Stichting Pergamijn zoekt een

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg MVG, Prior 4 in Echt

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg MVG, Prior 4 in Echt

Deze nieuwe functie wordt momenteel getest in een pilotfunctie om de effectiviteit ervan te evalueren.

Wat ga je doen?
De persoonlijk begeleider verzorgt, begeleidt en ondersteunt cliënten bij hun dagelijkse activiteiten en coördineert mede de overeengekomen zorg. De persoonlijk begeleider stelt samen met de cliënt en diens ouders/wettelijk vertegenwoordiger het ondersteuningsplan op voor de aan hem toegewezen cliënten. Is eerste aanspreekpunt voor ouders, verwanten en vertegenwoordigers van de aan hem toegewezen cliënten en stimuleert en bevordert de samenwerking tussen het formele en informele netwerk van cliënten.

Wat bieden we jou?

Arbeidsvoorwaarden:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg: FWG 45; (min. €2821,- max. €3938,- o.b.v. 36 uur) en een interessante werkkostenregeling (voordelen bij de aanschaf van een telefoon, tablet of fiets, sportclub,…)
 • Lees hier meer over de CAO Gehandicaptenzorg: CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl)
 • 144 verlofuren en 57 uren balansverlof per jaar op basis van een fulltime dienstverband (36 uur)
 • Vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,33%), reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, kerstgeschenk en attentie Dag van de Zorg.
 • Intentie tot vast dienstverband; gedurende de looptijd van de pilot, naar verwachting tot 1 januari 2025, bestaat er voor interne medewerker een terugkeergarantie in de eigen functie

En verder vinden we het belangrijk:
 • Dat je een goede werk-/privébalans vindt. We spreken samen af hoeveel uur je werkt en wanneer we je inroosteren
 • Dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen en groeien in je werk. Daarom geven we veel aandacht aan scholing (onder meer via een online leerplatform) en heb je bij Pergamijn mogelijkheden om zelf je carrière pad uit te stippelen
 • Dat er een fijne werksfeer is dankzij teambuilding, personeelsvereniging, kerstevent voor personeel en meer.

Jouw profiel
 • Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 4
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig.
 • Je bent flexibel en onregelmatig werken schrikt jou niet af.
 • Beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen vraag en behoefte. Zo zelfstandig als mogelijk, zo beschermd als nodig. Terrein Pepinusbrug in Echt is een beschermende woonomgeving met specialistische zorg en behandeling voor mensen met (hoog)complexe ondersteuningsvragen. Op diverse locaties in Midden- en Zuid-Limburg biedt Pergamijn zorg- en woonconcepten in de wijk voor mensen met (complexe) ondersteuningsvragen. In partnerschap met het netwerk rondom de cliënt maken we voor hem of haar van elke dag een goede dag. Dit doen we professioneel, positief en met passie voor onze bijzondere doelgroepen!

Waar ga je werken?
Deze groep cliënten stelt voortdurend de vraag ‘ben je er voor mij’? Dit kunnen ze doen door zich bijvoorbeeld terug te trekken, door agressie naar zichzelf of naar een ander te tonen of door te gaan pleasen. Dit betekent dat deze cliënten een begeleider nodig hebben die vanuit een onvoorwaardelijke acceptatie, samen met de cliënt het ritme van de dag doorloopt. Soms hand in hand, soms vanaf afstand. De uitdaging is het zoeken naar de vraag achter de vraag en deze kunnen beantwoorden. De cliënten hebben vaak een bewogen levensgeschiedenis. Er wordt dan ook gewerkt vanuit het levensverhaal van de cliënt, waarin er zo veel als mogelijk gebruik wordt gemaakt van krachten en steunbronnen van de cliënt. Het kunnen en aankunnen van cliënten staat regelmatig onder druk, waarin er een groot beroep wordt gedaan om de competenties van jou als begeleider.

Enthousiast? Solliciteer snel!
Kom jij ons team versterken? Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met teammanager Dusty Rutten via telefoon nummer: 06-51787530 .

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?
Bel of app dan met recruiter Justin 06-14957174 of Anja: 06-51322015