Zuyderland zoekt een

Physician Assistant (in opleiding) Medische Beeldvorming

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Voor onze afdeling Medische Beeldvorming zijn wij op zoek naar twee enthousiaste kandidaten voor de functie van Physician Assistant (in opleiding).

Ben jij de kandidaat die deze uitdaging wil aangaan? Lees dan snel verder!


Onze afdeling

De afdeling Medische Beeldvorming van het Zuyderland Medisch Centrum is gevestigd op twee hoofdlocaties (Heerlen en Sittard-Geleen) en enkele buitengewesten. De afdeling beschikt over alle moderne modaliteiten. De vakgroep Medische Beeldvorming bestaat momenteel uit 20 radiologen, 5 nucleair geneeskundigen, 1 Physician Assistant, 3 Physician Assistants in opleiding en beschikt over de A-opleiding voor arts-assistenten radiologie.


Wat ga je doen?

Als Physician Assistant in opleiding, binnen de afdeling Medische Beeldvorming, word je gedurende 2,5 jaar opgeleid tot een collega die samen met de radioloog/nucleair geneeskundige, aios en laboranten verantwoordelijk is voor de patiëntenzorg binnen de hoofdlocaties Heerlen en Sittard-Geleen.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste PA’s die een rol willen spelen in het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Je werkt in hoge mate zelfstandig binnen een of meerdere deelgebieden van de medische beeldvorming onder supervisie van radiologen en nucleair geneeskundigen. 
Je takenpakket wordt in overleg samengesteld binnen de medische beeldvorming. Het zwaartepunt van de functie ligt voornamelijk binnen de echografie van abdomen radiologie en / of musculoskeletale (MSK) radiologie. Nadere invulling van de taken zijn afhankelijk van persoonlijke interesse en ambities, eerder verworven competenties en van de behoeften van de vakgroep. Ervaring met echografie strekt tot aanbeveling.

Verder heb je affiniteit met de uitvoer en ondersteuning van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Ben je reeds in het bezit van een afgeronde masteropleiding tot Physician Assistant met aandachtsgebied “echografie” dan zijn wij natuurlijk ook in jou geïnteresseerd!


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding die zorggerelateerd is; bijv. HBO verpleegkunde of een paramedische opleiding zoals hartfunctielaborant, fysiotherapie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen de medische beeldvorming; echografie-ervaring is een pré.
 • Je kunt zelfstandig werken en durft binnen je expertisegebied beslissingen te nemen. Je gaat daarbij uit van richtlijnen en protocollen. Je werkt intensief samen met een of meerdere (superviserende) radiologen.
 • Je bent pro-actief, communicatief vaardig, flexibel, daadkrachtig en stressbestendig.
 • Je bent bereid om een opleiding tot Physician Assistant te volgen aan de HAN (Nijmegen).
 • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid, pro-activiteit en creativiteit waardoor je in staat bent om complexe tegenstellingen en problemen op te lossen.
 • Je kunt omgaan met weerstanden en conflicthantering bij het patiëntenonderzoek.
 • Je bent in staat vakoverstijgend te denken, waarbij je het belang van de patiënt en het betreffende onderzoek/beleid niet uit het oog verliest.
 • Je bent enthousiast en positief ingesteld en je wilt graag meebouwen aan en innoveren binnen onze afdeling.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.


Wat bieden wij?

 • De opleiding tot PA start op 1 september 2020. Op www.HAN.nl vind je meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen tot Physician Assistant. Toelating tot HAN is een voorwaarde om te kunnen starten.
 • Een aanstelling voor de duur van de opleiding (2,5 jaar) met nadien (de intentie tot) een contract voor onbepaalde tijd.
 • De salariëring is in overeenstemming met FWG functiegroep 50/55( opleidingsduur) en FWG functiegroep 60 na succesvol afronden van de opleiding.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.
 • De arbeidsduur is gemiddeld 36 uur per week gedurende de opleiding, nadien zijn minder uren bespreekbaar.
 • De werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag.


Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Drs I.J.M. Dubelaar, radioloog, via email i.dubelaar@zuyderland.nl of met mevrouw Drs. A.J. Muller, nucleair geneeskundige, via email aj.muller@zuyderland.nl. Telefonisch is Zuyderland Medisch Centrum bereikbaar via 088-4597777.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.


Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen


Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/1226/physician-assistant-in-opleiding-medische-beeldvorming