SGL zoekt een

Persoonlijk Begeleider Thuis 28-32 uur

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Ambulant begeleider voor de regio Midden-Limburg

Informatie
Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier'

Onze cliënten

Je werkt of gaat naar school, je gaat op vakantie, maakt heerlijke uitjes, voedt kinderen op. Je leidt het leven dat je wilt en je maakt daarin jouw keuzes. En dan opeens gebeurt er iets waardoor alles niet meer vanzelfsprekend is. Een auto-ongeluk, een hersenbloeding, een ziekte; je mogelijkheden zijn opeens beperkt door het hersenletsel dat je hebt opgelopen. Van de ene op de andere dag is er een breuk in jouw levenslijn.

Al onze cliënten hebben iets gemeenschappelijks. Vanuit het "normale" leven dat iedereen leefde, is er dat moment geweest dat alles drastisch veranderde en er ineens een beroep gedaan moest worden op professionele zorg. SGL is de expert die juist deze mensen helpt in hun stap om weer regie terug te krijgen. Fysieke ondersteuning, mentale ondersteuning, begeleiding en professionele zorg, allemaal afgestemd op elke cliënt afzonderlijk.

Onze medewerkers
Je ziet de mens achter de beperkingen en je wilt je erin verdiepen om hem of haar goed te begeleiden en te verzorgen. Iedere mens is anders, jij stemt daarom jouw handelen af op de behoefte van deze unieke persoon. Je bent nieuwsgierig naar zijn of haar mogelijkheden ondanks de breuk in de levenslijn en zoekt hoe je hem of haar zoveel mogelijk de eigen regie kan geven.

Jouw werkdag

Je gaat zelfstandig op huisbezoek bij je cliënten, je ondersteunt de cliënt en zijn omgeving in het leren omgaan met zijn beperkingen. Daarnaast biedt je praktische ondersteuning zoals samen de post doornemen, de planning van de week doornemen, bellen met instanties. Je sluit aan in het 2 wekelijkse teamoverleg. Hier bespreek je samen met je collega's en teamleider diverse zaken en casussen. Daarna ga je op huisbezoek bij een nieuwe client, je bespreekt samen met hem wat zijn wensen zijn en je formuleert de doelen waar jullie de komende tijd aan gaan werken en verwerkt dit in zijn zorgplan. In de middag bezoek je nog een van je cliënten. Je sluit de dag af met een positief gevoel en morgen bezoek je weer andere cliënten met uiteenlopende hulpvragen.

Jouw kwaliteiten
  • Je plant en organiseert zelfstandig je afspraken met je cliënten
  • Jij bent in staat om een vertrouwensband op te bouwen met een cliënt en met zijn netwerk (partners, familie, mantelzorgers).
  • Jij weet hoe om te gaan cliënten met hersenletsel. Je hebt geduld en bent empathisch; oprecht betrokken.
  • Jij bent helder en duidelijk in je taalgebruik en straalt rust uit en hebt aandacht voor de cliënt.
  • Je vindt het prettig om solistisch te werken maar je betrekt ook je collega's en je teamleider bij zaken waar je een advies in kan gebruiken.
  • Je hebt goede sociale vaardigheden en invoelend vermogen;
  • Je hebt doorzettingsvermogen, flexibiliteit en stressbestendigheid;
  • Je bent computervaardig; administratie, rapporteren, beeldbellen, etc. zijn voor jou geen probleem; werken met nieuwe zorg-technologieën.
  • Je bent flexibel; je bent bereid om incidenteel in avonduren of in het weekend te werken.
Jouw team

Het ambulante team Begeleiding Thuis in regio Midden-Limburg bestaat uit 9 medewerkers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de begeleiding van ongeveer 80 cliënten. Je werkt veelal bij de client thuis maar je kunt ook gebruik maken van een van de SGL locaties in de regio. Het mogelijk dat je ook ingezet wordt op casussen in andere regio's.

Jouw opleiding

Wij zijn op zoek naar geïnteresseerde kandidaten met een afgeronde zorgopleiding op minimaal niveau 4 (afgeronde MBO-opleiding op agogisch gebied bijv. SPW of afgeronde HBO-opleiding SPH/ MWD, Social Work; Hiernaast beschik je bij voorkeur over relevante werkervaring (exclusief stage-ervaring) met de doelgroep NAH in combinatie met gedragsproblematiek. Het bezit van rijbewijs B en auto is vereist.

Wat bieden wij?

Het betreft een dienstverband van gemiddeld 28 -32 uur per week. Je krijgt een goed salaris (max. € 3.289,- voor een fulltime dienstverband en volgens de CAO: FWG 45). Het gaat om een vast dienstverband.

Vakmanschap vergroten?: wij bieden je interne cursussen en trainingen en SGL kent een werkkosten- en studiekostenregeling.

Heb je nog vragen?
Dan kun je bellen met Rob Bulles, Regiomanager Begeleiding Thuis, telefoonnummer 06- 20 11 47 67. Wil je meer informatie over missie en visie van SGL? Kijk dan op www.sgl-zorg.nl. Kijk ook eens naar ons filmpje van de locatie op facebook, linked inn en you tube.

De sollicitatietermijn is t/m 26-06-2022.