Care+ zoekt een

Persoonlijk Begeleider Forensische Zorg

Dienstverband

22 - 32

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, WO, HBO+

Standplaats

Roggel Roggel

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige

Start samen met ons binnen de Forensische Zorg

We zijn op zoek naar forensische woonbegeleiders en persoonlijk begeleiders voor onze toekomstige woongroep en ambulante setting binnen het forensische werkveld. 

Op dit moment is Care+ bezig om een klein, hecht en gedreven team samen te stellen. Een team vormgegeven met interne en externe zorgprofessionals met en zonder ervaring in het forensische werkveld. Het team zal bestaan uit woonbegeleiders met minimaal een MBO4 diploma en persoonlijk begeleiders met een hbo-diploma. Het team wordt intern geschoold en daarmee gespecialiseerd in het bieden van forensische zorg op onze nieuwe woonlocatie(s) en in de ambulante vorm in Noord- en Midden-Limburg.

Belangrijk is dat je complexe situaties overziet en een juiste balans kunt vinden tussen veiligheid voor de maatschappij en het belang van de zorgvrager. Je brengt risico’s in kaart en waar nodig acteer je hierop. Samenwerken met diverse ketenpartners, waaronder reclassering, behandeling, wijkagent en gemeente, is van groot belang.

Je staat er duidelijk niet alleen voor!

Wat we verwachten binnen het forensische werkveld

Begrenzen, signaleren, anticiperen en proactief handelen zijn taken die dagelijks aan bod komen. Op deze manier kan er een structuur worden geboden die past bij ieders specifieke zorgvraag. Je bent binnen deze functie niet alleen veel in gesprek met onze zorgvragers, maar biedt waar nodig ook praktische hulp aan. Dat de verantwoordelijkheid van het begeleiden van forensische zorgvragers in jouw handen ligt, schrikt jou niet af. Sterker nog: dat is precies waar jouw ambitie ligt!

Wat we verwachten van een forensisch (woon/persoonlijk) begeleider

 • Voor de functie woonbegeleider heb je minimaal een MBO4 diploma in de zorg nodig en voor de functie persoonlijk begeleider heb je een hbo-diploma in de zorg nodig;
 • De jaren relevante werkervaring van de sollicitanten binnen deze functies worden meegewogen tijdens het sollicitatieproces;
 • Je bent 24/7 uur inzetbaar in een gebied van max. 45 minuten reistijd vanuit Venlo;
 • Inzetbaarheid voor dagdienst, avonddienst en slaapdienst;
 • Je bent bereid om op de nieuwe locatie te werken in combinatie met het bieden van ambulante begeleiding;
 • Je werkt graag met onze nieuwe doelgroep en wil graag samen met het nieuwe team, invulling geven aan het forensisch werken;
 • Een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde, wij vragen die voor je aan;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs;
 • Care+ wil graag dat je per 1 oktober 2024 inzetbaar bent binnen dit nieuw te starten team. Wil je eerder bij ons starten? Leuk! Laat dit vooral weten tijdens het gesprek dan bespreken wij graag de mogelijkheden.

Verder bieden we jou:

 • Een arbeidscontract van 24-36 uur per week;
 • Een inspirerend team van collega’s met diverse achtergronden en expertisegebieden;
 • Een uitgebreid inwerkprogramma waarin we je o.a. meenemen in het werken met het FARE-instrument;
 • Uitleg en training in de forensische zorgverlening, uitleg en training in het hebben en uitbreiden van je forensische scherpte, gespreksvoering technieken, het werken met de reclassering.

Wat ga je verdienen 

Als woonbegeleider word je ingedeeld in schaal 4 van de CAO Sociaal werk. Dit betekent bij een 36-urige werkweek een brutosalaris van € 2.459 tot €3.380 per maand. Als persoonlijk begeleider word je ingedeeld in schaal 6 van de CAO Sociaal werk. Dit betekent bij een 36-urige werkweek een brutosalaris van € 2.805 tot € 4.012 per maand.

Je ORT en een individueel keuzebudget volgens CAO van 16,5% van je salaris komen hier, voor beide functies, nog bij.

Interesse? Stuur ons een mail.

Wil jij met ons starten binnen de forensische zorg? Stuur dan een mail met jouw motivatiebrief naar werkenbij@care-plus.nl. We ontvangen je brief graag uiterlijk voor 28 juni 2024, waarnaar er binnen een paar dagen contact met je wordt opgenomen. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 5 juli. Mocht je niet kunnen op die dag, neem dan contact op met onderstaand contactpersoon om te kijken naar een passend moment.

Bij grote interesse zal er sprake zijn van een voorselectie bij de sollicitatiebrieven. Er wordt telefonisch teruggekoppeld.

Je hoeft voor deze functie geen speeddate bij ons in te plannen.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Joëlle Jans via j.jans@care-plus.nl.