Radar zoekt een

Pedagogisch Professional MBO

Dienstverband

Uren in overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Zet jij je elke dag weer met passie en bevlogenheid in voor de ontwikkeling van het kind? Ben je leergierig? Vind jij het leuk om JENS te helpen ontwikkelen? Heb je affiniteit met het onderwijs? Dan is deze functie wellicht wat voor jou!

 

Samen anders doen

 

JENS biedt vanaf 1 januari 2019 in opdracht van de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal preventieve en ambulante jeugdhulp. JENS is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties: Alcander, Koraal, Kracht in Zorg, Mondriaan, Radar, en XONAR. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal onder de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen. We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne en stabiele toekomst. Daarom werken wij samen met de kinderen en jongeren, hun ouders, buurt en school. Wij ondersteunen en helpen jeugdigen zoveel mogelijk in de eigen omgeving om problemen snel te signaleren en duurzame oplossingen te realiseren. Als dat nodig is, bieden wij ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek, dichtbij en integraal. Onze hulp is zo licht en gewoon als mogelijk maar direct intensief indien nodig. Het motto van JENS is: ‘Samen anders doen’. Daarom zoeken wij de verbinding met organisaties en belanghebbenden in de buurt. De kernwaarden van JENS zijn: speels, eigenwijs en stoer.

 

Wat ga je doen?

 

JENS zoekt enthousiaste professionals die willen gaan werken binnen het onderwijs. In samenwerking met SBO de Griffel en SO Catharina is er vanaf augustus 2021 een pilot gestart. Hierbij wordt er intensief met elkaar samengewerkt. Dit houdt in dat professionals vanuit de jeugdhulp werken binnen deze scholen.

  • Voor SBO de Griffel gaat het om een MBO functie binnen de A-unit, waarin kleuters zitten van de jongste tot de oudste leeftijdscategorie.
  • Voor SO Catharina gaat het om een MBO functie binnen negen klassen in totaal van onderbouw tot bovenbouw met een aantal ASS-groepen.

Een Doelgroeparrangement (DGA) is een integraal programma voor specifieke (groepen) leerlingen binnen het onderwijs, waarin onderwijs en jeugdhulp samenwerken. Een DGA biedt aanvullende inzet van jeugdhulp in het onderwijs om deelname aan onderwijs voor meer kinderen mogelijk te maken. Binnen de school zul je samen met de leerkrachten en IB-ers zorgdragen voor individuele begeleiding, groepsbegeleiding en ondersteuning in de klas. Daarnaast is ambulante begeleiding/oudercontact één van je taken, waardoor de transfer naar thuis gemaakt kan worden. Je wordt vanuit JENS hierbij ondersteund door een gedragswetenschapper onderwijs. Het doel is om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling binnen de kind nabije omgeving.

 

Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere MBO-professionals. De uren zijn inclusief de inzet op school, de voorbereiding die nodig is, rapportage, oudercontact en alle rand voorwaardelijke zaken zoals casuïstiek en overlegmomenten. Naast de inhoudelijke werkzaamheden, biedt deze functie de kans om JENS mee te helpen ontwikkelen om de jeugdhulp samen anders neer te zetten en echt verbinding te maken tussen zorg & onderwijs.

 

 

 

 

 

 

Wie ben jij?

  • Je bent een enthousiaste, actieve en betrokken professional die van afwisselende werkzaamheden houdt en die stevig in zijn/haar schoenen staat;
  • Je kunt samenwerken met leerkrachten binnen het onderwijs en weet hierin krachten te bundelen en daardoor gebruik te maken van elkaars kwaliteiten;
  • Je bent een teamplayer én je kunt ook goed zelfstandig functioneren;
  • Je beschikt over een afgeronde, relevante mbo-opleiding;
  • Bereidheid om werkdagen aan te passen op de schoolkalender en daarmee rekening te houden met vakantieperiodes.

 

Wat bieden wij?

 

We bieden jou de kans bieden om mede vorm te geven aan de jeugdzorg volgens de missie van JENS:

‘Samen jong en sterk opgroeien!’.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze jongeren veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne stabiele toekomst.

Als je voor JENS kiest, krijg je op basis van kennis en ervaring een contract bij één van de organisaties die samen de coöperatie vormen. Je wordt aangenomen op basis van de afspraken die binnen die organisatie gelden. Denk daarbij aan selectieprocedure en (arbeids)voorwaarden. Waar nodig ontvang je via de moederorganisatie de benodigde digitale hulpmiddelen (bijv. laptop, iPad of smartphone).

 

Durf jij de uitdaging aan?

Wil je eerst meer weten over JENS? Kijk dan op onze website www.jenshelpt.nl. Of maak een afspraak voor een dagje meelopen met een JENS-collega, een kennismakingsgesprek of een oriënterend gesprek met een van onze Managers.

Voor meer informatie over de moederorganisaties verwijzen we je naar de website van de verschillende moederorganisaties.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten Lenaerts, Gebiedsmanager Heerlen Zuid, (06) 51791556.

 

Solliciteren

Stuur je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV naar: dgotzen@jenshelpt.nl onder vermelding van de vacaturetitel.