PSW zoekt een

(Persoonlijk) Begeleider Geenenstraat oudere groep

Dienstverband

0 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Nederweert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Hou jij van diversiteit en ben je van nature een actief persoon? Draag jij de ander graag een warm hart toe? Klinkt dat bekend? Dan zijn we per direct op zoek naar jou!

PSW Wonen is voor het woonbegeleidingscentrum de Geenestraat in Nederweert, uren in overleg maar max 28 uur per week op zoek naar een:

Persoonlijk begeleider of begeleider

Waarom is deze functie zo leuk?

Je creëert een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat'. De cliënten gaan overdag naar de dagbesteding of naar het werk. Jij hebt als hun persoonlijk begeleider of begeleider echt de ruimte om deze cliënten daarin te begeleiden en samen met hen te genieten. Het team is een fijn team dat vooral gericht is op de eigen regie van de bewoners en daar de acties en activiteiten voor de bewoners op in zet.

Benieuwd hoe een gemiddelde werkdag eruitziet op een woonlocatie? Klik dan hier.

Wat ga je doen?
 • Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid.
 • Je kunt snel schakelen, speelt in op de individuele zorgbehoefte en voert ondersteunende en cliëntgerichte werkzaamheden uit. Hierbij werk je samen met verwanten die nauw betrokken zijn bij de cliënt.
 • Naast de dagelijkse begeleiding en persoonlijke verzorging lever je als begeleider een bijdrage aan de uitvoering van de individuele begeleidingsplannen.
 • Als persoonlijk begeleider coördineer je de zorg van een aantal bewoners en maak je een passend ondersteuningsplan. Door nauw contact te houden met alle betrokkenen zorg je voor een veilig, warm en vertrouwd thuis.
De woonlocatie Geenestraat in Nederweert

Locatie Geenestraat biedt begeleiding én huisvesting aan 28 cliënten. We zijn op zoek naar een collega voor een woongroep met twee huiskamers met 7 oudere cliënten die vooral veel verzorging nodig hebben omdat ze ouder worden. Enkele zijn dementerend of beginnend dementerend en sommigen zijn rolstoel afhankelijk. Overdag gaan zij allemaal naar de dagbesteding (verkort programma).

Een collega aan het woord

"Geen dag is hier hetzelfde en dat maakt het werken zo leuk en afwisselend. Ik werk hier heel graag omdat er bij deze 2 groepen een grote diversiteit is, bewoners met elk hun eigen karakters en behoeften. In de ene woonkamer is er echt sprake van een huiselijke sfeer en zijn de bewoners vaak in de woonkamer te vinden. In de andere woonkamer is er een mix van bewoners die meer zelfstandig zijn en andere bewoners die behoefte hebben aan samen in de woonkamer vertoeven." Lees hier de ervaringsverhalen van onze collega's over het werken bij PSW of bekijk hier het filmpje.

Wat hebben we te bieden?
 • Direct een vast contract.
 • Een goede en informele werksfeer.
 • Fijne en enthousiaste collega's waar je altijd een beroep op kunt doen.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
 • Ruimte voor eigen initiatief en om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, én een eindejaarsuitkering.
 • En niet te vergeten… Werken bij een werkgever die door onze eigen medewerkers is gekozen tot beste werkgever 2019-2020 van de sector.
Wat breng jij mee?

Voor de functie van (ondersteunend) begeleider is een agogische opleiding op minimaal niveau 3 vereist.

Voor de functie van persoonlijk begeleider is een agogische opleiding op minimaal niveau 4 vereist.

Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.

Alle bewoners gaan overdag naar een dagbesteding. Daarom brengt de functie met zich mee dat er in onregelmatige diensten wordt gewerkt (ochtend, avond-, weekend- en slaapdienst).

Wil je meer weten over deze vacature?

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Bart Vervest, teamleider WBC Hinkert, Eikenstraat en Geenestraat, te bereiken op telefoonnummer: 06 - 234 253 81 of via b.vervest@psw.nl

Direct solliciteren?

Ga dan naar onze vacaturepagina www.werkenbijpsw.nl en vul het sollicitatieformulier in bij de juiste vacature.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.