Zuyderland zoekt een

Opleiding Verpleegkundige MBO-4, 2-jarig verkort traject, Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

28-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Overige

Wil jij je graag verder ontwikkelen binnen Zuyderland Zorgcentra en ben je toe aan een vervolgstap in je zorgcarrière?

Ben jij gediplomeerd verzorgende IG dan bieden wij je nu de mogelijkheid om je middels een verkort  BBL-opleidingstraject van twee jaar op te laten leiden tot Verpleegkundige. Een mooie kans om je huidige zorg-skills verder te verdiepen en een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan als verpleegkundige. Het opleidingstraject zal met ingang van maart 2023 van start gaan.

Wat ga je doen?

 • Je loopt stage binnen verschillende afdelingen en locaties van Zuyderland Zorgcentra en maakt deel uit van een zorgteam waar je somatische, psychogeriatrische en/of palliatieve zorg verleent. Je bent werkzaam in onregelmatige diensten waaronder ook weekenden en feestdagen;
 • Je ondersteunt en begeleidt de zorgvrager bij hun zelfredzaamheid op psychosociaal & sociaal-maatschappelijk gebied. Daarnaast leer je hoe je de zorg coördineert, evalueert en draag je kennis over naar andere disciplines. Tijdens de opleiding ontwikkel jij je tot een zelfstandig functionerende verpleegkundige. Je werkt daarbij ook samen met verschillende andere disciplines zoals verzorgende IG, (verpleeg)huisartsen en psychologen.

Wie ben jij?

 • Je dient te beschikken over het diploma verzorgende IG;
 • Je bent leergierig en weet van aanpakken, wat je leert in de opleiding weet je direct toe te passen in de praktijk. Daar naast kun je goed samenwerken en ben je flexibel, stressbestendig en geduldig;
 • Je hebt de bereidheid én de mogelijkheid (eigen vervoer) om op meerdere locaties te werken.

Wat bieden wij?

 • Een volledig betaald BBL-opleidingstraject met een baangarantie;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8.33%) en pensioenopbouw bij aanvang van de leerarbeidsovereenkomst.

Informatie opleidingstraject

Je volgt het verpleegkundig traject bij een ROC in de regio (Locatie Heerlen en/of Sittard):

 • Je start direct met de Beroeps Praktijk Vorming (BPV)

Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst waarbij je minimaal 28 uur per week beschikbaar bent (stage + school)

Salaris: FWG 15 volgens CAO Ziekenhuizen, minimaal €13 bruto per uur en maximaal €15,44 bruto per uur, afhankelijk van werkervaring/vooropleiding.

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

 • Als aan de hand van je sollicitatie blijkt dat je aan de opleidingseisen voldoet, ontvang je een mail met de inloggegevens voor een AMN-test (capaciteitentest) die je vanuit thuis kunt maken en wordt er een vragenlijst (portfolio) meegestuurd. Je hebt 2 weken de tijd om zowel de test als de vragenlijst af te ronden en retour te sturen;
 • Na beoordeling van de testresultaten en de vragenlijst wordt bepaald of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek;
 • Is het sollicitatiegesprek goed verlopen dan volgt een oriënterende stage. Deze stage bestaat uit 4 dagdelen van circa 16 uur in totaal;
 • Na het succesvol doorlopen van de oriënterende stage is de selectieprocedure afgerond en krijg je een GO om te gaan starten met de opleiding. Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over het opleidingstraject.

Informatie

Heb je interesse in dit opleidingstraject? Solliciteer dan vóór 1 januari 2023 via de knop "solliciteer" op deze pagina. 

Wil je graag meer informatie over het opleidingstraject stuur dan een mail naar

hr-opleidingen@zuyderland.nl met je vraag of meld je aan voor één van de twee “live” informatieavonden die we organiseren op donderdag 10 november 2022 en 8 december 2022 van 17.30 uur tot circa 19.00 uur, locatie Sittard.

Stuur hiervoor een mail naar: hr-opleidingen@zuyderland.nl en vermeld in je mail de voorkeurs datum, je voor- en achternaam en telefoonnummer en geef aan dat je interesse hebt in het BBL-Verzorgende IG opleidingstraject.

Je ontvang vervolgens een bevestigingsmail /uitnodiging per mail met alle benodigde informatie voor de informatieavond waarvoor je je hebt opgegeven.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/1479/opleiding-verpleegkundige-mbo-4-2-jarig-verkort-traject-zuyderland-zorgcentra-1