MET ggz zoekt een

Opleidingsplaats GZ-psycholoog generalist

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Geleen Roermond Echt Weert

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Ben jij als psycholoog toe aan de volgende stap en wil je jezelf verder ontwikkelen als professional?
Dan hebben wij dé GZ opleidingsplaats voor jou binnen het Regionaal Samenwerkingsverband.

MET het Regionaal Samenwerkingsverband
Het Regionaal Samenwerkingsverband bestaat uit Laurentius Ziekenhuis Roermond, Daelzicht, Adelante en METggz. Dit bestaat sinds 2024. Het doel is opleiden over meerdere sectoren heen, van het toekomstig opleiden tot GZ psycholoog – generalist.
De aangesloten partners hebben allen jarenlange ervaring in het opleiden tot GZ psycholoog en vertegenwoordigen verschillende sectoren binnen de ziekenhuiszorg, gehandicaptenzorg, revalidatie en GGZ.

MET de samenwerkingspartners

Laurentius Ziekenhuis Roermond: de vakgroep medische psychologie bestaat uit een klinisch neuro psycholoog/ klinisch psycholoog, een klinisch psycholoog, vier GZ-psychologen, twee basispsychologen in opleiding tot GZ psycholoog en één basis psycholoog. De psychologen verdelen de werkzaamheden naar aandachtsgebieden. De psychologen worden ondersteund door twee psychologisch medewerksters en twee secretaresses. Het is een kleine en overzichtelijke vakgroep waardoor iedereen nauw verbonden is wat de communicatie en samenwerking ten goede komt.

Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod. We zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, bijkomende lichamelijke of zintuiglijke beperkingen, psychische problemen of gedragsproblemen. Daelzicht kan op verschillende manier ondersteunen. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ambulante ondersteuning thuis en op school en opvang in een crisissituatie.

Adelante is een organisatie die ondersteuning biedt aan volwassenen en kinderen die te maken hebben met de gevolgen van een ziekte, aangeboren aandoening of ongeval. Ruim 1200 professionals en medewerkers verlenen die zorg vanuit diverse locaties verspreid over heel Limburg, inclusief de poliklinieken van een aantal ziekenhuizen. Cliënten kunnen terecht voor medisch specialistische revalidatie, gehoor-, taal- en spraakproblemen, speciaal onderwijs, medische kindzorg, sport en arbeidsrevalidatie.
Adelante richt zich niet op de beperking maar op de mogelijkheden om door te kunnen gaan. Ons motto: haal het beste uit jezelf!

Bij METggz begeleiden en behandelen we mensen met psychische klachten. Dat doen we in heel Limburg. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als hun naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. We hebben een compleet zorgaanbod: een naadloze keten van begeleiding en behandeling. Samen met de cliënt, onze ketenpartners en stakeholders werken onze betrokken collega’s aan de kortste weg naar herstel.

Met de praktijkopleiding

De praktijkopleiding duurt twee jaar, waarbij je binnen twee sectoren opgeleid wordt. Het eerste jaar bij de praktijkopleidingsinstelling (POI) waar je in dienst komt en het tweede jaar bij de andere POI. Samen met jouw praktijkopleider en praktijkopleider van de andere POI wordt met jou de Leerroute concreter ingevuld. Uitgangspunt is dat je voldoende leerervaring kunt opdoen met verschillende psychopathologie, werkwijzen multidisciplinaire teams en leeftijdsfasen in het kader van diagnostiek en behandeling. En daarbij de professionaliteit kunt ontwikkelen passend bij de toekomstige GZ psycholoog – generalist.

MET de leerroutes
Je kunt solliciteren op één of meerdere van de zes GZ opleidingsplaatsen:
 • METggz – Laurentius Ziekenhuis Roermond – start januari 2025

Je komt in dienst bij METggz en start het eerste opleidingsjaar bij deze POI. Jouw praktijkopleider is de praktijkopleider van METggz regio Midden, Anne-Claire Schrijnemaekers (klinisch psycholoog – psychotherapeut – klinisch neuropsycholoog). Het tweede jaar ga je naar het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Er is gedurende de gehele opleiding afstemming tussen de praktijkopleiders en werkbegeleiders.
 • Laurentius Ziekenhuis Roermond – METggz – start januari 2025

Je komt in dienst bij het Laurentius Ziekenhuis Roermond en start het eerste opleidingsjaar bij deze POI. Jouw praktijkopleider is de praktijkopleider van het Laurentius Ziekenhuis Roermond, Hilde Keeris, GZ psycholoog. Het tweede jaar ga je naar METggz. Er is gedurende de gehele opleiding afstemming tussen de praktijkopleiders en werkbegeleiders.
 • METggz – Daelzicht – start september 2025

Je komt in dienst bij METggz en start het eerste opleidingsjaar bij deze POI. Jouw praktijkopleider is de praktijkopleider van METggz regio Midden, Anne-Claire Schrijnemaekers, klinisch psycholoog – klinisch neuropsycholoog - psychotherapeut. Het tweede jaar ga je naar Daelzicht (locatie wordt nog gekozen). Er is gedurende de gehele opleiding afstemming tussen de praktijkopleiders en werkbegeleiders.

