Kempenhaeghe zoekt een

Persoonlijk activiteitenbegeleider complex gedrag

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wat ga jij betekenen als persoonlijk activiteitenbegeleider complex gedrag
Jij biedt individueel of in kleine groepen doelgerichte activiteiten aan. Je werkt toe naar individuele doelstellingen, binnen de visie Activiteitenbegeleiding “Geluk, Talent en Trots” en vanuit concepten; Arbeid en Dienstverlening, Belevingsgericht, Bewegen, Creatief of Ontwikkelingsgericht.
Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van het activiteitenproces en het bieden van activiteiten afgestemd op de zorgvraag. Je begeleid je directe collega’s van de activiteitenbegeleiding en je wisselt vakinhoudelijke kennis en vaardigheden uit. Verder onderhoud je en bevorder je kwaliteit in activiteitenbegeleiding aan cliënten en stimuleert de intensieve samenwerking met wonen. Je levert een bijdrage binnen het multidisciplinair team, neemt deel aan overlegsituaties, teamvergaderingen en zorgplannen. Tevens ben je verantwoordelijk voor documentatie in het HIX-systeem.
Je komt te werken in een dynamische werkomgeving met een team van leuke activiteitenbegeleiders. Je overlegt met collega’s rapporteert naar doelstellingen en bijzonderheden en voert neventaken uit.

Over Berkenlaan 15
Berkenlaan 15 maakt deel uit van het cluster complexgedrag. De doelgroep bestaande uit 30 deelnemers is divers, in mate van verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel (NAH), leeftijd, epilepsie, bijkomende ziektebeelden zoals autisme en psychische problematiek en gedrag.
Tenslotte heeft het cluster probleemgedrag een crisisfunctie voor geheel Kempenhaeghe. Wanneer er een crisissituatie ontstaat, ga je daar met collega’s naartoe en ondersteun je de hulpvrager. Natuurlijk word je hierin geschoold om dit op een juiste wijze uit te voeren.  Als jij een uitdaging niet uit de weg gaat, dan is deze doelgroep écht iets voor jou.


Over cluster complex gedrag
Binnen cluster complex gedrag wonen in totaal 32 cliënten in groepswoningen en appartementen.  Daarnaast wordt aan ongeveer 30 cliënten dagbesteding geboden en is er plaats voor crisisopvang voor complex gedrag.
De zorgvragen variëren per woning omdat de bewoners een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking of NAH hebben in combinatie met een complexe vorm van epilepsie en daarnaast bijkomende problematiek.
De woongroepen hebben zowel een gesloten als open karakter. Bewoners nemen individueel of in kleine groepen deel aan de dagbesteding of (aangepast) werk. Een gestructureerde en duidelijke aanpak, communicatie op maat en een evenwichtig dagprogramma zijn essentieel voor het welbevinden van de doelgroep.
Een deel van de bewoners ontvangt meerzorg, waardoor zij extra begeleiding krijgen en er extra aandacht is voor de individuele zorgvraag. Dit maakt dat er veel kan worden gewerkt aan het behalen van doelen voor de bewoners en het bieden van kwalitatief goede zorg.


Wat breng jij mee

 • Je hebt een afgeronde mbo- of hbo-opleiding: opleiding activiteitenbegeleiding;
 • Relevante agogische opleiding of Social Work / SPH;
 • Je staat stevig in je schoenen, straalt rust uit en bent geduldig;
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor en bent creatief in denken en doen;
 • Je kunt kritisch reflecteren naar jezelf en naar een ander;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je hebt lef en bent niet bang om fouten te maken en ervan te leren;
 • Je bent flexibel in de breedste zin van het woord;
 • Je hebt ruime ervaring in het werken binnen activiteitenbegeleiding en met onze doelgroep.

Wat bieden wij jou

 • Een vaste aanstelling;
 • Uren in overleg; wij denken aan minimaal 24 uur, maar meer mag ook.
 • Cao Ziekenhuizen, salaris FWG 45, maximaal € 3.468 bruto per maand bij een fulltime aanstelling;
 • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan de aanschaf van een mobiele telefoon of lidmaatschap sportschool;
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel van 8,33%;
 • Volop (door)groeimogelijkheden;
 • Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

Informatie en sollicitatie
Interesse? Top! Solliciteer dan voor 1 september a.s. via bijgaande link.

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Gerard van Cranenbroek, clustermanager, via M. 06-82503023.


Voor andere vragen, bel of app je met Chantal Simar, recruiter via M. 06-51142379 of
E. simarc@kempenhaeghe.nl

 

Bereikbaarheid: 15 min. vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.