Zuyderland zoekt een

Opleiding anesthesiemedewerker 4 jarig traject (HBOV-T)

Dienstverband

fulltime

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Voor onze operatiekamers zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten die zich willen ontwikkelen tot anesthesiemedewerker die de anesthesioloog ondersteunt vóór, tijdens en na de operatieve behandeling van de patiënt. Wil jij deze uitdaging aangaan? Lees dan snel verder over de functie, het traject en jouw profiel.

 
Wat houdt de functie van anesthesiemedewerker in? 

Als anesthesiemedewerker werk je op het operatiekamercomplex en voer je zelfstandig taken uit onder eindverantwoordelijkheid van de anesthesioloog. Je begeleidt de patiënt en assisteert de anesthesioloog bij het toedienen van algehele anesthesie en andere anesthesie-technieken. We werken volgens het twee-tafelsysteem. Wanneer de anesthesioloog bij een andere patiënt is, ben jij verantwoordelijk voor je patiënt.
Als anesthesiemedewerker heb je ook administratieve taken. Na afloop van de operatie zorg je voor het bedrijfsklaar maken van anesthesiologische middelen benodigd om de volgende operatie te kunnen uitvoeren.
Aangezien geen patiënt hetzelfde is, is iedere operatie anders. Dat maakt het beroep zo uitdagend en afwisselend.


Onze afdeling

De OK van het Zuyderland MC beschikt over 21 operatiekamers verdeeld over twee locaties. De OK kenmerkt zich door een hoge dynamiek en is volop in beweging. Wij bieden als OK een breed pakket met hoogwaardige ingrepen. Bij ons krijg jij de kans te werken bij meerdere specialismen zoals neurochirurgie, KNO, kaakchirurgie, plastische chirurgie, traumatologie, orthopedie, urologie, gynaecologie, vaatchirurgie, oogheelkunde en longchirurgie.


Wat ga je doen als anesthesiemedewerker in opleiding?

Jouw ambities dragen bij aan de ontwikkeling van de afdeling in een sterk veranderende omgeving.

Als anesthesiemedewerker in opleiding:

  • Word je opgeleid tot anesthesiemedewerker. Het leren in de praktijk gebeurt vooral door middel van stages op de operatiekamerlocaties op zowel locatie Heerlen als locatie Sittard-Geleen. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door Zuyd Hogeschool in Heerlen. Je komt in een groep met studenten afkomstig uit verschillende ziekenhuizen uit de regio.
  • Het leren in de praktijk gebeurt door stages te volgen op de operatiekamer van Heerlen en Sittard-Geleen.
  • Je draagt zorg voor het welzijn van de patiënt op de operatiekamer.
  • Ondersteun je de anesthesist bij het toedienen van algehele anesthesie en andere anesthesie-technieken.
  • Zorg je voor de aanwezigheid en inzet van de juiste materialen en apparatuur. Na de operatie zorg je samen met jouw collega’s voor de juiste afhandeling van deze gebruikte materialen en apparatuur.

Jouw vooropleiding

Om in aanmerking te komen voor het opleidingstraject dien je minimaal in het bezit te zijn van het HAVO of VWO diploma, bij voorkeur met het profiel NG en/of NT.

Of diploma MBO niveau 4

Tot jouw kwaliteiten behoren een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel, hulpvaardigheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit. Je beschikt over goed technisch inzicht en bent belangstellend. Naast stressbestendig ben je in staat om je in elke situatie goed te kunnen concentreren De eerste 2 jaar van het traject is op basis van een intentieverklaring. Vanaf het 3e leerjaar ontvang je een leer-arbeidsovereenkomst.

Vergoedingen

Het collegegeld wordt in zijn geheel vergoed door het ziekenhuis. De boeken krijg je in bruikleen.

Start opleiding

De opleiding start in september 2021.

Diploma

Na afronding van de opleiding ontvang je 2 diploma's:

  • CZO diploma anesthesiemedewerker én
  • Bachelordiploma HBO-V.

Meer informatie

Nog niet helemaal overtuigd? Voor meer informatie, neem dan contact op met:

Opleidingsfunctionarissen-OK@zuyderland.nl, Ben Vervoort 088-4597017.

Of

Meld je aan voor de online open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 21 november 2020 of zaterdag 20 maart 2021. Inschrijven via www.zuyd.nl

En/of

Meld je aan voor de open dag van de afdeling operatiekamers van het Zuyderland Medisch Centrum op zaterdag 23 januari 2021. Inschrijven via opleidingsfunctionarissen-ok@zuyderland.nl

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.