DeSeizoenen zoekt een

Persoonlijk begeleider Kardeis - Bronlaak, Oploo

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Tevreden bewoners vinden wij het allerbelangrijkste en daar werken wij hier met z’n allen hard voor! Ben jij die warme, gestructureerde en geduldige collega die wil bijdragen aan het welzijn van onze bewoners, waarbij de menselijke behoefte op basis vanuit onze antroposofische visie centraal staat? Dan ben jij bij het ons aan het juiste adres!

Bronlaak is een unieke woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen op een prachtig landgoed. Bronlaak is één van de locaties van DeSeizoenen waar mensen samen wonen, werken en leven.

We werken vanuit de antroposofische mensvisie die talenten en wensen ziet in plaats van beperkingen. Je voelt op Bronlaak de saamhorigheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de gemeenschap en levert een waardevolle bijdrage. Of je er nu woont of werkt: je doet ertoe, je bent van waarde en we geven de dag zin.

In zo’n warme, veilige gemeenschap, waar je gezien wordt kun je tot ontwikkeling komen. We kennen een rijk cultureel leven dat zichtbaar wordt in onze (jaar)feesten, concerten, voorstellingen en exposities.

Elke bewoner werkt en leeft op zijn eigen niveau, passend bij zijn talenten en persoonlijke ontwikkeling.

Ben je klaar voor een leuke en uitdagende baan waar al je kwaliteiten geprikkeld worden, dan biedt Bronlaak je het volgende:

In het woonhuis Kardeis wonen cliënten met een laag ontwikkelingsniveau en complexe/ meervoudige ondersteuningsvraag. Daarnaast hebben zij extra vraagstukken op het gebied van autisme, gedragsproblemen en/of hechtingsproblematiek. Hierdoor vinden ze het soms moeilijk om de wereld om hen heen te begrijpen. Het merendeel van onze cliënten heeft behoefte aan een goede balans tussen passieve en actieve activiteiten.

We hebben een vast dagritme, waarin we zoveel mogelijk een gevoel creëren van saamhorigheid en veiligheid. Ook de dagelijkse verzorging van onze bewoners is een onderdeel van de werkzaamheden. Het is een complexe doelgroep, die veel geduld vraagt. Samen met een enthousiast en professioneel team ga je deze uitdaging aan!

Wat bieden wij:
  • Hechte samenwerking in een leuk team en een mooie werkomgeving midden in de natuur.
  • Contract voor minimaal 28 uur.
  • Salaris conform CAO-GHZ FWG 45 ( tussen € 2.605,00 en € 3.640,00) afhankelijk van opleiding, ervaring en functie.
  • Alles wat is afgesproken in de CAO, o.a. eindejaarsuitkering, pensioen en reiskosten.
  • Mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. via ons eigen opleidingscentrum.
  • Extra: bedrijfsfitness met hoge korting en fietsplanregeling.
  • Een meeloop moment om kennis te maken met de bewoners en de sfeer

Wat vragen wij van jou?

Jij hebt een groot hart voor de bewoners en wilt hier graag vorm aan geven. Je bent creatief in het vinden van passende activiteiten voor de bewoners binnen de bestaande dag structuur. Jij ziet een uitdaging in het leren kennen van onze bewoners. Je deinst niet snel terug als het gedrag soms lastig te lezen is, maar bent vindingrijk in het omgaan met complexe en onvoorziene situaties.

Je steekt graag je handen uit de mouwen en vindt het heerlijk om, samen met je collega’s, voor je bewoner van elke dag iets moois te maken. Jouw kennis in de Zorg en Welzijn op minimaal niveau 4 of richting Social Work. Je ervaring met hechtingsproblematiek, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag helpt jou hierbij.

Als persoonlijk begeleider ben jij de spin in het web en stemt af met betrokken verwanten en collega’s. Door jou helicopterview, professie en creativiteit ben jij samen met alle betrokkenen in staat om de persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Tevens ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de ondersteuningsplannen en de juiste uitvoering hiervan.

Een geintje op z’n tijd houdt het luchtig, zowel met bewoners als met je collega’s. Je weet hoe je een gezellige sfeer kunt maken en houden. Je bent proactief en doet graag dat stapje extra. Ook kun je je kwetsbaar opstellen en heb je een groot empathisch vermogen.

Hebben we je geprikkeld?

Solliciteer dan snel via onze site, waar je jouw motivatiebrief en CV kunt uploaden. Vragen? Bel gerust met Simone Broens 06-51637400 meer informatie.