FPC de Rooyse Wissel

De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie in Venray. We verplegen en behandelen patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Vaak hebben de patiënten een tbs-maatregel, soms een andere strafrechtelijke maatregel of een civielrechtelijke maatregel. Het doel van de behandeling is het risico op een (nieuw) ernstig delict te verminderen.

Ruim 450 medewerkers leveren hoogwaardige klinische en transmurale zorg en behandeling aan patiënten. Onze medewerkers zijn op elkaar ingespeeld, kunnen op elkaar bouwen en hebben vaak aan één woord genoeg. Nieuwe medewerkers krijgen een uitgebreid inwerkprogramma aangeboden en nemen deel aan de jaarlijkse trainingen.

Het is bijzonder om te horen hoe enthousiaste en bevlogen medewerkers met passie en plezier over hun werk praten. Ze luisteren goed naar de patiënt, zijn zeer betrokken en genieten van de kleine stappen die worden behaald in de behandelingen. We laten een van onze medewerkers aan het woord:


“Het is een uitdaging om normaal te blijven in deze abnormale wereld. Daartegenover staan de kleine successen waarvan je extra moet genieten, want jij bent wel degene die deze stappen mag meemaken. Werken in een tbs-kliniek is als spelen in de Champions League: het vergt veel inzet, maar biedt ook enorm veel kansen en uitdagingen. De sfeer en cultuur hier zijn gelukkig open en toegankelijk. In mijn beslissingen voel ik mij altijd gesteund door de Rooyse Wissel. Dat is een prettig besef. Ik ga elke dag met een glimlach naar het werk en kom ook met een glimlach weer thuis.’’

Een dynamische en leerzame werkomgeving: dat is wat de Rooyse Wissel is.