Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Studiekosten en leerlingsalaris

Moet ik de BBL-opleiding zelf betalen?
Nee, wanneer je bent aangenomen betaalt de organisatie vrijwel alle kosten (lesgeld, boeken e.d.).


Moet ik de BOL-opleiding zelf betalen?
Ja, je moet je zelf aanmelden bij een ROC en de opleidingskosten zoals schoolgeld en boeken betaal  je zelf. Ben je jonger dan 30 jaar, dan kom je mogelijk in aanmerking voor studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of vraag dit na bij het ROC waar je de opleiding gaat volgen.


Welke vergoeding krijg ik in de Beroepsvoorbereidende periode (de periode dat ik alleen naar school ga)?
Dit is ongeveer 350 euro per maand en is afhankelijk van de CAO waaronder de organisatie valt. Voor meer informatie klik hier.


Wanneer krijg ik een leerlingsalaris?
Dit is afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen en wanneer je de Beroepsvoorbereidende periode afsluit en in de praktijk gaat werken. De leerovereenkomst gaat over in een leer/arbeidsovereenkomst.


Hoeveel ga ik verdienen?
Klik hier voor de leerlingsalarissen. Wil je een idee krijgen wat je kunt verdienen na jouw opleiding? 


Ik heb een uitkering en kan niet rondkomen met de vergoeding in de Beroepsvoorbereidende periode. Wat kan ik doen?
Neem hierover contact op met je werkcoach van het UWV of de gemeente en vraag of zij bereid zijn deze periode te overbruggen met een aanvullende uitkering.

Ik wil stoppen met de BBL of duale opleiding. Moet ik dan nog opleidingskosten betalen?
Het kan zijn dat je bepaalde kosten moet betalen als je voortijdig stopt. Dit is afhankelijk van wat er door de organisatie met jou is afgesproken en wat er in het contract staat.
 

De eerste twee jaar van mijn opleiding bestaat uit het BOL-traject en krijg ik dus geen leerlingsalaris of vergoeding. Kan ik in aanmerking komen voor studiefinanciering?
Ben je jonger dan 30 jaar, dan kom je mogelijk in aanmerking voor studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of vraag dit na bij het ROC waar je de opleiding gaat volgen.