Zuyderland zoekt een

Opleiding Verzorgende IG Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

22.5

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Pey-Echt Born Geleen Geleen Sittard Echt Sittard Geleen Sittard Sittard Geleen Susteren Beek Stein Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Wil jij graag de switch maken naar de zorg of ben je toe aan een vervolgstap in je zorgcarrière?

Zuyderland Zorgcentra biedt jou de mogelijkheid om werken en leren te combineren en het verzorgende IG-diploma (mbo-3) te behalen. We beschikken over verschillende trajecten en onderzoeken graag samen welk traject bij jou past!
Het opleidingstraject start vanaf maart 2022 (regulier en versneld) en vanaf april 2022 voor de verkorte opleiding (onder voorbehoud) waarbij je, op basis van je vooropleiding, het 2-jarige of 3-jarige traject zal doorlopen. Naast een waardevol diploma, heb je na het afronden van de opleiding ook gelijk een vaste aanstelling op zak!

Wat ga je doen?

 • Gedurende je opleiding loop je stage op verschillende afdelingen en locaties van Zuyderland Zorgcentra en maak je deel uit van het zorgteam van je stageafdeling waar je somatische, psychogeriatrische en/of palliatieve zorg verleent. Je bent hierbij werkzaam in onregelmatige diensten waaronder ook weekenden en feestdagen;
 • Je ondersteunt de cliënt op basis van het zorg-leef-plan en leert hoe je cliënten zo goed mogelijk begeleidt bij hun zelfredzaamheid en op psychosociaal & sociaal-maatschappelijk gebied. Daarnaast leer je hoe je de zorg zo goed mogelijk coördineert en evalueert en ben je in staat om zelfstandig als verzorgende IG op een afdeling aan de slag te gaan;
 • Je ziet het als een uitdaging om samen met het team continu op zoek te gaan naar mogelijkheden om de beste kwaliteit van zorg te leveren aan onze cliënten. Daarbij werk je samen met verschillende andere disciplines zoals onder andere verpleegkundigen, verpleeghuisartsen en psychologen.

Wie ben jij?

Je beschikt minimaal over één van onderstaande diploma’s voor de volgende opleidingen*:

 • IG Verkort: diploma Helpende Zorg & Welzijn of Verzorgende C vooropleiding vereist;
 • IG Versneld: minimaal een MBO-3 diploma (niet noodzakelijk binnen de zorg) vereist;
 • IG Regulier: minimaal VMBO-TL, VMBO-GL of VMBO-KL MBO-2, MAVO, Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO / VWO vereist.

* Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan bovenstaande opleidingseis? In dat geval wordt eventuele deelname afgestemd op je cognitief vermogen en je persoonlijkheid, welke uit een assessment worden vastgesteld.
Omdat jouw gedrag van grote invloed is op anderen zijn de volgende persoonlijke kwaliteiten van groot belang:

 • Goed kunnen samenwerken en overleggen;
 • Flexibel en stressbestendig zijn;
 • Geduld kunnen combineren met zeker en direct handelen en consequent kunnen zijn;
 • Beschikken over inlevingsvermogen en het vermogen om te kunnen reflecteren;
 • Mondeling en schriftelijk goed informatie kunnen overbrengen.

Daarnaast heb je de bereidheid én de mogelijkheid (eigen vervoer) om op meerdere locaties te werken, kun je een contract van minimaal 22,5 uur aangaan en heb je voldoende tijd voor school en thuisstudie.

Informatie opleidingstraject

Opleidingstraject leerlingen ZONDER zorg-vooropleiding:

BVP (Beroeps Voorbereidende Periode)BPV (Beroeps Praktijk Vorming)Duur: 3,5 maand (maart t/m juni 2022)Duur: maximaal 2,5 jaar (start juni 2022)
Opleiding kan versneld worden indien in bezit van minimaal MBO-3 diplomaContract: LeerovereenkomstContract: LeerarbeidsovereenkomstUren per week: 36 uur per weekUren per week keuze uit: 22,5 uur, 27 uur, 31,5 uur of 36 uur per week

Salaris: 97% van het wettelijk minimumloon

Salaris: FWG15 CAO Ziekenhuizen op basis van werkervaring/opleidingsniveau (minimaal €10,75 en maximaal €14,87 bruto per uur)

Opleidingstraject leerlingen MET afgeronde zorg-vooropleiding (helpende of verzorgende C):

Starten direct met BPV (Beroeps Praktijk Vorming)Duur: maximaal 2 jaarContract: leerarbeidsovereenkomstUren per week, keuze uit: 22,5 uur, 27 uur, 31,5 uur of 36 uur per weekSalaris: FWG25 (helpende zorg en welzijn) of FWG 30 (verzorgende C) CAO Ziekenhuizen op basis van werkervaring

 

Wat bieden wij?

 • Een volledig betaald BBL-opleidingstraject, in samenwerking met Gilde Opleidingen Sittard-Geleen (locatie Zuyderland Medisch Centrum), met een baangarantie. Na behalen van je diploma ontvang je een vast contract in de functie van verzorgende IG;
 • Het schoolgeld komt geheel voor rekening van Zuyderland Zorgcentra. De boeken krijg je in bruikleen en mag je bij een succesvolle afronding van de opleiding behouden;
 • Een dynamische, plezierige en uitdagende leer-werkomgeving met voldoende afwisseling daar je gedurende je opleiding werkzaam bent op diverse afdelingen en locaties;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8.33%) en pensioenopbouw bij aanvang van de leerarbeidsovereenkomst.

Informatie

Voor geïnteresseerden, die meer informatie wensen over het opleidingstraject, organiseren wij op maandagavond 8 november 2021 een infosessie van 17h30 tot 19h00 op ons hoofdkantoor aan de Parklaan 10 in Sittard. Wil je hieraan deelnemen of heb je overige vragen, stuur dan een mail naar: HR-opleidingen@zuyderland.nl. Er zal vervolgens contact met je opgenomen worden.

Heb je interesse in dit opleidingstraject? Solliciteer dan vóór 30 november 2021 via de knop 'solliciteer' op deze pagina!

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

We informeren jou graag tijdig over hetgeen je in het verdere verloop van de procedure kan verwachten. Het sollicitatietraject ziet er als volgt uit:

 • Je ontvangt zo spoedig mogelijk een uitnodiging per mail voor een intake-assessment (AMN-test) bestaande uit een onderdeel capaciteiten en een onderdeel persoonlijkheid, welke je van thuis uit kunt maken. Daarnaast krijg je een portfolioformat toegestuurd dat je dient in te vullen en met de gevraagde bijlagen per mail bij ons aanlevert;
 • Op basis van de resultaten van de AMN-test en de aangeleverde documenten wordt gekeken of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Aan de hand van dit gesprek wordt gekeken wat het best passende opleidingstraject is en wordt je uitgenodigd voor een oriënterende stage. Deze stage bestaat uit 4 dagdelen waarbij de exacte periode, dagen en tijden kunnen worden afgestemd in overleg met de praktijkbegeleider;
 • Na het succesvol doorlopen van de oriënterende stage, bij een positieve uitslag van het kennismakingsgesprek, is de selectieprocedure afgerond en krijg je een GO om te gaan starten met de opleiding. Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over de aanvang van de opleiding.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.