Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Vivantes, concern

Even voorstellen… Vivantes is een zorggroep, gespecialiseerd in persoonsvolgende ouderenzorg. In negen relatief kleine locaties leveren wij ouderenzorg die dichtbij de wijk staat. Met vier locaties in Geleen, twee in Elsloo en één in Beek, Stein en Urmond. Eigen regie staat bij Vivantes centraal. Samen met uzelf en met uw familie stellen wij uw persoonlijke zorgplan samen. Onze zorgprofessionals en klantadviseurs beantwoorden graag uw vragen.

Onze woonzorgcentra bieden een beschermde woonomgeving waar u of uw familie de persoonlijke zorg en ondersteuning krijgt die nodig is. Zowel medisch als op sociaal vlak. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u zich thuis voelt. De kleinschalige locaties van Vivantes liggen midden in de verschillende stadsdelen, dichtbij de wijkcentra en vaak ook in de buurt van een groengebied. Tussen de mensen en dichtbij het leven van alledag.

Dichtbij

Elke locatie heeft zijn eigen sfeer en ‘coleur locale’. Bepaald door de historie en de wijk waarin de locatie te vinden is. In onze woonzorgcentra beschikt u over een eigen kamerappartement met volledige privacy. Maar u kunt ook gebruik maken van alle faciliteiten die onze locaties bieden.

Wanneer u liever zelfstandig blijft wonen, maar wel zorg en ondersteuning nodig heeft, vindt u naast onze woonzorgcentra volop zorgwoningen waar wij ook volledige ondersteuning bieden op basis van uw zorgvraag. U kunt dan ook gebruik maken van de faciliteiten die de naastgelegen locatie biedt.

Eigen regie

Zo biedt Vivantes u een plek waar uw leven verder gaat in de sfeer en beleving zoals u die zelf voorstaat. U kunt uw kamerappartement of zorgwoning natuurlijk helemaal inrichten naar eigen smaak en sfeer. Al onze kamerappartementen en veel zorgwoningen zijn voorzien van moderne ondersteunende technologie om optimale zorg en bijstand te kunnen bieden.

Wij ondersteunen u als cliënt én als mantelzorger. Professioneel, flexibel en met kennis van zaken op het gebied van ouderenzorg. Wij respecteren uw achtergrond en overtuigingen en werken vanuit ons hart. Vivantes biedt verpleging en verzorging. In het overzicht in deze folder vindt u het aanbod per locatie. Samen met u zoeken wij de plek die het best past bij uw wensen en behoeften!

Onze locaties

Vivantes vindt u in Geleen, Beek, Stein, Elsloo en Urmond. Hier kunt u zorgeloos wonen en gebruik maken van onze persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp. Dit zijn onze negen locaties:

 

  • Aelserhof (Elsloo)

  • Bloemenhof (Geleen)

  • Bunderhof (Geleen)

  • Franciscus (Beek)

  • La Famille (Elsloo)

  • Moutheuvel (Stein)

  • Olympiastaete (Geleen)

  • Oud Geleen (Geleen)

  • Urmonderhof (Urmond

Werken en leren bij Vivantes

Voor onze vacatures verwijzen wij je naar de website. Solliciteren kan via onze website. Vivantes biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen met de afdeling HRM via 046 4113500.

www.vivantes.nl/werken-bij

Bezoekadres

Vivantes, concern

Beneluxlaan 1
6164 EM Geleen
T 046 4113500

 

Verpleeghuis La Famille

Vlakbij woonzorgcentrum Aelserhof in Elsloo is op 13 juni 2013 'la Famille' geopend, een verpleeghuis voor kleinschalige zorg met zorgwoningen en een gezondheidscentrum. La Famille wordt voor Vivantes de pilot voor het realiseren van de ideale ouderenzorg. Bijzonder kenmerk van deze locatie is de specialisatie op hoog geïndiceerde verpleeghuiszorg, niet alleen intramuraal, maar ook in de 18 zorgwoningen, waar thuiszorg wordt geboden voor complexe zorg die tot nu toe alleen intramuraal gegeven kon worden.

