Maastro zoekt een

Onderzoeker (jr. of sr.) innovatie-implementatie in de zorg

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

Maastro kent vijf onderzoeksdivisies: Clinical Data Science, Physics Research, Clinical Research, Lab, en Innovation Research. De divisie Innovation Research, aangestuurd door Prof. dr. Maria Jacobs, doet onderzoek naar hoe de implementatie van innovaties in de zorg, en meer specifiek de radiotherapie, verbeterd en versneld kan worden.

In deze functie werk in je in de divisie Innovation Research en doe je onderzoek naar de beste projectmanagement-methode voor het succesvol implementeren van innovatieprojecten in een radiotherapie-setting. Er zijn veel verschillende methoden voor projectmanagement, denk aan PRINCE-2 en AGILE/SCRUM. Met jouw onderzoek ga je de volgende onderzoeksvragen beantwoorden met behulp van literatuurstudies maar ook onderzoek in de praktijk:

 • Welke factoren bepalen de keuze en het succes van een bepaalde projectmanagement-methode?
 • Is er een relatie tussen het type innovatie (bijvoorbeeld behandelinnovaties, technologische of organisatorische innovatie) en de projectmanagementmethode?
 • Welke randvoorwaarden moeten worden ingevuld om succesvol een project te leiden?
 • Is er een relatie tussen projectmanagement-methode en verschillende soorten innovaties?
 • Hoe kunnen we factoren die de keuze voor een projectmanagement-methode bepalen objectief kwantificeren of koppelen aan het succesvol implementeren van een project?

Met jouw onderzoek genereer je kennis om zorginstellingen beter en sneller succesvol innovaties te laten implementeren. De onderzoeksresultaten worden door jou gepubliceerd in peer reviewed wetenschappelijke tijdschriften.  Een begeleidingsteam  is beschikbaar om jou en je onderzoek te begeleiden.

Werklocatie: Maastricht.

We zoeken een enthousiaste, proactieve kandidaat met ofwel een afgeronde relevante masteropleiding en ervaring in het doen van wetenschappelijk onderzoek, ofwel een PhD op het vlak van Gezondheidswetenschappen, Bedrijfskunde of vergelijkbaar.

 Je:

 • bent in staat om op abstract niveau verbanden te leggen. Uit complexe informatie weet jij de grote lijnen te halen en nieuwe verbanden te leggen;
 • kunt ideeën en informatie op heldere wijze presenteren;
 • bent op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in je vakgebied en kan deze vervolgens ook toepassen;
 • weet doelstellingen volgens planning te realiseren;
 • kunt uitstekend zelfstandig werken maar zoekt ook actief samenwerking op;
 • bent zowel mondeling als schriftelijk sterk in zowel het Nederlands als het Engels.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende baan bij een dynamische organisatie die het patiëntbelang en innovatie hoog in het vaandel heeft staan.
 • Een dienstverband van gemiddeld 36 uur per week op basis van de CAO Ziekenhuizen voor de duur van in eerste instantie één jaar; een verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Afhankelijk van relevante werkervaring een salaris op basis van FWG 50 (min. € 2.759,-, max. € 3.922,-) of FWG 60 (min. € 3.389,-, max. € 4.964,-) en overige uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen.
 • Deels thuiswerken is mogelijk, Maastro hanteert een hybride model.
 • Maastro investeert in ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. 

Meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Prof. dr. Maria Jacobs, voorzitter Bestuursraad Maastro en hoogleraar divisie Innovation Research. Een telefonische afspraak kan ingepland worden via het secretariaat Raad van Bestuur, telefoonnummer: +31 (0)88 44 55 752.      

Gespreksdata: De sollicitatiegesprekken (1e ronde) zijn gepland op 8 en 9 juni 2022 (ochtenden).

Als deze functie je aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 24 mei 2022 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl. (Tab: jobs & academy).

Over Maastro: Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerd instituut dat de bestraling (radiotherapie) van oncologische patiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. We leggen de verbinding tussen patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en doen dat met circa 320 medewerkers.

Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonencentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

De Maastricht Brightlands Health Campus met universitair medisch centrum en universiteit vormt een perfecte setting voor excellente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, met een uitstekende bereikbaarheid. Maastro ligt op fietsafstand van de oude binnenstad van Maastricht en de omliggende dorpen. Daarnaast stopt de trein praktisch voor onze deur bij station Maastricht Randwyck. Meer informatie over Maastro is te vinden op onze website www.maastro.nl