Fokus Wonen zoekt een

Parttime ADL-assistent (helpende) voor mensen met een fysieke beperking in Sittard

Dienstverband

15 tot 18 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 2, HAVO, VMBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij ervoor zorgen dat onze cliënten, ondanks hun fysieke beperking, zelfstandig en vrij kunnen leven? Dan is de functie ADL-assistent bij Fokus iets voor jou! Ook zonder zorgachtergrond kun je bij ons aan de slag. Wij zorgen er namelijk voor dat je intern wordt opgeleid, zodat je bevoegd bent en jij je bekwaam voelt voor de werkzaamheden.

Als ADL-assistent assisteer jij onze cliënten bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). De werkzaamheden zijn veelzijdig; zo assisteer je bijvoorbeeld bij aan- en uitkleden, verplaatsingen, wassen, toiletgang en eenvoudig verpleegtechnische assistentie (EVA). Onze cliënten wonen zelfstandig en hebben zelf de regie. Dat betekent dat zij aangeven wanneer en wat voor assistentie ze nodig hebben.

Wij vragen:
Door onze interne opleiding is een achtergrond in de zorg geen vereiste voor de functie. Het is belangrijker dat jij een dienstverlenende instelling hebt, goed je grenzen weet aan te geven, gemotiveerd en communicatief vaardig bent.

Daarnaast ben je fysiek fit in verband met de fysiek belastende werkzaamheden en inzetbaar voor alle voorkomende diensten tussen 7.00 en 23.00 uur. Nachtdiensten komen incidenteel voor. 

Wij bieden:
o Een contract van één jaar met aansluitend al de kans op een vast dienstverband.
o Een startsalaris volgens Fokus cao (schaal 4) tussen €12,04 en €16,09 bruto per uur, exclusief eventuele toeslagen. Inschaling is op basis van het aantal jaar relevante werkervaring. Als je de interne opleiding goed hebt afgerond, dan ga je na één jaar een schaal omhoog (schaal 5, tussen €12,69 en €17,29 bruto per uur).
o Een parttime dienstverband tussen 65 en 80 uur per maand (gemiddeld tussen 15 en 18 uur per week). De exacte contracturen worden in onderling overleg vastgesteld. 
o Een rooster dat minimaal een maand van tevoren bekend is, zodat je weet wanneer je moet werken.
o Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering.
o Ontwikkelingsmogelijkheden: in het eerste jaar van jouw dienstverband krijg je een interne opleiding tot ADL-assistent. Op termijn kun je eventueel ook een BBL-opleiding volgen.