In het gebouw is een kleinschalig verpleeghuis gerealiseerd met 48 eenpersoonsappartementen die volledig zijn toegerust op de individuele zorgbehoefte. De eerste etage is een beschermde woonomgeving met 24 appartementen voor dementerende ouderen. De appartementen zijn gesitueerd rondom drie huiskamers. Bewoners zijn binnen de afdeling vrij om te gaan en staan waar ze willen. De huiskamers op de eerste verdieping geven toegang tot het terras dat uitkijkt op de binnentuin.

De 24 appartementen op de begane grond zijn met name bedoeld voor ouderen met lichamelijke beperkingen. De indeling en leefstructuur is vergelijkbaar met die van de eerste verdieping maar bewoners zijn hier uiteraard zowel binnen als buiten de afdeling volledig vrij om te gaan en staan waar ze willen. Alle huiskamers op de begane grond geven toegang tot de omsloten binnentuin.

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.  

Bezoekadres

Verpleeghuis La Famille

Aelserhof 51
6181 LB Elsloo
T 046 4113500

Vivantes Thuiszorg

Vivantes heeft jarenlange ervaring in de thuiszorg. Vivantes wil de klant zolang mogelijk zelfstandig laten wonen. Daarom wordt de zorg zowel geleverd in de zorgwoningen als in de wijk. Klanten kunnen dag en nacht op ons vertrouwen, ook in het weekeinde.

Vivantes Thuiszorg heeft op iedere zorgvraag een passend antwoord. Ook als de zorgvraag na verloop van tijd verandert: wij passen de zorg aan op de wensen en behoeften van de klant. De thuiszorg van Vivantes bestaat uit huishoudelijke zorg, palliatieve zorg, persoonlijke verzorging en verpleging. En mocht het nodig zijn, dan biedt Vivantes ook andere producten & diensten zoals alarmering met opvolging, maaltijdservice, dagverzorging of (tijdelijke) opname.

Bezoekadres

Vivantes Thuiszorg

Beneluxlaan 1
6164 EM Geleen
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Aelserhof

Aelserhof. Verzorgd door Vivantes. In het centrum van Elsloo (gemeente Stein) bevindt zich woonzorgcentrum Aelserhof. Dit knusse woonzorcentrum werd gebouwd in 1992 en in 2008/2009 grondig verbouwd en gerenoveerd.

De Aelserhof ligt op korte afstand van de pittoreske oude dorpskern van Elsloo, het prachtige kasteel met kasteelpark en het natuurgebied ‘Bunderbos. Algemene openbare voorzieningen liggen op slechts enkele minuten lopen afstand.

Aelserhof beschikt over 26 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en 18 éénkamerappartementen voor verpleeghuiszorg voor dementerende ouderen. Daarnaast zijn er 40 zorgwoningen. Vlakbij het huidige woonzorgcomplex bouwt Vivantes samen met Maaskant Wonen la Famille een verpleeghuis met zorgwoningen. In het complex wordt ook een nieuw gezondheidscentrum gevestigd waar alle huisartsen van Elsloo onderdak vinden samen met een aantal voorzieningen zoals apotheek, fysiotherapie en ergotherapie. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit de Aelserhof. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

 

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Aelserhof

Aelserhof 1
6181 LB Elsloo
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Franciscus

Franciscus. Verzorgd door Vivantes Woonzorgcentrum Franciscus is van oudsher een begrip in Beek. Ouderen werden in de kloostergemeenschap van de Franciscanessen liefdevol opgenomen, verzorgd en verpleegd. Het klooster werd in de loop der jaren verbouwd tot bejaardenhuis.

In 2000 maakte het voormalige kloostergebouw aan de Maastrichterlaan plaats voor een modern woonzorgcentrum waar gewerkt wordt volgens het principe ‘scheiden van wonen en zorg. 

Vanuit het hoofdgebouw wordt zorg geleverd in 150 luxe appartementen, verdeeld over 3 complexen. Daarbij staan wonen, welzijn en zorg hoog in het vaandel. De cliënt kan volledig zelfstandig wonen en koopt de thuiszorg in bij Vivantes. Twee thuiszorgteams staan garant voor de 24 uurs zorg in de appartementen maar ook in Beek en de omringende kerkdorpen. Het woonzorgcentrum beschikt over 3 kamers voor kortdurende opvang (KDO). Aan de achterzijde van het hoofdgebouw bevindt zich een unit waar op kleine schaal verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg geboden worden. Twee etages met elk 13 éénkamerappartementen zijn bestemd voor licht-dementerende ouderen en voor ouderen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek (SBB). 

