Cicero Thuis zoekt een

Ondersteuner wonen en huishouden – Cicero Thuis (12-24 uur per week)

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 2, HAVO, VMBO

Standplaats

Brunssum

Werkvelden

Thuiszorg, Ouderenzorg

Heb jij een warm zorghart en help je graag ouderen? Vind jij het belangrijk dat onze cliënten zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen en wil jij hieraan bijdragen? En kun je ook nog per direct aan de slag? Cicero Thuis zoekt ondersteuners wonen en huishouden voor 12 tot 24 uur per week.

Wat ga je doen?

Als ondersteuner wonen en huishouden thuis ben je van grote waarde voor onze cliënten met een Wlz-indicatie, die niet zelfstandig alle huishoudelijke taken kunnen uitvoeren. Je stimuleert hun zelfredzaamheid zodat zij zo lang mogelijk in de vertrouwde thuisomgeving kunnen wonen. Samen met onze cliënt en zijn netwerk/naasten zorg jij voor een schoon en leefbaar huis. Je verricht huishoudelijke werkzaamheden, maar je verzorgt bijvoorbeeld ook de was, doet boodschappen of je assisteert bij het bereiden van maaltijden.

Hierbij zijn jouw sociale vaardigheden van groot belang: je hebt aandacht voor de cliënt, biedt een luisterend oor en je maakt geregeld een praatje met hem of haar. Dat is belangrijk, want zo bouw je een echt, persoonlijk contact met je cliënt op. En bovendien, onze cliënten waarderen dit! Dankzij deze persoonlijke aandacht kijken zij iedere keer weer uit naar jouw komst!

Je hebt zowel een huishoudelijke, als een sociale en signalerende functie. Daarmee bedoelen we dat je veranderingen in de situatie van de cliënt opmerkt en daarover in gesprek gaat met de wijkverpleegkundige of de casemanager dementie. Zo krijgen we met jouw hulp een goed beeld van de ondersteuning die nodig is bij de cliënt om zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een aantrekkelijk salaris op basis van je opleidingsniveau en relevante ervaringsjaren: functiegroep 15 (minimaal € 2.156,25 bruto per maand en maximaal € 2.616,15 bruto per maand op basis van 36 uur per week).
 • Vakantiegeld (8%) en vaste eindejaarsuitkering (13e maand).
 • Korting op sportschoolabonnement en (zorg)verzekering.
 • Het volgen van verschillende cursussen en opleidingen behoort tot de ontwikkelmogelijkheden.
 • De mogelijkheid om extra verlof te kopen.
 • Leuke collega’s, een warm welkom en ontzettend dankbare cliënten.

Voor het overige zijn de arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT van toepassing.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt ervaring met en inzicht in het verrichten van ondersteunende huishoudelijke taken en je hebt een groot hart voor ouderen.
 • Je hebt kennis van schoonmaakwerkzaamheden, -technieken en -middelen.
 • Je kunt goed observeren, situaties in de volle breedte overzien en veranderingen in de cliëntsituatie waarnemen en signaleren.
 • Je bent in staat om het gesprek aan te gaan met de medewerkers van het wijkteam, familie en andere hulpverleners.
 • Je neemt actief deel aan werkoverleggen binnen jouw wijkteam.
 • Je signaleert risico’s en bespreekt deze zo nodig met de wijkverpleegkundige of casemanager dementie.
 • Je bent flexibel in tijd en werkgebied in meerdere wijken. Wij leveren huishouding van maandag t/m vrijdag. Er kan op verzoek van de cliënt uitgeweken worden naar zaterdag of zondag tussen 9.00 en 17.00 uur.
 • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.

Waar kom je te werken?
Cicero Thuis is een thuiszorgorganisatie, die onderdeel is van Cicero Zorggroep. Cicero Zorggroep levert cliëntgerichte, kwalitatief hoogstaande intra-, semi-, en extramurale zorg en diensten aan zo’n 3.500 cliënten, vanuit diverse zorglocaties in Zuid-Limburg. De 2.500 medewerkers en 700 vrijwilligers zijn aanspreekbaar op de kernwaarden: vriendelijk, vertrouwd en vakkundig.

De teams van Cicero Thuis staan klaar om zorg te bieden aan zo’n 1.500 cliënten in een groot gebied in Zuid-Limburg, van Parkstad tot de Westelijke Mijnstreek tot aan het Heuvelland. Cicero Thuis levert hulp bij het huishouden (WLZ), verzorging en verpleging, casemanagement dementie, gespecialiseerde thuisbegeleiding en dagvoorzieningen.

Direct solliciteren?
Klik op de knop 'Solliciteer direct' en vul het sollicitatieformulier vóór 17 juni 2024 in.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. De kosten hiervan zijn voor rekening van Cicero. Ook willen wij graag je originele relevante diploma’s checken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.