Kempenhaeghe zoekt een

(Persoonlijk) begeleider wonen

Dienstverband

minimaal 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heeze

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Beste (persoonlijk) begeleider wonen,
 “Zorg jij voor duidelijkheid en structuur, zodat ik een fijne dag heb?”

Hoe ziet jouw werkdag eruit
Als persoonlijk begeleider wonen ga jij de uitdaging aan om in te spelen op de individuele zorgvragen van jongeren en om, samen met hen, te ontdekken hoe de kwaliteit van het bestaan verbetert kan worden. Deze zorgvragen vertaal je in het dagelijks leven naar een persoonlijk zorgplan. Naast het verlenen van dagelijkse zorg en het bieden van begeleiding, is het van belang dat je stevig in je schoenen staat en goed kunt communiceren. Het bieden van structuur en duidelijkheid met zo veel mogelijk oog voor de eigen regie van de bewoners zit in je aard. Je richt je als persoonlijk begeleider wonen samen met andere disciplines ook op teamontwikkeling door het coachen van collega’s om samen de gestelde doelen van de bewoners te behalen.

Je schrijft plannen uit in afstemming met de behandelaar en volgt de rode draad van onze bewoners en zet acties hiervoor uit.

Als begeleider werk je midden in de hectiek van een groot gezin. Daar waar je iemand helpt en aanspoort tot zichzelf aankleden vraag je een ander even te wachten zodat je gezamenlijk kunt vertrekken. De kinderen gaan overdag naar school de Berkenschutse en/of dagbesteding. Je zorgt voor een veilig pedagogisch klimaat waardoor iedereen zichzelf kan zijn.

Over Den Vinckert
Binnen Den Vinckert wonen 24 kinderen, verdeeld over 3 zorgwoningen. Behalve de zorgwoningen kent Den Vinckert ook een kortverblijf met 2 opnameplaatsen voor observatie en diagnostiek voor zowel volwassenen en kinderen. Daarnaast zijn er 3 logeerbedden voor kinderen. De kinderen binnen Den Vinckert variëren in leeftijd van circa 4 jaar tot jongvolwassenen van begin twintig. Vanwege de verstandelijke beperking die de kinderen hebben, in combinatie met de complexiteit van hun epilepsie, kunnen de kinderen niet meer permanent thuis wonen. Naast de epilepsie kan er sprake zijn van bijkomende problemen zoals ernstige meervoudige beperkingen, een kwetsbare lichamelijke gezondheid en ontwikkelingsproblematiek t.g.v. bijvoorbeeld autisme.
Ook kan er sprake zijn van moeilijk verstaanbaar gedrag o.a. in de vorm van agressie.
Naast de veelal intensieve zorg, wordt er gestreefd naar een veilig pedagogisch klimaat met aandacht voor de individuele mogelijkheden van elk kind.  De moderne woningen zijn toegerust op de epilepsie en opvoedings- en zorgvragen van de kinderen. De kinderen wonen binnen Kempenhaeghe om te leren leven met epilepsie en zich – naar vermogen te ontwikkelen- tot zo’n zelfstandig mogelijk functionerende volwassenen.
Bij de multidisciplinaire samenwerking is ook de school betrokken. Kenmerkend voor deze samenwerking is de driehoek bewoner, familie en professionals.

Wat breng jij mee

 • Je hebt een afgeronde SAW of V&V-beroepsopleiding op niveau 4 of 5 of je bent momenteel nog bezig met de opleiding.
 • Je bent een zelfstandige en flexibele professional en hebt een gezonde dosis humor.
 • Verder ben je open, enthousiast, flexibel en collegiaal en hebt een warm hart voor onze bewoners.
 • Je neemt initiatief om jouw goede ideeën te laten horen, je kunt werken in teamverband en durft feedback te geven.
 • Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over een grote mate van zelfreflectie en gedrevenheid om het beste uit jezelf te halen en dat je open en effectief communiceert.
 • Verder beschik je over kennis van en ervaring met het bieden van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking met bijkomende problematiek in combinatie met epilepsie.

Wat bieden wij jou

 • Contract voor onbepaalde tijd.
 • Uren in overleg, wij denken aan minimaal 28 uur.
 • Werktijden zijn onregelmatig tussen 07.00 – 22.45 uur, dus geen nachten.  
 • Cao Ziekenhuizen, salaris persoonlijk begeleider is ingeschaald in FWG 45, maximaal € 3.468 bruto per maand bij een fulltime aanstelling en het salaris van begeleider is ingeschaald in FWG 40, maximaal € 3.160 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel 8,33%.
 • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan de aanschaf van een mobiele telefoon of lidmaatschap van de sportschool.
 • Volop (door)groeimogelijkheden.
 • Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

Informatie en sollicitatie
Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Lonneke Lammers, clustermanager, via M. 06-57235349 of via E. TalmaL@kempenhaeghe.nl

Interesse? Top! Solliciteer dan voor 30 april a.s. via bijgaande link.

Voor andere vragen, bel of app je met Chantal Simar, recruiter via M. 06-51142379 of E. simarc@kempenhaeghe.nl

Bereikbaarheid: 15 min. Vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.