 • Daelzicht – METggz – start september 2025

Je komt in dienst bij Daelzicht en start het eerste opleidingsjaar bij deze POI. Jouw praktijkopleider is de praktijkopleider van Daelzicht, Inge Klein Zieverink, GZ psycholoog. Het tweede jaar ga je naar METggz. Er is gedurende de gehele opleiding afstemming tussen de praktijkopleiders en werkbegeleiders.
 • Adelante – METggz – start september 2025

Je komt in dienst bij Adelante en start het eerste opleidingsjaar bij deze POI. Het betreft Adelante Kind en Jeugd (locatie Houthem), waarbij er wordt gekozen tussen Revalidatie dagbehandeling of klinisch. Jouw praktijkopleider is Ank Kole, GZ psycholoog. Er is gedurende de gehele opleiding afstemming tussen de praktijkopleiders en werkbegeleiders.
 • METggz – Adelante – start september 2025

Je komt in dienst bij METggz en start het eerste opleidingsjaar bij deze POI. Jouw praktijkopleider is de praktijkopleider van METggz regio Zuid, Ellen Castermans, GZ psycholoog. Het tweede jaar ga je naar Adelante Kind en Jeugd (locatie Houthem), waarbij er wordt gekozen tussen Revalidatie dagbehandeling of klinisch. Er is gedurende de gehele opleiding afstemming tussen de praktijkopleiders en werkbegeleiders.

MET jou?
 • Je hebt een academische opleiding in de geestelijke gezondheidskunde, orthopedagogiek of psychologie afgerond.;
 • Je bent in bezit van een LOGO verklaring;
 • Je bent gemotiveerd om een intensief en langdurige opleiding te volgen;
 • Je staat open voor een leerproces om je zowel inhoudelijk als in jouw professionele identiteit te ontwikkelen

MET ons

Je wordt begeleid door een enthousiast en deskundig opleidingsteam bestaande uit praktijkopleiders, supervisoren en werkbegeleiders. Binnen jouw praktijkopleidingsuren is er tijd en ruimte om te besteden aan jouw ontwikkeling. De supervisie, werkbegeleiding en cursorisch onderwijs worden voor 100 % vergoed. Het aantal contracturen ligt tussen de 24 en 32 uur. Bij de parttime variant is er enige uitloop van de praktijkopleiding.

Meer informatie en solliciteren
Het betreft een externe en interne werving, waarbij bij gelijke geschiktheid de interne sollicitant voorrang heeft.

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Reageer dan vóór 12 augustus 2024. Graag aangeven op welke GZ opleidingsplaats(en) je reageert.

Reageren kan als volgt:
 • Laurentius Ziekenhuis Roermond: stuur jouw CV en motivatiebrief Marlouke Smeets, HRM adviseur, marlouke.smeets@lzr.nl, 06-50808972
 • Daelzicht: stuur jouw CV en motivatiebrief naar Alien Ploum, Recruiter, alien.ploum@daelzicht.nl, 06-22929025
 • Adelante: stuur jouw CV en motivatiebrief naar Zenja Ubags, 045 528 2734 en Demi Moermans,
  045 528 2198 afdeling HR Recruitment, vacature@adelantegroep.nl
 • METggz: stuur jouw CV en motivatiebrief naar Daphne van Hinsberg en Agnes ter Voert, Adviseurs Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 10 en donderdag 12 september 2024 in Roermond. Deze gesprekken worden gevoerd door de sollicitatiecommissie bestaande uit de twee praktijkopleiders/P opleider van de gecombineerde Leerroute.

Nadat de kandidaten door de praktijkopleider of P opleider zijn geselecteerd, worden zij voorgedragen aan de hoofdopleider GZ opleidingen RINO Zuid.

Wil je meer informatie? Dat kan door contact op te nemen met de volgende personen:
 • METggz

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg en Agnes ter Voert, Adviseurs Werving & Selectie werken@metggz.nl, 06-31644372
Contact inhoudelijk: Anne-Claire Schrijnemaekers, Klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, psychotherapeut en Praktijkopleider METggz aschrijnemaekers@metggz.nl, 06-27911595
 • Laurentius Ziekenhuis Roermond

Contact solliciteren: Marlouke Smeets, HRM adviseur, marlouke.smeets@lzr.nl, 06-50808972
Contact inhoudelijk: Hilde Keeris, Gezondheidszorgpsycholoog en Praktijkopleider, hilde.keeris@lzr.nl, 06-11140365
 • Daelzicht

Contact solliciteren: Alien Ploum, Recruiter, alien.ploum@daelzicht.nl, 06-22929025
Contact inhoudelijk: Inge Klein Zieverink, Gezondheidszorgpsycholoog en Praktijkopleider, inge.kleinzieverink@daelzicht.nl
 • Adelante

Contact solliciteren: vacature@adelantegroep.nl Zenja Ubags, 045 528 2734 en Demi Moermans, 045 528 2198
Contact inhoudelijk Ank Kole, Gezondheidszorgpsycholoog en Praktijkopleider, Ank.Kole@adelantegroep.nl