Koraal zoekt een

Opleidingsplaats Verpleegkundig Specialist - Maasveld Maastricht

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Ben jij de Verpleegkundige die zich graag wil specialiseren en ambitie heeft? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden je een opleiding aan tot Verpleegkundige Specialist.

Over de functie
Als verpleegkundig specialist werk je zij aan zij met de arts verstandelijk gehandicapten. Je bent de eerste persoon met wie de cliënt contact maakt. Een belangrijk moment voor de start van de behandeling en het vertrouwen van de cliënt. Naast de screening, lever je een bijdrage aan de diagnostiek. Vanuit de diagnose stel je samen met het netwerk en de relevant betrokken in- en externe hulpverleners van de cliënt een behandelplan op, waarbij je zelf indien nodig behandelingen uitvoert. Tijdens de behandeling houd je nauwlettend in de gaten hoe de behandeling verloopt en hoe het met de cliënt gaat. Met je enthousiasme en professionaliteit weet je de cliënt te stimuleren om stapjes te zetten in zijn ontwikkeling.

Je werkt nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met de behandelaren en extern betrokken hulpverleners over wat de cliënt nodig heeft en welke behandelingen ingezet gaan worden.

Waar ga je dat doen
Je zult gaan werken op een van onze locaties in Zuid Limburg. Dit kan zijn op een locatie voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) of een locatie voor Jeugdhulp. Meer over de locaties van Koraal vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties

De opleiding
In deze opleiding werk je 4 dagen per week als verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS) en volg je 1 dag in de week onderwijs en vaardigheidstraining bij de HAN.

Het studieprogramma is opgebouwd rond het principe van action learning: leren in en van de praktijk. In de praktijkomgeving geven mentor/praktijkopleider en student dit concreet vorm volgens het meester-gezel-model. Het persoonlijk leerplan vormt de basis voor het praktijkleren en het toetsen daarvan. Als je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond en je hebt je geregistreerd, mag je de wettelijk erkende en beschermde titel 'Verpleegkundig Specialist' voeren.

Nadat je de selectieprocedure doorlopen hebt bij Koraal, volgt er nog een selectieprocedure bij HAN. Deze dient ook positief doorlopen te worden om te mogen starten.

Wat bieden wij
Een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in beweging is, met volop ruimte voor je eigen ontwikkeling!

En daarnaast…
 • Salaris: Inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 60 (min. € 3.694,- en max. € 5370,- bruto per maand op basis van 36 uur per week).
 • Contract voor onbepaalde tijd. Na het behalen van je diploma wordt je contract omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd in de functie van verpleegkundig specialist.
 • Uren: Gedurende het opleidingstraject krijg je een contract voor 36 uur (minder is niet mogelijk). Daarna zullen we in overleg het aantal uren vaststellen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een inwerkprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Verpleegkunde.
 • Je hebt passie voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking met verschillende niveaus.
 • Je bent in staat om laagdrempelig contact met cliënten, wettelijke vertegenwoordigers en begeleiders te onderhouden.
 • Je bent flexibel, proactief en in staat om zelfstandig te werken.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt samenwerking hoog in het vaandel staan.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Hans Orbons, senior teamleider, via het telefoonnummer 06-22974848 of Sylvia Gubbels, via het telefoonnummer 06-57111204.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Dan kun je via onderstaande link solliciteren tot en met 17-03-2024 via bijgaande sollicitatielink.