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Franciscus

Om de Toren 1
6160 AR Beek
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Bunderhof

De Bunderhof is als voorzieningen voor ouderen sinds 1969 een begrip in de wijk Geleen Zuid. Eerst was de oude Bunderhof niet uit de wijk weg te denken. Nu heeft de nieuwe Bunderhof deze vaste plek verdiend, in een wijk waar het prettig wonen is en waar voldoende voorzieningen aanwezig zijn.

Op korte afstand van de Bunderhof bevindt zich het winkelcentrum Zuidhof, het wijksteunpunt Amusant en de nieuwe wijkvoorziening T Wiekhoes Gelaen Zuid. De komende jaren wordt de wijk op diverse plekken gerenoveerd en het wijkplatform zet zich volop in om de leefbaarheid in de wijk te vergoten. Geleen Zuid grenst aan de spoorlijn Sittard-Geleen / Heerlen en de snelweg A76.

In 2000 hebben de bewoners van de Bunderhof hun intrek genomen in de nieuwbouw aan de Beneluxlaan en inmiddels is het oorspronkelijke bejaardenhuis afgebroken. De Bunderhof biedt verzorgingshuiszorg aan 63 cliënten. Daarnaast beschikt het woonzorgcomplex over één appartement voor kortdurende opvang. Vlak bij de Bunderhof bevindt zich de Europaflat met 44 zorgwoningen en aan de Jos Kleijnenlaan liggen nog 17 zorgwoningen. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit de Bunderhof. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Bunderhof

Beneluxlaan 1
6164 EM Geleen
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Bloemenhof

Bloemenhof. Verzorgd door Vivantes. Woonzorgcentrum Bloemenhof ligt centraal aan de Bloemenmarkt bij de kerk in de wijk Lindenheuvel Geleen. Lindenheuvel is een grote wijk met een zeer sterk sociaal karakter. De Staatsmijn Maurits en het zich alsmaar uitbreidende chemiecomplex van Staatsmijnen/DSM hebben op de wijk Lindenheuvel een enorme impact gehad.

Lindenheuvel kent van oudsher een bloeiend en divers verenigingsleven dat zorgt voor een sociaal hechte structuur. Een opmerkelijk ontmoetingspunt voor de Lindenheuvelse gemeenschap is het naast het woonzorgcentrum gelegen ‘Volkshoes waar tal van activiteiten georganiseerd worden. Bloemenhof heeft rondom de Bloemenmarkt een ruim aanbod aan winkels en voorzieningen.

Het woonzorgcentrum beschikt over 47 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en één appartement voor kortdurende opvang. In 2009 zijn de benedenverdieping en de algemene ruimtes op de verdiepingen van het woonzorgcentrum grondig gerenoveerd. Er heerst een lichte en aangenaam rustige sfeer. De unit voor verpleeghuiszorg psychogeriatrie is eind 2009 geopend en biedt ruimte aan 16 cliënten. In het complex bevinden zich 13 zorgwoningen. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit Bloemenhof. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Bloemenhof

Bloemenhof 1
6163 CW Geleen
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Olympiastaete

Olympiastaete. Verzorgd door Vivantes. Midden in het centrum van Geleen ligt woonzorgcentrum Olympiastaete. Door de unieke ligging vlakbij het Fortunapark ademt dit woonzorgcentrum een geheel eigen sfeer uit. Verscholen achter en tussen de flats maar duidelijk aanwezig bij alles wat leeft in het centrum van de Wereldsjtad.

Veel cliënten hebben het stadscentrum opgebouwd en gemaakt tot wat het nu is. Ze voelen zich nog steeds betrokken bij alles wat gebeurd in Geleen. Cliënten van Olympiastaete genieten volop van de natuur in het stadpark terwijl ook alle gemakken van het wonen in het stadscentrum aanwezig zijn.

