Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Jeugdzorg

Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen en hun ouders daarbij. Dat kan op heel veel manieren gebeuren: thuis of in een instelling, kort of lang, individueel of als gezin.

Er is een breed scala aan gespecialiseerde hulp voor jeugdigen en hun ouders, aangeboden vanuit verschillende wettelijke kaders.Als je werkt in de jeugdzorg, staat het belang van je cliënt voorop. Je bouwt aan je relatie met de jeugdige en probeert perspectief te bieden. Daarvoor gebruik je vooral je eigen persoonlijkheid en werk je volgens bepaalde hulpverleningsmethodieken. Als een jeugdige uit de problemen komt, geeft dat natuurlijk veel voldoening.

 

Jeugdzorgorganisaties zijn onder te verdelen in Bureaus Jeugdzorg en zorgaanbieders. Jeugdigen die problemen hebben of veroorzaken, krijgen hulp en opvang. Die problemen zijn heel uiteenlopend van aard. Het kan gaan om een puber die vragen heeft over verliefdheid, maar ook om zeer ernstige zaken zoals kindermishandeling, misbruik of criminaliteit. Vaak heeft de hulpverlener niet alleen te maken met de jeugdige zelf, maar ook met de ouders of verzorgers.

Meer informatie over werken en/of leren in de jeugdzorg kun je vinden op www.fcb.nl.

 

 

Meer informatie over opleidingen en beroepen vind je ook op www.youchooz.nl

Twitter @zorgnetlimburg
Ongeveer 15 uur geleden
Nieuwe vacature: Dienstverleningscoördinator binnen Unit Peel en Maas, 180067 bij Dichterbij regio Zuid https://t.co/UwXpClABNu
Ongeveer 16 uur geleden
12/03/2018 12-03/17-03-2018 Week van Zorg en Welzijn: Zet het alvast in je agenda! https://t.co/EWyewpQHKp
Ongeveer 17 uur geleden
Nieuwe vacature: Doktersassistent ECG bij Laurentius Ziekenhuis https://t.co/twwroTO9o4
Facebook

Deel deze pagina