Maastricht UMC+ zoekt een

Operatieassistent of anesthesiemedewerker in opleiding, (V)HBO-VT duaal en post-HBO-VT

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
De (V) HBO-V Technische leerroute is een duale opleiding waarbij praktijk en theorie gecombineerd worden. Aan het einde van de (V) HBO-VT heb je je Bachelor of Nursing en je CZO diploma operatieassistent of het CZO diploma anesthesiemedewerker. Afhankelijk van de richting waar je voor solliciteert. Voor de post HBO-VT ontvang je aan het einde van de opleiding alleen het CZO diploma anesthesiemedewerker of operatieassistent.

Het theoretisch deel volg je aan Zuyd Hogeschool te Heerlen en het praktisch deel volg je in het MUMC+, waarbij werken en leren een belangrijke combinatie is.

Als operatieassistent of anesthesiemedewerker ben je een onmisbare schakel bij de behandeling van patiënten op de operatiekamer. Vanuit je eigen vakgebied moet je inschatten welke technieken, instrumenten en apparatuur daarbij noodzakelijk zijn.

Als operatieassistent wordt je opgeleid om zelfstandig werkzaamheden te verrichten in het operatiekamercomplex. Een van je taken is het assisteren bij de operatie en daarbij verantwoordelijk zijn voor het gebruikte instrumentarium en apparatuur. Een ander voorbeeld van je werkzaamheden is het bedrijfsklaar maken van de operatiekamer en de schakel zijn tussen het steriele team en de omgeving. Je bent een volwaardig lid van het team en goede communicatie is hierbij belangrijk. Een medisch, technisch én heel sociaal beroep dus.

Als anesthesiemedewerker heb je een belangrijke rol voor de patiënt. De patiënt aandacht en vertrouwen bieden binnen de korte tijd die de patiënt nog wakker is. Je assisteert de anesthesioloog bij het in- en uitleiden van de narcose. Daarnaast bewaak je de patiënt tijdens de operatie. Je hebt als anesthesiemedewerker dus een zelfstandige taak. Net als de operatieassistent functioneer ook jij als volwaardig lid van het team en is hier ook goede communicatie en betrokkenheid belangrijk.

Wat vragen wij van jou?
Opgeleid worden en een toekomst uitbouwen in een academisch ziekenhuis is een uitdaging. Je vak is hier, meer dan waar ook, in ontwikkeling.

Als gemotiveerde student die op zoek is naar uitdaging, kom je in aanmerking om de(post) ( V)HBO-VT te volgen. De opleiding vergt veel zelfstandigheid en je zult goed moeten kunnen plannen. Je kunt kritisch met de leerstof omgaan, een eigen mening vormen, conclusies trekken en verbanden zien en verbanden leggen tussen verschillende leerstofonderdelen en de praktijk.
In het vak zijn flexibiliteit, enthousiasme, een actieve werkhouding, collegialiteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zeer belangrijk.

Vooropleidingseisen:
Om toegelaten te worden tot de opleiding (post)(V)HBO-VT duaal moet je minimaal in het bezit zijn van een diploma HAVO of VWO met vakkenpakker N&G of N&T, diploma MBO-V of diploma HBO-V.

De opleiding start in september 2021 en duurt afhankelijk van de vooropleiding 4, 3 of 2 jaar.
Voor meer informatie over de opleiding zie; www.zuyd.nl
Er is plek voor meerdere studenten in beide opleidingsrichtingen, operatie assistent en anesthesie medewerkers.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Werken op een operatieafdeling is zeer dynamisch en afwisselend. Je werkt altijd in teamverband, maar er wordt ook een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht. In het MUMC+ beschikken we over 20 operatiekamers en het aanbod van operaties is zeer divers. Leren en innovatie zijn belangrijke punten op deze afdeling.

Kies je bewust voor de combinatie werken en leren? Dan mogen we stellen dat je op zoek bent naar een opleiding die jouw zelfstandige, volwassen instelling respecteert en die uitgaat van je persoonlijke achtergrond en wensen. Het MUMC+ biedt jouw deze opleiding op bachelor niveau aan.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Wil je eerst meer informatie dan kun je contact opnemen met mevr. M. Smeets en mevr. E. Habets, praktijkcoördinatoren OK, telefoon 043-3877721 / pco.coa@mumc.nl . Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .