Maastro zoekt een

Opleidingsplekken MBRT / radiotherapeutisch laborant: duaal en inservice

Dienstverband

36 uur / week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HAVO, HBO+

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Universitair Medische Centra, Ziekenhuizen, Overige

Opgeleid worden tot radiotherapeutisch laborant én een vaste aanstelling na je afstuderen? Dit is je kans! Maastro biedt meerdere opleidingsplaatsen aan voor:


Inservice leerlingen radiotherapeutisch laborant
en/of MBRT-duaal studenten

 (startdatum opleiding: september 2023)

Wil je graag leren én werken in de gezondheidszorg? Heb je affiniteit met technologie en gevoel voor exacte vakken? Kun je daarnaast goed met mensen omgaan en sta je stevig in je schoenen?  Dan is de opleidingsplaats tot radiotherapeutisch laborant misschien wel iets voor jou!

Wat doe je als radiotherapeutisch laborant?

Eén van de mogelijke behandelingen van kanker is bestraling. Als radiotherapeutisch laborant maak je een CT-scan, maak je het bestralingsplan en voer je de bestraling ook daadwerkelijk uit. Bij Maastro ben je allround, dat wil zeggen dat je al deze taken doet, dus niet alleen het één of het ander. Je kunt daarnaast ook deelnemen aan allerlei projecten. Er zijn meer dan genoeg ontwikkelmogelijkheden!.

Maastro biedt twee verschillende varianten aan van de opleiding: de inservice variant en de duale variant. In beide varianten combineer je werken en leren.

Wat zijn de verschillen tussen de opleidingen?

De inservice opleiding bieden we aan in samenwerking met het Erasmus MC in Rotterdam. De opleiding duurt drie jaar en leidt specifiek op tot radiotherapeutisch laborant. Het theoretisch gedeelte (waarbij je volledig naar school gaat) duurt vier maanden en vindt plaats in Rotterdam. Daarna ga je voornamelijk leren in de praktijk en wordt dat afgewisseld met theorie. Als je al in bezit ben van een bachelor degree, is er de mogelijkheid om de opleiding versneld af te ronden, en een vrijstelling voor het afstudeeronderzoek te krijgen.

De duale opleiding bieden we aan in samenwerking met Fontys Hogeschool in Eindhoven. De opleiding duurt vier jaar. Na je afstuderen heb je een volwaardig diploma Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) en kun je eventueel ook in een ander werkveld aan de slag, zoals radiologie en nucleaire geneeskunde. Het theoretisch gedeelte van de opleiding duurt circa één jaar en vindt plaats in Eindhoven. Vanaf oktober start je al met het praktisch onderwijs (1 dag per week) dat opbouwt naar 3 dagen per week vanaf februari 2024.

Wil je overstappen vanuit de voltijd MBRT-opleiding?

Ben je momenteel bezig met de voltijd MBRT-opleiding en wil je liever de overstap maken naar duaal? Dat kan, mits je de propedeuse van het eerste jaar MBRT-voltijd hebt behaald in Haarlem, Groningen of Eindhoven.

Welke opleidingsvariant past het beste bij me?

Tijdens de selectieprocedure bekijken we samen welke variant van de opleiding het beste bij jou past. Zou je daar vooraf al eens over van gedachten willen wisselen? Neem dan gerust contact op met onze praktijkbegeleiders via praktijkbegeleiding@maastro.nl

Wie zoeken we? 
Allereerst heb je  minimaal een HAVO, VWO of Mbo-4-diploma. Heb je een HAVO of VWO diploma, dan gaat onze voorkeur uit naar een profiel met wis- en natuurkunde (“Natuur & Gezondheid” of “Natuur en Techniek”). Affiniteit met techniek en exacte vakken is vereist. Je bent sociaal en staat stevig in je schoenen. Daarnaast ben je flexibel, een aanpakker en hou je van een dynamische omgeving. Daarnaast is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Natuurlijk is er veel begeleiding tijdens de opleiding, maar het is ook belangrijk dat je zelf je weg kunt vinden en je leerpad vormgeeft.

Wat bieden we jou?

Wij nemen de studiekosten, zoals collegegeld en kosten van boeken, volledig voor onze rekening. Tijdens de opleiding ontvang je zakgeld (tijdens de theoretische periode) en salaris conform de CAO Ziekenhuizen. Na de opleiding heb je een Hbo diploma MBRT (bij duaal) of NLQ6 erkende opleiding (bij inservice) op zak en hebben we de intentie om je een uitdagende baan met een vaste arbeidsovereenkomst bij Maastro aan te bieden als radiotherapeutisch laborant.

Over Maastro: Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerd instituut dat de bestraling (radiotherapie) van oncologische patiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. We leggen de verbinding tussen patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en doen dat met circa 350 medewerkers. Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonentherapiecentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

Als deze opleidingsplek jou aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 27 maart 2023 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl (onder: jobs & academy). Vermeld in je brief naar welke opleidingsvariant je voorkeur uitgaat.