Ministerie van Justitie en Veligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen zoekt een

Plaatsvervangend hoofd Zorg PI Zuid-Oost

Dienstverband

18-36 uur

Opleidingsniveau

Standplaats

Evertsoord

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Overige

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Functieomschrijving

In deze functie ondersteun jij het hoofd Zorg in het waarborgen van de kwaliteit van de (medische dienst) psycho-medische zorg binnen de inrichting, geef jij directe (mede) leiding aan de medische dienst en stimuleer jij het team om zich te blijven ontwikkelen en vernieuwen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Jouw energie haal jij uit het bundelen van de krachten. Als plaatsvervangend hoofd Zorg doe je dit in nauwe samenwerking met, en onder leiding van het hoofd Zorg. Samen sturen jullie de afdeling Zorg aan binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Zuid Oost.

Het team bestaat uit justitieel verpleegkundigen, administratief medewerkers, een sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV-er) en (GZ)-psychologen. Daarnaast stuur je indirect de (para) medische zorgprofessionals die via een inhuurconstruct in de PI werken aan zoals de justitieel geneeskundigen, tandartsen, fysiotherapeuten, etc.

Het werken in een dynamische omgeving maakt dat jouw vaardigheden, zoals snel schakelen en creatieve oplossingen zoeken, goed tot hun recht komen. Denk hierbij aan kloppende roosters en bezetting, tijdig acteren en afhandelen van klachten bij incidenten tot het bijwonen van casuïstieken besprekingen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het toezien op een juiste uitvoering van de operationele processen en dat deze geborgd blijven.

Vanuit jouw toegankelijke persoonlijkheid weten collega’s jou gemakkelijk te vinden, wat zorgt voor een goede en effectieve samenwerking. Echter, durf jij wel zaken aan de kaak te stellen wanneer deze nog niet naar behoren verlopen. Hierover ga jij het gesprek aan om samen na te gaan hoe dit beter kan. Vanuit jouw helicopterview weet jij het overzicht, voor jezelf en het team, scherp te houden.

Ten slotte heb jij ook het bewaken en verhogen van kwaliteit hoog in het vaandel staan. Waar nodig ondersteun jij het hoofd Zorg. Jij zorgt voor de voorbereiding en beschrijving van de verpleegkundige (en medische) processen. Het actueel houden, doorlichten en verbeteren daarvan. Je voert functioneringsgesprekken waar persoonlijke ontwikkeling naar voren kan komen die bijdragen aan de nog hogere kwaliteit van zorg en inzetbaarheid.

Ben jij na het lezen van deze vacature nog enthousiaster geworden? We ontvangen graag je sollicitatie!

Functie-eisen

 • Je bent een hbo-verpleegkundige niveau 5, bij voorkeur met BIGregistratie.
 • Je hebt bij voorkeur een managementopleiding afgerond, volgt die opleiding nog of bent bereid dat te gaan doen tijdens je werk.
 • Je hebt ervaring als verpleegkundige en (bij voorkeur) ervaring in het leiden van een team (of projecten).
 • Je kunt situationeel leidinggeven, coachend gesprekken voeren en uiteenlopende persoonlijkheden met elkaar verbinden.
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor onze visie, het organisatiebelang en hebt daarbij dus oog voor de juiste zorg voor onze medewerkers.
 • Je hebt de wil om te leren en jezelf te ontwikkelen.
 • Je werkt met enthousiasme en beschikt over mentale weerbaarheid.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 9

Maandsalaris: Min €2.881 – Max. €4.070 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 18

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen we graag je cv en motivatiebrief.
 • Extra onderdeel van de sollicitatieprocedure, naast de reguliere selectieproces zoals een capaciteitentest, is een gesprek met de selectie advies commissie en daarna met de benoemings advies commissie.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Solliciteren?

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.