SGL zoekt een

(Persoonlijk) Begeleider Wonen WBC De Baandert te Sittard

Dienstverband

20-28 uren (in overleg te bepalen)

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

 

‘Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier’

 

SGL geeft specialistische zorg aan mensen met hersenletsel. Onze cliënten hechten veel waarde aan (toekomst) perspectief en om daar op hun eigen wijze invulling aan te geven. Zo bieden wij een totaalpakket aan diensten: wonen met begeleiding, individuele en groepsbegeleiding, dagbesteding, behandeling en training. SGL is gevestigd in Limburg op 30 locaties van Maastricht tot aan Venray in Noord-Limburg. Met ongeveer 550 medewerkers, 400 vrijwilligers ondersteunen wij ca. 1.600 cliënten. Voor meer informatie zie: www.sgl-zorg.nl

WBC de Baandert heeft per 01-01-2021 een vacature voor een Begeleider (verzorgende) & Persoonlijk begeleider (verpleegkundige) (20-28 uur per week)

Onze cliënten

Je fietst, je werkt of gaat naar school. Je rijdt auto, gaat op vakanties, voedt kinderen op. Je leidt het leven dat je wil en je maakt daarin jouw keuzes. En dan opeens gebeurt er iets waardoor alles niet meer vanzelfsprekend is. Een auto-ongeluk, een hersenbloeding, een ziekte, je mogelijkheden zijn opeens beperkt door het hersenletsel dat je hebt opgelopen. Van de ene op de andere dag is er een breuk in jouw levenslijn.

Al onze cliënten hebben iets gemeenschappelijks. Vanuit het “normale” leven dat iedereen leefde is dat moment geweest dat alles drastisch veranderde en er ineens een beroep gedaan moest worden op professionele zorg. SGL is zo’n zorgpartij die juist deze mensen helpt in hun stap om weer regie terug te krijgen. Fysieke ondersteuning, mentale ondersteuning, begeleiding en professionele zorg allemaal afgestemd op elke cliënt afzonderlijk.

Onze medewerkers
Je ziet de mens achter de beperkingen en je wilt je erin verdiepen om hem of haar goed te begeleiden. Ieder mens is anders, jij stemt daarom jouw handelen af op de behoefte van deze unieke persoon. Je bent nieuwsgierig naar zijn of haar mogelijkheden ondanks de breuk in de levenslijn en zoekt hoe je hem of haar zoveel mogelijk de eigen regie kan geven. Ook begeleid je de client in het contact met mede cliënten.

Je geniet van het contact met de cliënt , het praatje , de lach die op zijn of haar gezicht komt. Met collega’s bespreek je je eigen handelen en hoe je als team nog betere begeleiding kan bieden. Waar nodig stem je af met collega’s van Behandeling & Expertise of met andere professionals zoals de huisarts, apotheek, zorgpartners. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de acties, die beschreven staan in het ondersteuningsplan. Krachten van het hele team worden gebundeld en op maat ingezet voor onze cliënten. Samen bouwen aan goede zorg, aan het team, aan de samenwerking met het cliëntsysteem. Daar staat het team voor! We zijn op de goede weg en zoeken nieuwe collega’s die er ook hun schouders onder willen zetten en een uitdaging durven aan te gaan.

Waar ga je aan de slag?

Binnen de locatie WBC de Baandert bieden wij woonbegeleiding aan 20 volwassen cliënten met een hersenletsel. Hierbij staat het verzorgen van cliënten voorop. Daarnaast bieden we hen begeleiding in het benutten van hun mogelijkheden.

Cliënten beschikken allen over een eigen appartement en kunnen gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer. Overdag kunnen cliënten gebruik maken van een vorm van dagbesteding of werk. Je werkt in een onregelmatig rooster, zonder nachtdiensten. Het rooster maak je samen met het team.

Jouw opleiding

Voor de vacature Begeleider,  zijn wij op zoek naar geïnteresseerde kandidaten met een afgeronde zorgopleiding op minimaal niveau 3 (verzorgende IG, MMZ persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of SPW);

Voor de vacature Persoonlijk Begeleider zoeken wij geïnteresseerde kandidaten met een afgeronde verpleegkundige opleiding, of een andere opleiding op niveau 4 zoals MMZ persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of SPW.

Voor beide vacatures geldt dat je bij voorkeur beschikt over relevante werkervaring (exclusief stage-ervaring) met de doelgroep NAH in combinatie met gedragsproblematiek.

Wat bieden wij?

Als Persoonlijk begeleider werk je in een onregelmatig werkpatroon in een dynamische omgeving. De vacature is voor 20-28 uur per week,  je mag hier je eigen voorkeur uitspreken. Het team bestaat uit circa 20 teamleden die elkaar goed aanvullen.

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg:

  • Begeleider : FWG 35 (maximaal € 2766,- bruto per maand op fulltime basis
  • Persoonlijk begeleider: FWG 40 (maximaal € 2.902,- bruto per maand)

Het gaat bij beide vacatures in eerste instantie om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar, met de intentie voor een vast dienstverband. Je werkt het eerste half jaar sowieso bij de locatie WBC de Baandert, daarna gaan we in overleg bekijken welke locatie binnen de regio Westelijke Mijnstreek het best aansluit bij jouw kwaliteiten. 

Heb je nog vragen?

Dan kun je bellen met Debby Meulenhoff, teamleider, op telefoonnummer 06-23811264.

Wil je meer informatie over missie en visie van SGL? Kijk dan op www.sgl-zorg.nl. Kijk ook eens naar ons filmpje van de locatie op facebook, linked inn en you tube.
Wil je solliciteren? Dan ontvangen wij graag een mail via solliciteren@SGL-zorg.nl o.v.v. vacaturenummer MP2020.44. In verband met de coronacrisis kan het zijn dat de eerste gesprekken via videobellen (teams) gevoerd worden.