Mutsaersstichting zoekt een

Orthopedagoog Generalist / GZ Psycholoog IMH (Regiebehandelaar)

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Schinnen Kerkrade

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers  die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals Trauma Centrum Kind & Gezin en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de  gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

 

Plinthos is gevestigd op de locaties Schinnen en Kerkrade en maakt onderdeel uit van de Mutsaersstichting.  Plinthos is een beleefomgeving en een ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren, partners, betrokkenen en ondernemers op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en werken. Samen met overheden en kennisinstellingen wordt er  invulling gegeven aan een meervoudige, alternatieve aanpak, gericht op het aanreiken van uitzichten aan kinderen en jongeren. Zij worden gestimuleerd om vanuit Plinthos hun talenten en capaciteiten te ontdekken en te ontplooien. Een integraal netwerk van betrokken partners ondersteunt deze jonge mensen in hun ontdekkingstocht.
Zie voor meer informatie over Plinthos op https://plinthos.nl

 

Vanwege de groei van het team en de locaties van Plinthos, zijn we op zoek voor het aanbod Infant Mental Health (IMH) naar een:

 

Orthopedagoog Generalist / GZ Psycholoog IMH

(Regiebehandelaar)

24 – 36 uur per week

 

Het expertiseteam Infant Mental Health heeft als doel het vroegtijdig onderkennen, verklaren en verminderen van problematiek bij kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar en het gezinssysteem waarin ze opgroeien. Er wordt brede multidisciplinaire zorg geboden, zowel op het gebied van diagnostiek en behandeling. Heb je affiniteit en/of ervaring in dit vakgebied en wil je werken in een gemotiveerd, gedreven team, en jouw expertise inzetten om bij te dragen aan de zorg voor de kinderen en jeugd met psychische problematiek? Kom dan ons team versterken!

 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

 

 

Wat ga je doen?

Binnen het expertiseteam IMH ben je als GZ Psycholoog / Orthopedagoog Generalist,  regiebehandelaar en verantwoordelijk voor het uitvoeren van behandelingen en tevens opstellen van het behandelingstraject. Je bent een ervaren behandelaar die kan werken rondom gehechtheid en trauma en het optimaliseren van de ouder-kindrelatie. Iemand met goede (psycho)therapeutische vaardigheden.

Daarnaast voer je diagnostische onderzoeken uit, neem je intakes af, voer je intakegesprekken, en coördineer je behandelingen.  

Wij werken vanuit de visie 1 kind 1 plan, waarbij de cliënt en zijn sociaal netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject.

Binnen het expertiseteam  IMH ben je als regiebehandelaar onderdeel van het netwerk dat een bijdrage levert aan een juiste diagnostiek, indicatiestelling en behandeling. In het netwerk ben je ook actief op het vlak van trans disciplinair werken, consultatie en werving.

We zien o.a. ouders met een (onvervulde) kinderwens, zwangere, (huil)baby’s, gezinnen waarbij stemmingsproblematiek/psychiatrische problematiek speelt bij een van de ouders, kinderen met ontwikkelingsproblemen en/of trauma. Dit vraagt een flexibele inzet, met een breed scala aan specialistische (IMH) kennis.

Deze werkzaamheden voer je uit binnen een multidisciplinair team, in nauwe samenspraak en samenwerking met je collega’s. Je geeft supervisie en werkbegeleiding aan cliëntgebonden medewerkers en GZ-psychologen / Orthopedagogen Generalisten in opleiding.

Tevens is het belangrijk dat je een actieve en innovatieve bijdrage levert aan de kwaliteit van hulpverlening.

 

Wie zoeken wij?

Ons team zoekt een energieke collega die ons team komt versterken.

Je beschikt over een master psychologie kind en jeugd of orthopedagogiek, de aanvullende opleiding tot GZ Psycholoog of Orthopedagoog Generalist en hebt bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie en met Infant Mental Health.

Tevens is ervaring in het uitvoeren van ouder-kind behandeling vanuit de IMH-visie waarbij er kennis is over pre-verbaal en intergenerationeel trauma zeer gewenst.

We zoeken iemand die kan verbinden, niet alleen binnen de therapeutische relatie, maar ook daarbuiten in het netwerk.

Je hebt een sterke persoonlijkheid, die zelfstandigheid en leergierigheid combineert met een oplossingsgerichte instelling. Met je flexibele en resultaatgerichte houding ben je onderdeel van een team dat gaat voor innovatie, zorg en ontwikkeling. Systematisch denken en handelen is onmisbaar.

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en geldige BIG registratie.

 

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 65.

Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Luuk Venner, Teamcoördinator (06-13216174) of Pauline Meuwissen, HRD Consulent (06- 30458264).

Meteen solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 21-16 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl. De reactietermijn voor deze vacature sluit op 30 mei 2021.