Zuyderland zoekt een

Opleiding BBL-Verzorgende IG (3-jaar) Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

22,5-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Ouderenzorg

Wil jij graag de switch maken naar de zorg of ben je toe aan een vervolgstap in je zorgcarrière?

Zuyderland Zorgcentra biedt jou de mogelijkheid om werken en leren te combineren en het verzorgende IG-diploma (mbo-3) te behalen. Het opleidingstraject start vanaf september 2022 en duurt in totaal maximaal 3 jaar. Naast een waardevol diploma, heb je na het afronden van de opleiding ook gelijk een vaste aanstelling op zak!

Zuyderland Zorgcentra heeft meerdere zorgcentra in de regio van Sittard-Geleen tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.

Wat ga je doen?

 • Je loopt stage binnen verschillende afdelingen en locaties van Zuyderland Zorgcentra en maakt deel uit van een zorgteam waar je somatische, psychogeriatrische en/of palliatieve zorg verleent. Je bent werkzaam in onregelmatige diensten waaronder ook weekenden en feestdagen;
 • Je ondersteunt de cliënt op basis van het zorg-leef-plan en leert hoe je cliënten zo goed mogelijk begeleidt bij hun zelfredzaamheid en op psychosociaal & sociaal-maatschappelijk gebied. Daarnaast leer je hoe je de zorg zo goed mogelijk coördineert en evalueert en ben je in staat om zelfstandig binnen je stageafdeling aan de slag te gaan;
 • Je ziet het als een uitdaging om samen binnen je team continu op zoek te gaan naar mogelijkheden om de beste kwaliteit van zorg te leveren aan onze cliënten. Daarbij werk je samen met verschillende andere disciplines zoals verpleegkundigen, verpleeghuisartsen en psychologen.

Wie ben jij?

 • Je beschikt minimaal over: VMBO-TL, VMBO-GL, VMBO-KL MBO-2, MAVO, overgangsbewijs van 3 naar 4-havo of vwo-diploma. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseis? In dat geval wordt eventuele deelname afgestemd op je cognitief vermogen en je persoonlijkheid, welke uit een assessment worden vastgesteld;
 • Je hebt de bereidheid én de mogelijkheid (eigen vervoer) om op meerdere locaties te werken;
 • Tijdens de Beroeps Voorbereidende Periode (eerste 3,5 maand) ben je 36 uur per week beschikbaar en tijdens de Beroeps Praktijkvorming minimaal 22,5 uur per week en beschik je over voldoende tijd voor thuisstudie.

Omdat jouw gedrag van grote invloed is op anderen zijn de volgende persoonlijke kwaliteiten van groot belang:

 • Je kunt goed samenwerken en je bent flexibel, stressbestendig en geduldig;
 • Je beschikt over inlevingsvermogen en het vermogen om te kunnen reflecteren;
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk goed informatie overbrengen.

Wat bieden wij?

 • Een volledig betaald BBL-opleidingstraject met salaris en baangarantie.Het schoolgeld komt geheel voor rekening van Zuyderland en de boeken krijg je in bruikleen (mag je behouden na diplomering). Na behalen van je diploma ontvang je een vast contract in de functie van verzorgende IG;
 • Een dynamische, plezierige en uitdagende leer-werkomgeving met voldoende afwisseling;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8.33%) en pensioenopbouw bij aanvang van de leerarbeidsovereenkomst.

Informatie opleidingstraject

Je volgt het verzorgende IG-opleidingstraject bij een ROC in de regio (Locatie Heerlen en/of Sittard) Het opleidingstraject bestaat uit een twee gedeeltes:

 • Je start met de Beroeps Voorbereidende Periode (BVP) van 3,5 maand. Tijdens de BVP ontvang je een leerovereenkomst voor 36 uur per week. Je start met 3 dagen school per week en 2 dagen stage (maandag t/m vrijdag). Het salaris gedurende deze periode bedraagt 97% van het wettelijk minimumloon;
 • Zodra je de BVP behaald hebt, start je met de Beroeps Praktijk Vorming (BPV) die ruim 2,5 jaar duurt. Voor de gehele duur van de BPV ontvang je een leerarbeidsovereenkomst. Contracturen per week, keuze uit: 22,5 uur, 27 uur, 31,5 uur of 36 uur per week (inclusief de vaste lesdag).
 • Het salaris betreft een maatwerksalaris in FWG15 van CAO Ziekenhuizen op basis van werkervaring/opleidingsniveau (minimaal €13,00 en maximaal €15,44 bruto per uur). Als je reeds over het diploma Helpende Zorg en Welzijn beschikt in FWG 25 of als je over het diploma Verzorgende C beschikt in FWG30 van CAO Ziekenhuizen.

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

 • Na sollicitatie neemt een recruiter van Zuyderland Zorgcentra telefonisch contact met je op;
 • Na dit gesprek maak je van thuis uit een intake-assessment (AMN-test) bestaande uit een onderdeel capaciteiten en een onderdeel persoonlijkheid en dien je een vragenlijst in te vullen;
 • Na beoordeling van de testresultaten en de vragenlijst wordt bepaald of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
 • Is het sollicitatiegesprek goed verlopen dan volgt een oriënterende stage. Deze stage bestaat uit 4 dagdelen van circa 16 uur in totaal;
 • Na het succesvol doorlopen van de oriënterende stage is de selectieprocedure afgerond en krijg je een GO om te gaan starten met de opleiding. Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over het opleidingstraject.

Interesse?

Heb je interesse in dit opleidingstraject? Solliciteer dan vóór 1 juni 2022 via de knop "solliciteer" op deze pagina. 

Stuur hiervoor een mail naar: hr-opleidingen@zuyderland.nl en vermeld in je mail de datum van de informatieavond waarvoor je je wenst aan te melden, je voor- en achternaam en telefoonnummer en geef aan dat je interesse hebt in het BBL-Verzorgende IG opleidingstraject.

Je ontvang vervolgens een bevestigingsmail /uitnodiging per mail met alle benodigde informatie voor de informatieavond waarvoor je je hebt opgegeven.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over Zuyderland Zorgcentra

Wij stellen de cliënt in staat zo mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio. Zuyderland heeft meerdere zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.

Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/746/opleiding-bbl-verzorgende-ig-3-jaar-zuyderland-zorgcentra