SGL zoekt een

Oproepkracht Begeleider Activiteiten voor AC Swalmen en/of AC Weert

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
‘Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier’

Onze cliënten

Je werkt of gaat naar school, je gaat op vakantie, maakt heerlijke uitjes, voedt kinderen op. Je leidt het leven dat je wilt en je maakt daarin jouw keuzes. En dan opeens gebeurt er iets waardoor alles niet meer vanzelfsprekend is. Een auto-ongeluk, een hersenbloeding, een ziekte; je mogelijkheden zijn opeens beperkt door het hersenletsel dat je hebt opgelopen. Van de ene op de andere dag is er een breuk in jouw levenslijn. Al onze cliënten hebben iets gemeenschappelijks. Vanuit het “normale” leven dat iedereen leefde, is er dat moment geweest dat alles drastisch veranderde en er ineens een beroep gedaan moest worden op professionele zorg. SGL is de expert die juist deze mensen helpt in hun stap om weer regie terug te krijgen. Fysieke ondersteuning, mentale ondersteuning, begeleiding en professionele zorg, allemaal afgestemd op elke cliënt afzonderlijk.

Onze medewerkers

Je ziet de mens achter de beperkingen en je wilt je erin verdiepen om hem of haar goed te begeleiden en te verzorgen. Iedere mens is anders, jij stemt daarom jouw handelen af op de behoefte van deze unieke persoon. Je bent nieuwsgierig naar zijn of haar mogelijkheden ondanks de breuk in de levenslijn en zoekt hoe je hem of haar zoveel mogelijk de eigen regie kan geven. Ook begeleid je de client in het contact met mede cliënten. Groepsdynamiek vind je interessant, conflictsituaties ervaar je als een uitdaging. Uitvoeren van verzorgende taken vind je vanzelfsprekend.

Waar ga je aan de slag?

Je standlocatie is AC Swalmen en/of AC Weert. Er worden op verschillende gebieden diverse activiteiten gegeven voor cliënten. Ligt jouw passie in het begeleiden van mensen om het maximale uit hun leven te halen, dan ben bij ons aan het juiste adres! Het team bestaat uit ervaren en jonge leergierige zorgprofessionals. Op dit team kun je bouwen. Je werkt in een regelmatig arbeidspatroon.

Jouw werkdag:

Vanmorgen ga jij naar je werk en afhankelijk van het rooster start je tussen 08.30-10.00 uur. Cliënten arriveren tussen 09.15 en 09.45 uur. Je ontvangt de cliënten met een warm welkom en helpt zo nodig met het uittrekken van de jas en het tekenen van de dag presentie. Samen met de cliënten drink je een kop koffie, je maakt grapjes en zorgt voor inspiratie aan de tafel. De start van het morgenprogramma is om 10.00 uur, waarbij de cliënt kan kiezen uit verschillende mogelijkheden: creatieve activiteiten, educatief, sport en bewegen of in de keuken. Jij begeleidt afhankelijk van je interesse en vaardigheden één van deze activiteiten. Verzorging en ondersteuning tijdens de toiletgang kan onderdeel uitmaken van je taken. Rond het middaguur ga je aan de lunch met je vaste tafelgasten. Onder het eten ondersteun je deze cliënten waar nodig met het eten en drinken. De middagactiviteiten starten om 13.45 tot 15.15 uur. Je bent ingedeeld bij een andere groepsactiviteit. Voordat de cliënten weer huiswaarts keren, krijgen ze nog een kop koffie of iets fris. Je helpt met het uitdelen van de drank en daarna help jij cliënten met hun jas aan te doen, zodat de cliënt bijtijds klaar is voor het vervoer naar huis. Het kan zijn (afhankelijk van het rooster) dat jouw werkdag erop zit! Jij hebt die dag gezorgd voor leuke inspirerende activiteiten, waarbij je cliënten hebt gestimuleerd en aandacht hebt gegeven, zodat ze fijne dag hebben gehad!

Jouw kwaliteiten:

Je bent een doorzetter en een aanpakker; Jij bent een en al levenslust, een grapje op zijn tijd doet wonderen; Niemand kan je in de stress doen belanden, orde en netheid behoren ook bij je kwaliteiten, evenals geduld en inlevingsvermogen; Je bent nieuwsgierig naar wat de client nodig heeft en creatief om daar de activiteit op af te stemmen; Jij weet hoe je om moet gaan met mensen met hersenletsel, je weet kortom hoe het is om te werken in de zorg! Jij bent helder en duidelijk in je taalgebruik en ook op papier kun je dit ook goed weergeven; Jij hebt de rust en de aandacht voor de cliënt ook al komt hij niet uit zijn woorden. Je hebt daar begrip voor en wacht geduldig zodat hij zijn vraag kan stellen; je bent een echte teamplayer, je kunt het maximale uit jezelf halen maar ook uit het team van vrijwilligers en cliënten haal je het maximale!

Wat bieden wij?

Met het team ga je je inzetten om het maximale uit de cliënten te halen, jij krijgt een goed salaris: FWG 35 (max. €3.009,-) CAO Gehandicaptenzorg. De balans in ontspanning en werk is bij ons gewaarborgd, wij zorgen goed voor elkaar! Je bent oproepkracht voor doordeweekse werkdagen.

Heb je nog vragen?

Dan kun je bellen Rian Smeets, teamleider op telefoonnummer 06-30835406. Wil je meer informatie over missie en visie van SGL? Kijk dan op www.sgl-zorg.nl. Kijk ook eens naar ons filmpje van de locatie op facebook, linked inn en you tube.
De sollicitatietermijn is tot 30 juni 2023.