PSW zoekt een

(Persoonlijk) begeleider Wonen Looimolenstraat

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Weert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je werkt met hart en ziel met en voor cliënten. Dat is jouw passie en dat geeft je voldoening. Je bent flexibel, ondernemend en zelfstandig. Klinkt dat bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen PSW wonen zijn wij voor 24-28 uur per week op zoek naar een:

(Persoonlijk) begeleider

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider coördineer je de zorg van een aantal bewoners, je maakt een passend ondersteuningsplan en geeft hier uitvoering aan samen met je collega's. Door nauw contact te houden met alle betrokkenen zorg je voor een veilig, warm en vertrouwd thuis. Zo blijft de zorg persoonlijk en toegankelijk.

Als begeleider lever je naast de dagelijkse begeleiding een bijdrage aan de uitvoering van de individuele ondersteuningsplannen.

Vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat' ondersteun je de cliënten. De begeleiding richt zich vooral op het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid waarbij je ook ondersteuning biedt bij de verzorging van de bewoners. Regie over het eigen leven is hierbij dan ook een belangrijk thema. Vanuit die visie speel je in op zeer uiteenlopende begeleidingsvragen.

Doordeweeks bezoeken de meeste cliënten een vorm van dagbesteding/werk. Wanneer de cliënten 's middags weer thuiskomen, sta jij klaar om ze te ontvangen en biedt ze de begeleiding waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Zo is elke dag anders! Daar waar nodig ondersteun je ook de zelfzorg.

Locatie de Looimolenstraat
Het woonbegeleidingscentrum aan de Looimolenstraat biedt begeleiding aan 15 volwassen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB+). De leeftijd varieert tussen de 20 en 70 jaar. Uitdagingen in de begeleiding zijn er op het gebied van hechtingsproblematiek, autisme en psychiatrische ziektebeelden. De bewoners van de Looimolenstraat wonen semi-zelfstandig in appartementen. In de gemeenschappelijke huiskamer zoeken bewoners elkaar op hun eigen initiatief op om bijvoorbeeld samen te eten, koffie te drinken of een spelletje te doen. De begeleiding vindt veelal individueel plaats in het eigen appartement en gedeeltelijk ook groepsgericht in de gezamenlijke ruimte.

Wat maakt dit werk zo fijn? Een collega uit dit team vertelt...!
''Het werken op deze locatie is zeer uitdagend en afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Je mag hier aan de slag met aan de ene kant groepsdynamiek en aan de andere kant begeleid je cliënten één op één. De ene cliënt ondersteun je bij het doen van het huishouden en koken en bij een andere cliënt steek je veel meer in op de sociaal-emotionele aspecten. De cliënten op deze locatie zijn in verhouding best heel leerbaar/trainbaar, zeker de jongere cliënten. De oudere cliënten vragen juist om begeleiding in hun dagelijkse leven bij het ouder worden op zich.''

Wat mag je van ons verwachten?
  • Een vast contract
  • Een informele werksfeer, werken binnen een team met vooruitstrevende collega's.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Je krijgt inzicht en de regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leerportaal" en e-learning via GoodHabitz
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling en extra verlofuren
  • Een eindejaarsuitkering
Wat verwachten we van jou?
  • Een agogische opleiding op minimaal niveau 3-4.
  • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
  • Je staat stevig in je schoenen en vindt het een uitdaging om de individuele vragen van cliënten te ondersteunen waar nodig.
  • Werken in wisselende diensten bestaande uit een vroege dagdienst, een avonddienst en/of een slaapdienst is voor jou geen probleem.
  • Collegialiteit, flexibiliteit en oplossend vermogen.
Informatie/solliciteren:

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Geert Schroen, teamleider PSW, telefoon 06-53 98 36 82 of via g.schroen@psw.nl

Solliciteren kan alleen via www.werkenbijpsw.nl.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.