Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Orthopedagoog Integrale

Dienstverband

28-32 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Venray Venray

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Als Orthopedagoog vervul je een sleutelrol in het zorgaanbod binnen de langdurige zorg. Je bent betrokken bij het gehele behandelproces en voert taken uit binnen de kaders van het behandelzorgbeleid, behandelzorgprogramma’s en behandelplannen. Ook ben je verantwoordelijk voor het tot stand brengen van verandering in cognities, emoties en/of gedrag van cliënten. Je voert je werkzaamheden uit binnen een multidisciplinair kader, waarbinnen je intensief samenwerkt met mede de psychiater, GZ-Psychologen, de verpleegkundig specialist, verpleegkundige en agogen op de afdeling en houdt je bezig met het doorvoeren/overtuigen van de behandelplannen richting collega’s.

Binnen de langdurige zorg wordt gewerkt met Triple C methodiek die uitgaat van herstel is mogelijk. In je functie werk je mee aan de casusbespreking rondom cliënten en draag je bij aan het behandelklimaat op een afdeling. De cliënten populatie binnen de langdurige zorg betreft de EPA doelgroep. Dit zijn cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening met vaak een dubbel diagnose, waarbij (ex)verslaving vaak een rol speelt. Kortom een duizendpoot die het leuk vindt om vanuit de gedachte “herstel is mogelijk” kleine stappen te zetten samen met de client, multidisciplinaire team en zorgteam richting herstel.

Wat maakt Vincent van Gogh gewoon anders?

Als grootste ggz-organisatie in Noord-Limburg hebben we een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. We werken aan innovaties die de cliënt centraal stellen, met hulp van technologie, ICT en e-health. Wij zoeken mensen die mee willen bouwen aan een toonaangevende en innovatieve organisatie voor nieuwe ggz. Want het kan en moet gewoon anders.

Jij pakt als orthopedagoog de uitdagingen van deze tijd met beide handen mee aan. Daarbij denk je niet in hokjes, maar out of the box. Samen met onze ketenpartners en het sociale netwerk zoek je naar nieuwe oplossingen en wil je de cliëntenzorg verbeteren.

Naast een zorgorganisatie is Vincent van Gogh ook een toonaangevend opleidings- en trainingsinstituut voor psychiaters, psychologen, verslavingsartsen, klinisch geriaters, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en sinds kort ervaringsdeskundigen. De motor van onze ontwikkeling ligt in de zorgpraktijk. Daarin leren we dagelijks met en van cliënten, collega’s en andere partners in het netwerk van de zorgverlening.

Wat maakt jou gewoon anders?

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding Pedagogische Wetenschappen;
 • Je hebt kennis van (neuro) psychologisch onderzoek en bent in het bezit van een psychodiagnostiek aantekening ofwel bereid deze te halen;
 • Je bent betrokken, durft besluiten en risico’s te nemen, bent stressbestendig en beschikt over doorzettingsvermogen, relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor;
 • Je hebt minimaal 5-8 jaar aantoonbare ervaring en affiniteit met de doelgroep;
 • Je hebt ervaring in het werken met teams evenals individuele cliënten; 
 • Jij bent een integere en zelfbewuste collega die mensen verbindt, goed in staat tot zelfreflectie, flexibel maar standvastig waar nodig. Je beschikt over het vermogen tot motiveren en stimuleren van patiënten en collega’s;
 • Je bent in staat om invulling te geven aan het behandelklimaat op de afdeling;
 • Je bent bereid je werktijden aan te passen aan het zorgproces;
 • Je hebt het lef en durft je nek uit te steken en buiten de gebaande paden te denken. Maar zeker zo belangrijk is dat je hart hebt voor je cliënten;
 • Innovatie spreekt jou aan!

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende functie bij een lerende organisatie die innovatie voorop stelt. Jouw inbreng en ideeën zijn meer dan welkom!
 • We bieden je een contract tussen de 28 en 32 uur;
 • We bieden je een salaris conform CAO GGZ FWG 60 of 65, afhankelijk van je ervaring en kennis;
 • Vincent van Gogh organiseert de zorg graag klein. Dat betekent: kleine eenheden, met zelfsturende teams. Daarin is jouw autonomie vanzelfsprekend;
 • Aantrekkelijke studie- en scholingsmogelijkheden conform AMS-gelden. Zowel op team als individueel niveau. Bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar;
 • Wij streven naar een langdurige samenwerking;
 • Je werklocatie is Venray.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunt Vincent van Gogh met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten.

Meer informatie?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Wil je bijvoorbeeld een keer meelopen voordat je een keuze maakt? Neem dan contact op met Saskia Diks, Manager Integrale zorg via telnr. 06 11 43 84 23 of via mailadres sdiks@vvgi.nl.

Je vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Roos Loeffen via whatsapp 06 -23 19 08 52 of RLoeffen@vvgi.nl.

Meer informatie over Vincent van Gogh vind je op www.vvgi.nl.

Solliciteren

Is jouw interesse gewekt? Stuur dan gauw je cv en een korte motivatie naar werken@vvgi.nl. We vragen je om hierbij 2020ORT1106 als referentie op te nemen. We maken graag op korte termijn ruimte voor een gesprek in overleg met jou.