Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT)

Verpleging en Verzorging

Vroeger was het vanzelfsprekend dat ouderen die hulp nodig hadden, in een verpleeg- of verzorgingshuis opgenomen werden. Tegenwoordig bieden zorgorganisaties zorg op maat aan. Dat betekent dat zij de wensen en de gezondheidstoestand van ouderen als uitgangspunt nemen. In de ouderenzorg kom je zodoende in werksituaties terecht waarin volop vernieuwingen plaatsvinden. En dat biedt weer mogelijkheden voor een gevarieerde invulling van je werk!

Beroepen in de VVT zijn heel divers, bijvoorbeeld: verpleegkundige, wijkverpleegkundige, verzorgende (IG), activiteitenbegeleider, fysiotherapeut, logopedist of specialist ouderengeneeskunde.

Thuiszorg

Mensen kunnen om allerlei redenen thuis zorg nodig hebben. Meestal gaat het om oudere mensen, maar de thuiszorg biedt ook zorg en begeleiding aan mensen die herstellen van een ongeluk, aan gezinnen met bijvoorbeeld een kind met een lichamelijke beperking of een gezin waar net een baby is geboren.

Op het consultatiebureau begeleid je ouders van baby’s en peuters. In een thuiszorgwinkel kun je mensen helpen een gezond leven te leiden, door bijvoorbeeld hulpmiddelen uit te lenen. Sommige thuiszorgwinkels geven ook voorlichting over voeding en diëten of cursussen op het gebied van gezondheid en welzijn. In de thuiszorg kom je dus verschillende mensen met verschillende zorgvragen tegen. Als je bij de mensen thuis werkt, vraagt dit best wat verantwoordelijkheid. Dat betekent dus een uitdagende baan, waarin je zelfstandig werkt en beslissingen neemt.

Meer weten over werken en leren in de VVT sector? 

Nieuwsgierig naar verhalen uit de praktijk ga dan eens naar HBO-V in de ouderenzorg 'Daar zit meer achter'.

 

 

 

 


Of klik op onderstaand logo of ga naar www.openarmen.nl.

Wil je  een kijkje achter de schermen te nemen bij een organisatie voor VVT bij jou in de buurt, ga dan naar zorgXperience en beleef de zorg van dichtbij.

Het project zorgXperience is mede mogelijk gemaakt door Zorg aan Zet te Roermond.

 

Meer informatie over opleidingen en beroepen vind je ook op www.youchooz.nl