LEVANTOgroep zoekt een

Persoonlijk begeleider jongeren Maastricht

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Persoonlijk Begeleider
Uren in overleg
Jekerzicht en Sorbonnelaan Maastricht
LEVANTOgroep is op zoek naar een persoonlijk begeleider voor twee jongerenlocaties in Maastricht, namelijk Jekerzicht en Sorbonnelaan. Als persoonlijk begeleider bied je de begeleiding die de cliënt nodig heeft om op alle levensgebieden zo optimaal mogelijk te functioneren. Je werkt vanuit een methodiek die uitgaat van de eigen kracht van de cliënt.
Jekerzicht is een opvang locatie voor jongeren t/m 23 jaar, die dakloos zijn geworden. We bieden onderdak, een plek waar je tot rust kunt komen en vervolgens kunt toewerken naar een eigen woonplek. Wij werken samen met de jongeren om problemen op te lossen op het gebied van wonen, financiën, opleiding, werk, justitie, (geestelijke) gezondheid, sociale contacten en vrije tijd. De bedoeling is dat dit een tijdelijke opvang is voor de jongeren zodat ze snel weer kunnen uitstromen de maatschappij in.
De Sorbonnelaan is een groot complex waar (internationale) jongeren/studenten wonen. Er zijn in totaal 30 studio's voor LEVANTOgroep, waarvan 10 studio's voor kleinschalige opvang voor alleenstaanden en 22 studio's voor beschermd wonen voor jongeren. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte, die gebruikt wordt door alle bewoners van de studio's.
LEVANTOgroep biedt ondersteuning op gebied van geestelijke gezondheid en maatschappelijke opvang in Zuid- en Midden-Limburg in de vorm van ambulante begeleiding, beschermd wonen, crisisopvang, vrouwenopvang en participatie voor zowel jongeren als volwassenen. Zodat cliënten het heft weer in eigen hand kunnen nemen en als volwaardig burger deel uit kunnen maken van de maatschappij. Zoveel mogelijk op eigen kracht.
Waar ga je mee aan de slag?
  • Met het ondersteunen van de cliënten bij opstellen van een individueel actieplan, het samen vaststellen van doelen en het bijstellen hiervan.
  • Bij het begeleiden en individueel ondersteunen van de cliënten. Bijvoorbeeld bij aspecten op sociaal gebied of op het gebied van dag invulling / participatie.
  • Je beheert je eigen caseload en je neemt deel aan teamkrachtbesprekingen.
  • Je probeert ervoor te zorgen dat de dakloosheid opgelost wordt en dat de uitstroom voor de jongeren zo snel en soepel mogelijk verloopt.
Daarnaast waarderen we het als je een bijdrage wil leveren aan organisatieontwikkelingen.
Wat hebben onze cliënten van jou nodig?
  • Een relevant zorgdiploma op minimaal mbo niveau 4. Ervaring is een voorwaarde.
  • Cliënten begeleiden we via de werkwijze Positief Krachtig. Ervaring met krachtgericht methodisch werk is een pré. Net als kennis van psychopathologie en affiniteit met de doelgroep. Dat je kan omgaan met weerstand en daadkrachtig kan handelen in ad-hoc situaties.
  • Kennis van de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving.
  • Dat je cliënten kan motiveren, kan omgaan met weerstand en daadkrachtig kan handelen in ad-hoc situaties.
  • Handigheid in schriftelijke verslaglegging en digitale systemen is een vereiste.
  • Stressbestendigheid, pro-activiteit en flexibiliteit met de nadruk op snel handelen wat typerend is voor de doorstroom locatie Jekerzicht
Wat kan je van LEVANTOgroep verwachten?
Naast salaris volgens cao GGZ schaal 45 (minimaal € 2.600,- en maximaal € 3.536,-), ontvang je bij LEVANTOgroep een vergoeding voor woon-werkverkeer (volledige vergoeding indien je met het OV reist), een goede pensioenregeling en een collectieve ziektekostenregeling. Daarnaast kan je gebruik maken van een preventief budget om in te zetten voor je eigen vitaliteit.
Jouw ontwikkeling staat bij LEVANTOgroep centraal. Zo start je je carrière bij LEVANTOgroep met een uitgebreid introductieprogramma en heb je tijdens je loopbaan veel keuze uit ons trainingsaanbod.
Wil jij je talenten inzetten voor onze cliënten? Solliciteren via de volgende link:
https://levantogroep.onlinevacatures.nl/vacature/solliciteren/235968
Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan afdeling HR via 088-7077600.
Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.