Daelzicht zoekt een

Praktijkopleider

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Word jij enthousiast van “leren & ontwikkelen” en het begeleiden, optimaliseren uitvoeren van de processen rondom leerling- en stagebegeleiding?  Ben je daarnaast in staat om het jaarlijkse plaatsingsproces van leerlingen en stagiaires in goede banen te leiden, de werkbegeleiders op de werkvloer goed te ondersteunen en te voorzien van de juiste tools om leerlingen en stagiaires te begeleiden? Lees dan verder.

Bij onze afdeling HR is, binnen het specialistische onderdeel ‘Leren & Ontwikkelen, een mooie functie beschikbaar voor een:

Praktijkopleider

Vast dienstverband – 36 uur per week - standplaats Heel - regio Roermond

Zo ziet jouw baan eruit

Samen met de collega’s van team “leren & ontwikkelen” ga jij invulling geven aan een optimaal leerklimaat voor leerlingen & stagiaires. In samenwerking met o.a. HR-adviseurs en collega HR-specialisten adviseer en ondersteun je de organisatie op jouw expertisegebied. Je doet dit vanuit je kennis en ervaring op het gebied van leerling- en stagebegeleiding. Je krijgt energie van het (mede) verder ontwikkelen van het stage- en leerlingenbeleid en vindt het vanzelfsprekend én leuk om opgedane kennis en ervaringen om te zetten in verbetervoorstellen.

Als praktijkopleider ben je procesbegeleider voor leerlingen en stagiaires (BBL en BOL). Je positioneert daadkrachtig Daelzicht als opleider bij de scholen, draagt bij aan de werving van BBL-ers (samen met recruitment) en voert de regie op een tijdige en goede plaatsing van leerlingen en stagiaires binnen de verschillende afdelingen. Tevens ben je de spil in de begeleiding en ondersteuning van werkbegeleiders op de afdelingen. Door de inzet van passende scholing zorg jij ervoor dat hun kennis en vaardigheden up-to-date blijven.  

De afdeling

De afdeling HR bestaat, naast een Manager, uit een aantal (senior) HR-adviseurs die als eerste aanspreekpunt fungeren voor directie en leidinggevenden. Verder is er een ondersteunende serviceorganisatie met daarin de specialistische onderdelen recruitment, arbeid & gezondheid, leren & ontwikkelen, (team)coaching en administratie.

Herken jij jezelf hierin?

 • Als professional, die samenwerken vanuit verbinding hoog in het vaandel heeft staan, ga én sta je voor deskundigheid en kwaliteit.  Daardoor krijg je het vertrouwen van medewerkers en leidinggevenden;
 • Je bent een ervaren Praktijkopleider die richting en begeleiding kan geven aan onze werkbegeleiders, leerlingen en stagiaires;
 • Als HR-collega kun je snel knelpunten in werkprocessen herkennen en op basis hiervan doe je verbetervoorstellen.
 • Je leert en reflecteert graag en gaat hierbij een uitdaging niet uit de weg.
 • Het zit in je natuur om dingen die je aanpakt af te maken.

Verder heb je

 • Een voor deze functie relevante afgeronde hbo-opleiding bij voorbeeld op het gebied van verpleegkunde, onderwijskunde of human resource development (HRD); 
 • Een post hbo-opleiding Praktijkopleider in de Gezondheidszorg of vergelijkbaar
 • Ruime kennis en ervaring op het gebied van het begeleiden van opleidingstrajecten voor leerlingen en stagiaires van plaatsing tot diplomering.

Dit bieden wij

 • Fijne collega’s en een mooie organisatie om in te werken.
 • Een salaris conform inschaling cao-gehandicaptenzorg 2021-2024, maximaal FWG 50 (tussen € 2.728, - en € 3.894, - bruto per maand) op basis van 36 uur.
 • Een fulltime dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • De kans om jezelf professioneel te ontwikkelen
 • Bij voorkeur een netwerk in het Limburgse regionale opleidingslandschap.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, Dit kan tot en met 14 augustus aanstaande. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Marja van Kessel (opleidingsadviseur) van HR, Leren & Ontwikkelen via 0610965887.  Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Frank Dullens, recruiter via 0611179029.

De eerste sollicitatiegesprekken worden gepland op 23 of 25 augustus

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld