PSW zoekt een

(Persoonlijk) Begeleider WBC Eikenstraat

Dienstverband

0 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Nederweert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je werkt met hart en ziel met en voor cliënten. Dat is jouw passie en dat geeft je voldoening. Je bent flexibel, ondernemend en zelfstandig. Werken met onregelmatige diensten is voor jou geen probleem. Klinkt dat bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

PSW Wonen is voor woonbegeleidingscentrum Eikenstraat/Hinkert voor max 28 uur per week op zoek naar:

(Persoonlijk) begeleider

Waarom is deze functie zo leuk?

Je creëert een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat'. De cliënten gaan overdag naar de dagbesteding of naar het werk. In de vrije tijd vinden zij het heerlijk om samen uitstapjes te maken. Zo gaan ze deze zomer samen winkelen, naar de dierentuin of kamperen. Jij hebt als (persoonlijk) begeleider echt de ruimte om deze cliënten daarin te begeleiden en samen met hen te genieten. Het team is een fijn team dat vooral gericht is op de eigen regie van de bewoners en daar de acties en activiteiten voor de bewoners op in zet. Benieuwd hoe een gemiddelde werkdag eruitziet op een woonlocatie? Klik dan hier.

Wat ga je doen?
 • Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid.
 • Je kunt snel schakelen, speelt in op de individuele zorgbehoefte en voert ondersteunende en cliëntgerichte werkzaamheden uit. Hierbij werk je samen met verwanten die nauw betrokken zijn bij de cliënt.
 • Naast de dagelijkse begeleiding en persoonlijke verzorging lever je een bijdrage aan de uitvoering van de individuele begeleidingsplannen.
 • Als persoonlijk begeleider ben je daarnaast verantwoordelijk voor circa 4 bewoners waarvoor je het ontwikkelplan gaat opstellen en uitvoeren op basis van persoonlijke behoefte van de bewoners.
De woonlocatie Eikenstraat / Hinkert

De locatie Eikenstraat bestaat uit 2 geschakelde huizen met elk 5 bewoners tussen de 22 en 65 jaar. De bewoners hebben een matige tot licht verstandelijke beperking met veel verschillende thema's zoals syndroom van down, autisme, psychiatrie en de ouder wordende bewoner. Twee van de bewoners zijn buitenshuis rolstoel afhankelijk. De begeleiding varieert van ontwikkelingsgericht ondersteunen tot gedeeltelijke overname bij persoonlijke verzorging. Eigen regie over je leven is een centraal thema dat binnen alle groepen onderwerp van gesprek is.

Een collega aan het woord "Geen dag is hier hetzelfde en dat maakt het werken zo leuk en afwisselend. Ik werk hier heel graag omdat er bij deze 2 groepen een grote diversiteit is, bewoners met elk hun eigen karakters en behoeften. In de ene woonkamer is er echt sprake van een huiselijke sfeer en zijn de bewoners vaak in de woonkamer te vinden. In de andere woonkamer is er een mix van bewoners die meer zelfstandig zijn en andere bewoners die behoefte hebben aan samen in de woonkamer vertoeven." Lees hier de ervaringsverhalen van onze collega's over het werken bij PSW of bekijk hier het filmpje.

Wat hebben we te bieden?
 • Een vast contract.
 • Een goede en informele werksfeer.
 • Uren in overleg
 • Fijne en enthousiaste collega's waar je altijd een beroep op kunt doen.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
 • Ruimte voor eigen initiatief en om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, én een eindejaarsuitkering.
Wat breng jij mee?
 • Je hebt een agogische opleiding afgerond op (minimaal) niveau 3.
 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.
Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Bart Vervest, teamleider WBC Eikenstraat via 06 - 234 253 81 of via b.vervest@psw.nl

Direct solliciteren?

Ga naar www.werkenbijpsw.nl en laat je sollicitatiegegevens achter bijbehorend bij deze vacature.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.