PSW zoekt een

Persoonlijk begeleider Wonen Nederweert Eikenstraat/Hinkert

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Herten / Roermond

Werkvelden

Eerstelijnszorg

Je werkt met hart en ziel met en voor cliënten. Dat is jouw passie en dat geeft je voldoening. Je bent flexibel, ondernemend en zelfstandig. Klinkt dat bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees hier de ervaringsverhalen van onze collega's over het werken bij PSW of bekijk het fimpje.

Vestigingsinformatie

Het woonbegeleidingscentrum Nederweert biedt zorg aan mensen met een matig tot lichte verstandelijke beperking. De locatie Eikenstraat bestaat uit 2 geschakelde huizen. In elk huis wonen 5 cliënten, zij zijn tussen de 22 en 65 jaar. De zorg en ondersteuning is zeer divers. Bij enkele cliënten is er sprake van bijkomende problematiek zoals psychiatrie, alcohol verslaving, autisme. Ook is er sprake van lichamelijk beperking bij de ouderwordende cliënt en stofwisseling ziekte. Sommige cliënten zijn buitenhuis rolstoel afhankelijk. De begeleiding varieert van ontwikkelingsgericht ondersteunen tot ook gedeeltelijke overname bij persoonlijke verzorging. Er is zowel sprake van individuele begeleiding in het eigen appartement als van groepsbegeleiding. Het hebben van regie over je leven is een centraal thema die binnen alle groepen onderwerp van gesprek is. De begeleiding betreft 24-uurs-zorg.

Omschrijving van een dag op het woonbegeleidingscentrum

Je werkt in wisselende diensten bestaande uit een vroege dienst of een avonddienst of een slaapdienst.

Om 07.00 uur start je werkdag op jouw woongroep. Je dienst duurt tot 10.00 uur. De cliënten worden wakker waarna ze zelfstandig opstaan en zich klaarmaken voor de dag. Ze gaan zich verzorgen en/of aankleden om daarna te ontbijten in de gezamenlijke woonkamer. Jij ondersteunt hen daar waar nodig wat per cliënt verschillend is zodanig dat ze uiteindelijk op tijd klaar zijn en op een prettige manier naar het werk of dagbesteding gaan.

Een keer per week heb je dagdienst, omdat één cliënt dan overdag thuisblijft op de woonlocatie. Hiermee heb je gedurende dag begeleidingsmomenten in de vorm van een gesprek en/of begeleiding bij activiteiten op basis van de behoefte op dat moment. Ook werk je overdag administratieve zaken bij (de overdracht gaat grotendeels digitaal). Je analyseert bepaalde zaken om vandaar uit verder na te denken over passende (nieuwe) mogelijkheden voor jouw cliënten.

's Middags om 16.00 uur start je met verschillende collega's, waarbij jullie een kort overleg hebben. Dan komen de cliënten weer thuis van het werk of de dagopvang en jij staat klaar om ze te ontvangen op locatie. Wanneer je merkt dat cliënten op dat moment een specifieke behoefte hebben, vraagt dit om jou inzicht en flexibiliteit om ervoor te zorgen dat jij zelf of een collega de juiste begeleiding gaat bieden aan de cliënt.

Gedurende de avond biedt je cliënten begeleiding bij het bereiden van de maaltijd om deze vervolgens samen in de woonkamer te eten. Hierna wordt de begeleidingsvraag van de cliënt zoveel mogelijk beantwoord. Dit kan zijn in gesprekjes maar ook in het ondersteunen van de zelfzorg en het onderhouden van contacten met het netwerk van de cliënt.

In de weekenden en vakantieperiode is er vaak ruimte voor het organiseren en maken van uitstapjes, uiteraard alles in overleg met de cliënten.

Als persoonlijk begeleider ben je samen met de cliënt en zijn ouder/wettelijk vertegenwoordiger verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan. In gesprekken onderzoek je de wens van de cliënt. Je gaat samen op zoek naar een passende invulling van de zorgvraag. Denk hierbij ook aan bijkomende begeleidingsvragen op het vlak van autisme, psychiatrische ziektebeelden, maar ook de ouder wordende cliënten. Samen met je collega's streef jij naar tevreden cliënten!

Wat hebben we te bieden?

  • Goede werksfeer en fijne collega's.
  • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
  • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.

Wat verwachten we van jou?

  • Een agogische opleiding op minimaal niveau 4.
  • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
  • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.

Overige informatie / solliciteren
Voor meer informatie over de vacature kun je van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur terecht bij Lies van der Kruijs, teamleider Wonen Nederweert,

06 - 22 55 12 37.

Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.