Cicero Thuis zoekt een

Ondersteuner Wonen en Huishouding, Cicero Thuis (12-24 uur per week)

Dienstverband

12-24 uur

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Brunssum

Werkvelden

Ouderenzorg

Heb jij dat warme hart waarmee je graag ouderen helpt? Vind jij het belangrijk dat onze cliënten zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen en wil jij hieraan bijdragen? En wil je per direct aan de slag? Wij zoeken ondersteuners wonen en huishouding voor 12 tot 24 uur per week bij Cicero Thuis.

Wat ga je doen?
Als ondersteuner wonen en huishouding thuis ben je van grote waarde voor onze cliënten met een WLZ-indicatie, die niet zelfstandig alle huishoudelijke taken kunnen uitvoeren. Je stimuleert de zelfredzaamheid zodat de cliënt zo lang mogelijk in de vertrouwde thuisomgeving kan wonen. Hiervoor zorg je, samen met de cliënt en zijn netwerk/naasten, voor een schoon en leefbaar huis. Je verricht huishoudelijke werkzaamheden, maar je verzorgt bijvoorbeeld ook de was, doet boodschappen of je assisteert bij het bereiden van maaltijden.

Hierbij zijn jouw sociale vaardigheden van groot belang: je hebt aandacht voor de cliënt, biedt een luisterend oor en je maakt geregeld een praatje met de cliënt. Dat is belangrijk, want zo bouw je een echt, persoonlijk contact met je cliënt op. En bovendien, onze cliënten waarderen dit! Dankzij deze persoonlijke aandacht kijken onze cliënten iedere keer weer uit naar jouw komst!

Je hebt zowel een huishoudelijke, als sociale en signalerende functie. Daarmee bedoelen we dat je veranderingen in de situatie van de cliënt opmerkt en daarover in gesprek gaat met de wijkverpleegkundige of de casemanager. Zo zorgen we er met jouw hulp voor dat onze cliënten zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Mede door jouw hulp krijgen we een goed beeld van de ondersteuning die nodig is bij de cliënt.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een aantrekkelijk salaris op basis van je opleidingsniveau en relevante ervaringsjaren: FWG 15 (minimaal € 1.956,25 bruto per maand en maximaal € 2.416,15 bruto per maand op basis van 36 uur per week).
 • Vakantiegeld (8%) en vaste eindejaarsuitkering (13e maand).
 • Ontwikkelmogelijkheden tot het volgen van verschillende cursussen en opleidingen.
 • Leuke collega’s, een warm welkom en ontzettend dankbare cliënten.

Voor het overige zijn de arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT van toepassing.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt ervaring met en inzicht in het verrichten van ondersteunende huishoudelijke taken en je hebt een groot hart voor ouderen.
 • Je hebt kennis van schoonmaakwerkzaamheden, -technieken en –middelen.
 • Je kunt goed observeren, situaties in de volle breedte overzien en veranderingen in de cliëntsituatie waarnemen en signaleren.
 • Je bent in staat om het gesprek aan te gaan met de medewerkers van het wijkteam, familie en andere hulpverleners.
 • Je neemt actief deel aan werkoverleggen binnen jouw wijkteam.
 • Je signaleert risico’s en bespreekt deze zo nodig met de wijkverpleegkundige of casemanager dementie.
 • Je bent flexibel in tijd en werkgebied in onze regio. Wij leveren huishouding van maandag t/m vrijdag. Er kan op verzoek van de cliënt uitgeweken worden naar zaterdag of zondag tussen 9.00 en 17.00 uur.
 • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.

Waar kom je te werken?

Cicero Thuis is een kleine, flexibele thuiszorgorganisatie die onderdeel is van Cicero Zorggroep. Cicero Zorggroep levert cliëntgerichte, kwalitatief hoogstaande intra-, semi-, en extramurale zorg en diensten aan zo’n 2.500 cliënten, vanuit diverse zorglocaties in Zuid-Limburg. De 2.500 medewerkers en 700 vrijwilligers zijn aanspreekbaar op de kernwaarden: vriendelijk, vertrouwd en vakkundig.

De teams van Cicero Thuis staan klaar om zorg te bieden aan zo’n 1.500 cliënten in een groot gebied in Zuid-Limburg, van Parkstad tot de Westelijke Mijnstreek tot aan Meerssen. Cicero Thuis levert hulp bij het huishouden, verzorging en verpleging, dagvoorzieningen en gespecialiseerde thuisbegeleiding.

Direct solliciteren?                                                                             

Klik op de button ‘Solliciteer direct’ en vul vóór maandag 17 april 2023 het sollicitatieformulier in!

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. De kosten hiervan zijn voor rekening van Cicero. Ook willen wij graag je originele relevante diploma’s checken.