Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Geestelijke gezondheidszorg

In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) werk je met mensen die psychische problemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan depressiviteit, eetstoornissen, overspannenheid, straatvrees, verslaving, of schizofrenie.

In dit werkveld gaat het erom cliënten te behandelen of te begeleiden, zodat de klachten verdwijnen, afnemen of voorkómen worden. 

Jaarlijks komt ongeveer een op de vier mensen in contact met een geestelijke gezondheidsorganisatie. De meeste cliënten melden zich vrijwillig aan voor hulp. Toch bestaan er ook verschillende vormen van gedwongen geestelijke hulpverlening, al is dat maar een klein percentage. Mensen zijn allemaal anders, waardoor niet één traject van behandeling of begeleiding hetzelfde is. De manier van behandelen hangt af van de oorzaak en de zwaarte van de stoornis. Als je mensen begeleidt, ondersteun je hen bij het vinden van een weg in de samenleving.

In de GGZ kun je werken met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen die je begeleidt en/of verzorgt.

Heb je interesse om een kijkje achter de schermen te nemen bij een organisatie voor GGZ bij jou in de buurt, ga dan naar zorgXperience en beleef de zorg van dichtbij.

Het project zorgXperience is mede mogelijk gemaakt door Zorg aan Zet te Roermond.

Voor meer informatie over de GGZ, klik je op onderstaand logo.

 

 

Meer informatie over opleidingen en beroepen vind je ook op www.youchooz.nl