Olympiastaete beschikt over 43 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en één kamer voor kortdurende opvang (KDO). Daarnaast zijn er 20 zorgwoningen in Olympiastaete en 32 zorgwoningen in de Professor Oudflat. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit Olympiastaete. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Olympiastaete

Olympiastaete 1
6162 ED Geleen
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Oud-Geleen

Oud Geleen. Verzorgd door Vivantes. In de gezellige oude dorpskern van Oud Geleen, slechts op enkele minuten lopen van horeca en winkels, bevindt zich woonzorgcentrum Oud Geleen. Dit moderne complex werd gebouw in 2002 en kenmerkt zich door een compacte bouwstijl.

De wijk Oud Geleen ligt aan de rivier Geleenbeek. Het dorp is nauw verbonden met de patroonheiligen Sint-Marcellinus en Sint-Petrus en dankt haar aparte uitstraling aan een rijke historie. In de kern zijn nog een aantal oude gebouwen zoals dorpshoeven en patriciërshuizen aanwezig. De gemeenschapszin in de wijk is in vele opzichten uniek.

Oud Geleen heeft 64 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg. Daarnaast beschikt het complex over 23 zelfstandige inpandige zorgwoningen en 3 zorgwoningen aan de Oranjelaan. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit Oud Geleen. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Oud-Geleen

Peschstraat 2
6166 CT Geleen
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Urmonderhof

Urmonderhof. Verzorgd door Vivantes. Woonzorgcentrum Urmonderhof is in 2000 gebouwd aan de oever van het Julianakanaal in Urmond. Dit landelijke dorp ligt vlak bij de Belgische grens aan het kanaal en de Maas.

Oud Urmond heeft een karakteristieke oude dorpskern met veel monumentale panden, sfeervolle straten en steegjes. Zoals in veel ‘maaskantse dorpen is bij de authentieke bevolking van Urmond de rollende ‘R goed hoorbaar.

Woonzorgcentrum Urmonderhof is een modern complex dat beschikt over 17 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en 40 éénkamerappartementen voor verpleeghuiszorg psychogeriatrie en somatiek. Rondom het woonzorgcentrum verrijst de kanaalboulevard van Urmond. Verschillende woningen en complexen zijn reeds gebouwd en bewoond. De meeste bewoners van het woonzorgcentrum en de zorgwoningen zijn afkomstig uit Urmond en Berg aan de Maas. Aan het woonzorgcentrum vast ligt een complex met 30 zorgwoningen met een zuid Europese uitstraling. 

Ongeveer 800 meter verderop ligt aan de Speelheuvel het complex ‘de Bramerterhof. In dit complex zijn 22 zorgwoningen gehuisvest. In september 2011 heeft woningstichting Urmond het complex ‘de Kooypoort opgeleverd; een complex met 63 levensloopbestendige woningen. Op de begane grond is een fysiotherapiepraktijk, de bibliotheek en een wijksteunpunt met winkel gevestigd. In het wijksteunpunt kunnen bewoners van de diverse complexen tegen betaling genieten van een kop koffie, thee of een kleine versnapering. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit woonzorgcentrum Urmonderhof. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Urmonderhof

Urmonderhof 1
6129 PB Urmond
T 046 4113500

Woonzorgcentrum Moutheuvel

Moutheuvel. Verzorgd door Vivantes. Woonzorgcentrum Moutheuvel werd gebouwd in 1973 en vervolgens in 2001 grondig gerenoveerd. Het complex ligt in het centrum van het dorp Stein dat zich op een kruispunt van water en wegen bevindt.

De gemeente is door op- en afritten verbonden met de autowegen A2 en A76 . De A2 is tegelijkertijd de oostgrens van de gemeente. Bij de plaats horen ook de wijken Kerensheide en Nieuwdorp. Deze laatste wordt van de rest van het dorp gescheiden door de A76. De westgrens van de gemeente wordt gevormd door de Maas die ook de grens vormt met België.

Moutheuvel beschikt over 46 éénkamerappartementen en vijf tweekamerappartementen (t.b.v. echtparen) voor verzorgingshuiszorg , vijf éénkamerappartementen voor verpleeghuiszorg somatiek en drie éénkamerappartementen voor kortdurende opvang. Naast het woonzorgcentrum bevindt zich een complex met 44 zorgwoningen en aan de overkant ligt het complex 'de Stevel'. Zowel in de zorgwoningen als in 'de Stevel' en de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit Moutheuvel. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

 

Bezoekadres

Woonzorgcentrum Moutheuvel

Heerstraat Centrum 45
6171 HS Stein
T 046 4113500