PSW zoekt een

Persoonlijk begeleider Coenraad Abelsstraat in Weert

Dienstverband

20 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Weert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je houdt van diversiteit, van nature ben je een actief persoon en je draagt een ander graag een warm hart toe. Klinkt dat bekend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

PSW Wonen is voor 20-28 uur per week voor de Coenraad Abelsstraat in Weert op zoek naar een:

Persoonlijk begeleider

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Een gedeelte van de bewoners heeft overdag dagbesteding/werk. De overige bewoners blijven op de woonlocatie. Vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat' ondersteun je de cliënten. Regie over het eigen leven is een belangrijk thema voor deze groep. Vanuit die visie speel je in op zeer uiteenlopende begeleidingsvragen en ben je verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van individuele ondersteuningsplannen van een aantal cliënten. Samen met de cliënt, persoonlijk begeleider en ouders/familie geef jij vorm aan het ondersteuningsplan en de uitvoering hiervan. De begeleiding richt zich vooral op het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid waarbij je ook ondersteuning biedt bij de verzorging van de cliënten. Als persoonlijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de cliënten, ouders/verwanten, medewerkers en eventuele andere hulpverleners. Zo blijft de zorg persoonlijk en toegankelijk.

Een collega uit dit team vertelt:

''Ik werk in een woongroep waar mensen wonen die aan het genieten zijn van hun oude dag. De uitdaging is vooral om deze mensen een warm thuis en een fijn leven te bezorgen. Geen dag is hetzelfde en je bent vrij om de indeling van de dag te bepalen; dat is heerlijk werken! Uiteraard staat de hulpvraag van elke cliënt centraal. Als je affiniteit hebt met ouder worden en het verschil wil maken in het leven van deze mensen, dan is het bij ons heel prettig werken!''

Benieuwd hoe onze medewerkers deze functies ervaren? Lees dan hier het interview met Inge Streng-Jorissen, persoonlijk begeleider bij PSW.

De locatie

Het woonbegeleidingscentrum aan de Coenraad Abelsstraat in Weert biedt begeleiding aan vier groepen van 7 cliënten met een lichte of matige verstandelijke handicap. De leeftijden liggen tussen de 26 en 74 jaar en bij enkele cliënten is er sprake van bijkomende psychiatrische problematiek. De zorgvragen zijn van uiteenlopende aard: stukje verzorging maar ook aansturing om de zelfstandigheid te behouden. Ze zijn allemaal op zoek naar huislijke gezelligheid maar gaan er ook graag op uit.

Deze vacature is voor de groep met ouder wordende cliënten met een matige beperking.

Wat hebben we te bieden?
 • Een baan bij een werkgever die qua werknemerstevredenheid in de regionale top 3 staat. Werken bij PSW = we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen!
 • Een vast contract.
 • Een informele werksfeer en fijne collega's.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
 • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering
Wat verwachten we van jou?
 • Een agogische opleiding op minimaal niveau 4.
 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.
 • Pro-actieve houding om je PB-clienten goed te begeleiden.
 • Ben jij woonachtig in België en beschik je over één van de volgende diploma's TSO: Gezondheids- en welzijnswetenschappen of Jeugd- en gehandicaptenzorg? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren! Wil je eerst meer info over wat werken in Nederland voor jouw persoonlijke situatie betekent? Kijk dan eens hier.

Haal jij binnen nu en een half jaar jouw diploma maatschappelijke zorg niveau 3, 4 of vergelijkbaar? Ook dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact op met teamleider Inge van Bergen. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 - 12099222 of per mail via i.vanbergen@psw.nl.

Direct solliciteren? Ga naar www.werkenbijpsw.nl en vul het sollicitatieformulier in behorende bij deze vacature.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.