Maastricht UMC+ zoekt een

Onderzoeksassistent Oogweefselbank

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou als onderzoeksassistent uit? De werkzaamheden zijn divers:
 • Selecteren en uitnodigen van patiënten voor deelname aan de Oogweefselbank;
 • Includeren van patiënten op de poli oogheelkunde;
 • Afname van tranen verzorgen bij geïncludeerde patiënten;
 • Administratie zorgvuldig en nauwgezet vastleggen;
 • Zorgdragen voor transport van weefsel naar de Biobank;
 • Verantwoordelijk voor de werkzaamheden rondom het stikstofvat op de OK;
 • Planning en organisatie van (logistieke) processen;
 • Correspondentie en afstemming met interne en externe partijen;
 • Data-invoer werkzaamheden ten behoeve van kwaliteitsregistraties van oogoperaties;
 • Voorkomende data-invoer en overige administratieve en coördinerende werkzaamheden ter ondersteuning van onderzoeksprojecten.

Je komt terecht in een team met twee andere onderzoeksassistenten. De werkzaamheden zullen onderling afgestemd worden. Bij afwezigheden worden de werkzaamheden zo veel mogelijk overgenomen door collega’s en andersom natuurlijk ook. Je wordt aangestuurd door de research manager.

Wat vragen wij van jou?
Heb je MBO denk- en werkniveau en heb je minimaal een diploma als doktersassistent of gelijkwaardig? Heb jij affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en data-invoer? Ben je goed in organiseren, zelfstandig werken en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Ben je accuraat en flexibel? Dan is dit de perfecte functie voor jou. Twijfel niet langer en solliciteer direct!

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Sinds juli 2011 is de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht gevestigd in de zogenaamde Oogtoren, behorende bij het Maastricht UMC+. Deze kliniek heeft een belangrijke rol in de behandeling van patiënten met oogheelkundige problemen, zowel landelijk als in de regio. Wij ontvangen zo’n 300-400 patiënten per dag. Dat maakt Oogheelkunde tot de drukst bezochte poli in het Maastricht UMC+.

Op deze locatie worden naast poli-spreekuren ook operaties in dagbehandeling uitgevoerd en zijn er kantoorruimten voor staf, wetenschappers, management en secretariaat. In de Oogtoren hebben wij de meeste moderne apparatuur tot onze beschikking en zijn wij in staat patiënten snel en efficiënt te helpen.

Om het hoge niveau van zorg te handhaven en te verbeteren verrichten we binnen de Universiteitskliniek veel wetenschappelijk onderzoek. We willen hiermee onder meer beter inzicht verkrijgen in de erfelijkheid van oogaandoeningen. We willen beter kunnen voorspellen wie de ziekte zal krijgen, wat het beloop zal zijn en wat het effect van de gekozen behandeling zal zijn. In dat kader vragen we patiënten om tranen, bloed en weefsel dat eventueel vrijkomt bij een operatie, af te staan. Dit wordt (samen met medische gegevens) opgeslagen in de Oogweefselbank Maastricht, waar het beschikbaar is voor verder wetenschappelijk onderzoek.

De Oogweefselbank waar jij komt te werken, is erg belangrijk voor de toekomst van de oogheelkundige zorg. Als onderzoeksassistent kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het goed functioneren van de Oogweefselbank. Daarnaast word je betrokken bij klinische studies, waarbij je coördinerende en administratieve werkzaamheden verricht.
Wij kijken er naar uit jou als nieuwe medewerker te mogen begroeten!

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijk arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 24 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc. Het verlengen van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.