Mondriaan zoekt een

Persoonlijk Begeleider - Kliniek De Hage

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de Hage, onderdeel van de Kliniek Volwassenen in Maastricht, zoeken we een persoonlijk begeleider (32-36 uur p.w.). Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om je in te zetten voor de kwaliteit van leven van cliënten op de langdurig open afdeling. Dit doe je door het bieden van een luisterend oor en het activeren en motiveren van cliënten om een zo zelfstandig mogelijk leven op te bouwen.

Bij ons kom je terecht in een enthousiast en gezellig team, met aandacht voor elkaar en ruimte voor plezier. Kom kennismaken bij De Hage en ervaar het zelf!

Werken bij De Hage
De klinische open behandelafdeling De Hage biedt een 24-uurs intensieve klinische specialistische zorg aan volwassenen met een psychiatrische aandoening c.q. dubbele diagnose problematiek. De Hage bestaat uit 6 huizen waar per huis 4 á 5 patiënten verblijven met verschillende ziektebeelden.

Het team anticipeert op de unieke aard van de problematiek en de cliënt en dit vergt creativiteit en flexibiliteit. Zij zijn in staat tot reflectie op gebeurtenissen, hun aandeel daarin en tot ontwikkeling van zelfkennis.

Past deze functie bij jou?
Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de diagnostiek, crisisinterventie en samenwerking met ambulante teams en familie/naasten. Je hebt veel affiniteit met de doelgroep en werkt graag in een dynamische, soms hectische werkomgeving. Onze multidisciplinaire samenwerking vormt voor jou een mooie uitdaging in je werk, net als het werken met eigen verantwoordelijkheid. Een betrokken, flexibel en ervaren team staat in ieder geval voor je klaar!

Wat ga je doen?
  • Je draagt bij aan het opstellen en uitvoeren van behandelplannen, waarbij je de specifieke behoeften van de cliënten in acht neemt;
  • Je observeert het gedrag van cliënten en signaleert veranderingen en rapporteert deze aan het behandelteam.

Wat zeggen onze collega’s?
Marleen (verpleegkundige 1 bij de Hage): “Pas geleden heb ik de overstap gemaakt van de kliniek naar de Hage en het bevalt me heel erg goed! Bij de Hage zijn de patiënten stabiel waardoor we ons minder hoeven richten op het ziektebeeld maar meer op de overige problematieken die er spelen, vaak van sociaal-maatschappelijke aard. De intentie is om patiënten te begeleiden naar een zelfstandiger bestaan, in hun eigen woning of bijvoorbeeld een beschermde woonvorm. In mijn rol als verpleegkundige heb ik nu meer ruimte om iets extra’s te ondernemen met een patiënt, dat werkt heel prettig. Het werk is veel intensiever dan ik eigenlijk verwacht had maar ik vind het geweldig. Ben je nieuwsgierig naar wat het werk bij ons zo leuk maakt? Kom dan gewoon eens langs voor een kop koffie!”

Dit neem je mee
  • Een diploma Verpleegkunde (mbo of hbo) en een geldige BIG-registratie of een diploma maatschappelijke zorg niveau 4 (mbo) of Social Work (hbo);
  • Je hebt kennis van psychopathologie, BOPZ en somatiek en relevante werkervaring in de psychiatrie;
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid, verantwoordelijkheidsgevoel en een flexibele werkhouding;
  • Je hebt de bereidheid om je te verdiepen in ART;
  • Je bent collegiaal, behulpzaam en communicatief sterk.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.810,-- en maximaal €3.787,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 2/verpleegkundige 2). Per 1 januari 2024 vindt er een CAO-verhoging van de salarissen plaats, je salaris wordt dan minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- bruto per maand. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Katrien Voorjans, afdelingshoofd, T 06-50191948.

Solliciteren kan tot 15 december 2023.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.