Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg werk je met mensen die een zintuiglijke, lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Iedere beperking vraagt om een eigen benadering.

In sommige gevallen werk je met cliënten die zeer zelfstandig zijn, in andere gevallen met cliënten die maar in beperkte mate invulling kunnen geven aan hun eigen leven en veel zorg en ondersteuning nodig hebben. Maar onafhankelijk van het niveau van de beperking is het werk er altijd op gericht om je cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven te laten leiden.

In de gehandicaptenzorg kun je werken met mensen van jong tot oud. Kenmerkend is dat zorg, begeleiding en ondersteuning bij alle aspecten van het leven in meerdere of mindere mate nodig zijn: wonen, werk en dagbesteding, vrijetijdsbesteding, sociale activiteiten, gezondheid en veiligheid. Je helpt bijvoorbeeld bij het douchen, aankleden, eten en financiën, maar je leert ook mensen hoe ze kunnen omgaan met een prothese, rolstoel of een blindengeleidehond. Elke dag weer sta je voor andere zaken die je met een nodige dosis humor, inlevingsvermogen en creativiteit moet oplossen.

Heb je interesse om een kijkje achter de schermen te nemen bij een organisatie voor gehandicaptenzorg bij jou in de buurt, ga dan naar zorgXperience en beleef de zorg van dichtbij.

Het project zorgXperience is mede mogelijk gemaakt door Zorg aan Zet te Roermond.

Meer weten over werken en leren in de gehandicaptenzorg?

Kijk dan eens rond op website werkenindegehandicaptenzorg.nl en maak op een leuke manier nader kennis met deze sector. Het zal je verbazen! 

 

 

De Koraal Groep laat op haar website een aantal medewerkers vertellen over zijn of haar beroep. Beslist de moeite waard om eens te lezen. 

Meer infomratie over opleidingen en beroepen vind je ook op www.youchooz.nl