Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Vrijwilligerswerk

De inzet van vrijwilligers binnen zorg en welzijn is onmisbaar en levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening.  Soms gaat het om één-op-één activiteiten, een andere keer om hand- en spandiensten.

‘Een aantal cliënten wil graag fietsen of leren fietsen. Zij zijn de afgelopen jaren door enthousiaste vrijwilligers ondersteund in het leren van fietsen en de bijbehorende verkeersregels. Nu worden er echter nieuwe mensen gezocht die het leuk vinden om dit te doen. Een dagdeel is al voldoende om hen een beetje plezier (in het fietsen) te geven’.

Zomaar een greep in de vrijwilligersvacatures die via deze site wordt aangeboden.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend
Veel organisaties kunnen niet zonder inzet van vrijwilligers en mensen die hulp van vrijwilligers krijgen of ervaren kunnen zich niet voorstellen wat ze zonder hen zouden moeten doen. Vrijwilligerswerk is zeker vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt op je gerekend!

Vacatures
Neem een kijkje bij de vacatures en selecteer daar vrijwilligers. Je kunt per regio, per sector of per beschikbare dag(en), zoeken naar passende plekken/ activiteiten. De werkgevers (zorg en welzijnsorganisaties) presenteren zelf de vrijwilligersvacatures en geven je zo veel mogelijk informatie.

Jouw gegevens
Via deze website kun je ook een digiCV aanmaken. Hiermee kun je jouw opleiding, werkervaring, etc. registreren om je als vrijwilliger en/of als werkzoekende te profileren bij werkgevers in de sector zorg en welzijn. Geïnteresseerde werkgevers worden dan bij het plaatsen van een vacature geattendeerd op vrijwilligers die een passende digiCV hebben ingevuld. Ook kun je het CV printen en opslaan in een professioneel PDF document zodat je het flexibel kunt inzetten bij jouw zoektocht naar een passende baan.