PSW zoekt een

Persoonlijk Begeleider Vlasrootsingel Heythuysen

Dienstverband

18 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heythuysen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je werkt met hart en ziel met en voor cliënten. Dat is jouw passie en dat geeft je voldoening. Je bent flexibel, ondernemend en zelfstandig. Klinkt dat bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen PSW wonen zijn wij voor 18 - 32 uur (in overleg) per week op zoek naar een:

Persoonlijk begeleider

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider ben jij het vaste gezicht van de woongroep en aanspreekpunt voor de cliënten tijdens jouw dienst. Daarnaast coördineer je de zorg van een aantal bewoners, je maakt een passend ondersteuningsplan en geeft hier uitvoering aan samen met je collega's. Door nauw contact te houden met alle betrokkenen zorg je voor een veilig, warm en vertrouwd thuis. Zo blijft de zorg persoonlijk en toegankelijk. Iedere cliënt van wie jij persoonlijk begeleider bent, heeft ook een schaduw-pb'er die jou ondersteuning kan bieden in de werkzaamheden. Zo vind er een nauwe samenwerking plaats binnen het team.

Vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat' ondersteun je de cliënten. De begeleiding richt zich vooral op het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid waarbij je ook ondersteuning biedt bij de verzorging van de bewoners. Regie over het eigen leven is hierbij dan ook een belangrijk thema. Vanuit die visie speel je in op zeer uiteenlopende begeleidingsvragen zoals het vergroten van de zelfstandigheid bij de jongere doelgroep maar ook het vormgeven van een zo comfortabel mogelijk leven voor de ouder wordende doelgroep.

Doordeweeks bezoeken de meeste cliënten een vorm van dagbesteding/werk. Wanneer de cliënten 's middags weer thuiskomen, sta jij klaar om ze te ontvangen en biedt ze de begeleiding waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Je zorgt samen met de cliënten voor een maaltijd, ondersteunt in de zelfzorg, voert een gesprekje wanneer hier behoefte aan is maar biedt ook begrenzing indien nodig. Zo is elke dag anders!

Locatie

Woonbegeleidingscentrum Vlasrootsingel in Heythuysen biedt 24-uurs begeleiding bij het wonen aan mensen met een verstandelijke handicap. Het aanbod bestaat uit een breed scala aan zorg- en dienstverlening. Begeleiding wordt geboden aan mensen die in groepsverband wonen. De locatie Vlasrootsingel is een woonvorm met jonge en oudere volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze vacature is gericht op twee huiskamers. In één van de groepen ligt het accent meer op gedrag vanuit bijkomende diagnoses. Als medewerker op de Vlasrootsingel sta je ingeroosterd op beide huiskamers, wat zorgt voor een fijne afwisseling in je werk! Gedurende je dienst werk je zelfstandig in een huiskamer, maar je hebt een team om je heen met wie je samen de beste zorg wil bieden en regelmatig overlegmomenten hebt.

Wat mag je van ons verwachten?
 • Een vast contract na wederzijdse instemming.
 • Wisselende diensten in een cyclus rooster. Je hebt hierbij (zo veel mogelijk) vaste diensten voor het hele jaar.
 • Een maatje in het team; iemand die je inwerkt en je aanspreekpunt is gedurende de eerste periode zodat je in een warm bad terecht komt en je vragen kunt stellen.
 • Coaching en ondersteuning in je functie door de gedragskundige en teamleider.
 • Een informele werksfeer, werken binnen een team met vooruitstrevende collega's.
 • De mogelijkheid om meer uren te werken bijvoorbeeld door meerdere locaties of afdelingen te combineren (bijv PSW thuis, junior of activiteitencentrum). Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Je krijgt inzicht en de regie over je eigen ontwikkeling via LearnLinq.
 • Doorgroeimogelijkheden binnen PSW.

 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling en extra verlofuren
 • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een eindejaarsuitkering
Wat verwachten we van jou?
 • Een agogische opleiding op minimaal niveau 4.
 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je staat stevig in je schoenen en vindt het een uitdaging om de individuele vragen van cliënten te ondersteunen en begrenzing te bieden waar nodig.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook in staat nauw samen te werken met je team.
 • Werken in wisselende diensten bestaande uit een vroege dagdienst, een avonddienst en/of een slaapdienst is voor jou geen probleem.
 • Collegialiteit, flexibiliteit en oplossend vermogen.
Informatie/solliciteren:

Neem dan gerust contact op met Diede Scheerder (teamleider locatie Vlasrootsingel). Diede is te bereiken via 06-51907902 of d.scheerder@psw.nl.

Solliciteren kan alleen via www.werkenbijpsw.nl

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.