Maastricht UMC+ zoekt een

Oogarts

Dienstverband

40 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wat ga je doen?
De nadruk van de klinische activiteiten ligt op de praktijken in het Zuyderland Medisch Centrum, locaties Heerlen, Brunssum en/of Kerkrade in combinatie met een bijdrage aan de academische taken (research, opleiding) in het MUMC+
De oogarts neemt deel aan alle klinische taken, de scholing van oogartsen in opleiding, en de begeleiding van coassistenten. De voorkeur gaat uit naar voorsegmentchirurgen. Een inspirerende academische omgeving faciliteert actieve participatie in wetenschappelijke projecten.

Wat vragen wij van jou?
Een enthousiaste oogarts die zich na de opleiding verder heeft bekwaamd of wil bekwamen in een subspecialisme en aantoonbaar affiniteit heeft met wetenschappelijk onderzoek. Ambitie en streven naar perfectie zijn belangrijke kwaliteiten, evenals teamgeest en flexibiliteit. Gezien de structuur van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht is ondernemersgeest een belangrijke competentie.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+
heeft taken op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Deze taakgebieden zijn onderling nauw met elkaar verweven. Naast de topreferente en de topklinische zorg levert het MUMC+ ook de basiszorg voor de patiënten in het verzorgingsgebied.

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht
is een geïntegreerd academisch bedrijf waar topzorg, wetenschappelijk onderzoek, kennisoverdracht en innovatieve organisatievormen in elkaar geschoven worden. Academisch ondernemerschap, in combinatie met visie en de kunst van het binden en boeien van medewerkers, heeft geleid tot een oogheelkundig zorgbedrijf, met onderdelen in Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Weert en Sint Truiden (België), en voor opleidingsallianties met Heerlen, Eindhoven en Roermond. Er wordt geïnvesteerd in personeel en materieel om de academische component te borgen, resulterend in een focus op topreferente functies en de aanstelling van academisch geschoolde professionals voor opleiding en onderwijs.

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht is gevestigd in een 7-verdiepingen tellend gebouw ('de Oogtoren') met veel aandacht voor uitstraling en het effect die de omgeving heeft op de patiënt. Een evenwichtige en rustgevende uitstraling is van groot belang bij de benadering van patiënten van wie we weten dat hun angst voor slechtziendheid en blindheid groot is.

Voor de professional werkzaam in de oogzorg is een optimale infrastructuur gecreëerd. Zo is er een aparte verdieping ten behoeve van de oogheelkundige functieonderzoeken, beschikt de kliniek over alle moderne diagnostische apparatuur en zijn er 28 spreekkamers. Chirurgische interventies vinden plaats op onze eigen OK-afdeling met een dagcentrum en 4 volledig geoutilleerde, up-to-date operatiekamers.

Binnen de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht wordt een team van 24 oogartsen, 24 oogartsen in opleiding, 3 senior onderzoekers en een wisselend aantal promovendi ondersteund door ca. 40 medewerkers.

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht heeft gekozen voor twee topreferente functies, te weten Glaucoom en Cornea. Ons innovatieve wetenschappelijke onderzoek is met name hierop gericht. Daarnaast zijn alle subspecialismen binnen de oogheelkunde vertegenwoordigd. Naast de academische zorg leveren wij ook de basiszorg voor een groot deel van de bevolking van (Zuid-) Limburg.

Euregio
De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht is gelegen in het hart van de Euregio en biedt qua werken, wonen en leven alles wat men zich kan wensen!

Bij de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht bestaan twee structurele vacatures voor een oogarts.

Aanstelling
Het betreft een vaste aanstelling van gemiddeld 40 uur per week, met een proeftijd van één jaar conform art. 2.4.1 van de Cao umc. Een parttime aanstelling behoort tot de mogelijkheden.

Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-, weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal je een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor nadere informatie kunnen kandidaten contact opnemen met prof. dr. C.A.B. Webers, hoofd (043- 3875346), of met prof. dr. R.M.M.A. Nuijts, waarnemend hoofd (043-3871594). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.