Relim zoekt een

Praktisch thuisbegeider (MBO) 16-36 uur

Dienstverband

16-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin je een maatschappelijke bijdrage levert?
Voor het team van stichting Schoon GMS zijn wij op zoek naar een:


Praktisch thuisbegeleider (MBO), 16-36 uur
uren in onderling overleg


De functie.
Als praktisch thuisbegeleider bied je praktische individuele begeleiding aan volwassen cliënten (18-99) die zich in kwetsbare positie bevinden en zich in hun (primaire) leefomgeving niet staande kunnen houden. Het doel is om cliënten weer in hun kracht te zetten, een menswaardig bestaan te bieden en weer zo goed mogelijk zelfstandig te laten functioneren. De werkzaamheden zijn veelal gericht op praktische ondersteuning bij het uitvoeren van taken in de directe leefomgeving, waarbij het uitgangspunt is om de cliënt weer zo veel als mogelijk in zijn/haar kracht te zetten; Als praktisch thuisbegeleider ga je samen met de cliënt aan de slag vanuit de thuissituatie en indien nodig worden de huishoudelijke werkzaamheden overgenomen. Het kan voorkomen dat mensen in een vervuilde leefomgeving zijn beland door achterliggende problematiek. Daarnaast is er meestal ook sprake van lichte, praktische begeleidingstaken die passen binnen het gehele proces. De functie biedt ruimte tot diepgang in de relatie met de cliënt. De praktisch thuisbegeleider wordt ingezet in Landgraaf en Kerkrade.

Het takenpakket.
• Begeleiden, ondersteunen, motiveren en stimuleren van cliënten om zelf de regie te krijgen over hun directe leefomgeving (huishouden).
• Begeleiding en uitvoering van huishoudelijke taken.
• Opstellen van zorgplannen en evaluaties n.a.v. de zorgvraag vanuit de WMO en methodische uitvoering daarvan.
• Contacten onderhouden met de opdrachtgever (wmo-consulent), bewindvoerder, mentor en andere betrokken partners binnen het begeleidingsproces.

De collega die wij zoeken.
• Heeft bij voorkeur een sociale opleiding op MBO-niveau 3 of 4 afgerond.
• Is een mensenmens en heeft inlevingsvermogen, herkent mogelijkheden van mensen, weet met conflicten om te gaan en kan mensen begeleiden en motiveren naar een volgende stap/niveau.
• Is een flexibele zelfstandige, harde werker, die stressbestendig is en ad hoc problemen oplost maar ook in teamverband zaken aan de orde durft te stellen.
• Kan omgaan met verschillende disciplines en partijen en met name ook in samenwerkingsverbanden met collega organisaties.
• Is een organisatietalent, neemt initiatief, is creatief en empathisch ingesteld.
• Heeft enige kennis van computersystemen en affiniteit met administratieve taken.
• Is in het bezit van een rijbewijs.

Arbeidsvoorwaarden.
De Relim Groep bied je een uitdagende functie met toekomstperspectief en een duidelijke opdracht, in een organisatie met een eigen gezicht en ambitie. Deze functie valt onder Schoon GMS. Wij hanteren voor deze functie de CAO Sociaal Werk. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Belangstelling?
Inlichtingen over deze functie kunnen worden ingewonnen bij Manola Vandegard,
Teamcoach locatie Schoon GMS Heerlen, tel.nr. 06 50272191.

Enthousiast geworden over deze vacature?
Stuur dan je motivatiebrief met actueel CV per e-mail naar Josine Budé, HR adviseur,
j.bude@relim.nl met vermelding ‘vacature praktisch thuisbegeleider’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.