LEVANTOgroep zoekt een

Procesbegeleider Jongerenteam Parkstad

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Procesbegeleider Jongerenteam Parkstad

Uren in overleg

Flexibel inzetbaar ook voor andere doelgroepen

Het is kwart over zeven. Je wekker gaat, je staat op en kleed je aan. Met je kop koffie in de hand bekijk je nog even je aantekeningen die je gisteren hebt gemaakt. Met frisse energie stap je in je auto en rijd je naar je eerste afspraak. Het zal spannend worden: je hebt diverse hulpverleners uitgenodigd voor een MDO om zorg beter af te stemmen. Client zelf en 2 familieleden zijn er ook bij. Alleen al alle deelnemers motiveren voor deze afspraak was een hele kluif, je bent benieuwd of iedereen komt. Je voornaamste doel is om nieuwe afspraken aan te gaan waarbij de client meer vertrouwen krijgt in steun en hulp door niet-professionals. Na dit overleg zijn je verwachtingen overtroffen: iedereen was er, emoties gingen over de tafel en dat was prima. Uiteindelijk zijn goede afspraken gemaakt over deelname aan het lokale huiskamerproject en een signaalfunctie ligt nu bij familieleden. Alle partijen aanvaarden een ambulant woonondersteuner als de aangewezen hulpverlener om dit te begeleiden. Jou rest nu nog om het begeleidingsplan aan te passen en de woonondersteuner te coachen op deze taak. Over 4 weken evaluatie!

Onderweg naar de volgende afspraak realiseer je je hoe tof het is om zoiets in één bijeenkomst voor elkaar te krijgen, na een maandenlange vruchteloze individuele benadering door diverse partijen. Verder is deze doelgroep geweldig: die mix van jongeren en volwassenen zorgt voor uitdaging maar ook de verschillende achtergronden van die cliënten. Je vindt het heerlijk om zelf je planning te maken, de hele dag binnen Landgraaf en Kerkrade onderweg te zijn en contact te hebben met cliënten en ketenpartners. Daarbij werk je nauw samen met jouw directe collega's van het LEVANTOgroep Jongerenteam Parkstad én met het samenwerkingsverband Met Elkaar Landgraaf.

Klinkt dit voor jou als een werkdag waar je energie van krijgt? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wij zijn namelijk op zoek naar een enthousiaste Procesbegeleider met een positieve en leergierige houding.

Je komt in dienst bij de LEVANTOgroep en je wordt directe collega binnen het Jongerenteam Parkstad.

Kom jij onze cliënten begeleiden?

Als procesbegeleider voer je de regie over de zelfzelfredzaamheid op het vlak van leven, wonen en participeren van onze cliënten (burgers) in de woonwijken regio Landgraaf en Kerkrade waarbij de client een interessante mix is van jongeren en volwassenen. De wijkgerichte aanpak staat hierin centraal en de samenwerking tussen de verschillende organisaties is essentieel. Iedere organisatie brengt zijn of haar expertise mee. Je werkt vanuit de visie die uitgaat van de eigen kracht van de cliënt.

Waar ga je mee aan de slag?
 • Middels regievoering versterk jij de lokale begeleiding, waarbij inclusie en maatwerk het uitgangspunt is.
 • Jij hebt contacten met o.a. collega's uit de eigen dan wel uit samenwerkende organisaties, burgers, betrokkenen en ketenpartners. De samenwerkende organisaties vormen samen één team.
 • Je ontwikkelt, concretiseert en integreert mede de herstelondersteuning in de wijk en de preventie activiteiten.
 • Daarnaast ontwikkel je producten en diensten die aansluiten op de behoefte binnen de wijk.
Daarnaast waarderen we het als je een bijdrage wil leveren aan organisatieontwikkelingen.

Wat hebben onze cliënten van jou nodig?
 • Kennis en kunde vanuit een relevante HBO opleiding, ervaring is een voorwaarde.
 • De visie van LEVANTOgroep wordt uitgedragen via de methodiek Positief Krachtig en positieve gezondheid.
 • Net als kennis van psychopathologie en affiniteit met jongeren
 • Kennis van de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving.
 • Dat je cliënten kan motiveren, kan omgaan met weerstand en daadkrachtig kan handelen in ad-hoc situaties.
 • Daarnaast zijn overtuigings- en overredingskracht ook vereist als lid van het team van het samenwerkingsverband in de wijk, bij onder andere het behartigen van de organisatieprincipes en -visie.
 • Handigheid in schriftelijke verslaglegging en digitale systemen is een vereiste.
 • Stressbestendigheid, pro-activiteit, flexibiliteit, volharding, geduld en doorzettingsvermogen zijn vereiste bij het begeleiden, aanspreken en stimuleren van de cliënten.
 • Dat je ordelijk en systematisch te werk gaat.
Maar vooral ook passie voor het werk, betrokkenheid en empathisch vermogen. Voor deze functie is het van belang dat je in bezit bent van eigen vervoer.

Wat kan je van LEVANTOgroep verwachten?

Naast salaris volgens cao Sociaal Werk schaal 8 (minimaal € 2.763,- en maximaal € 3.864,- op basis van 36 uur) of cao GGZ (FWG 50 minimaal. €2.746.- en maximaal. €3.755.- op basis van 36 uur), ontvang je bij LEVANTOgroep een vergoeding voor woon-werkverkeer (volledige vergoeding indien je met het OV reist), een goede pensioenregeling en een collectieve ziektekostenregeling. Daarnaast kan je gebruik maken van een preventief budget om in te zetten voor je eigen vitaliteit.

Jouw ontwikkeling staat bij LEVANTOgroep centraal. Zo start je je carrière bij LEVANTOgroep met een meerdaags introductieprogramma en heb je tijdens je loopbaan veel keuze uit ons uitgebreid trainingsaanbod.

Wil jij je talenten inzetten voor onze cliënten? Solliciteren kan tot en met 20 oktober 2021 via de volgende link:

https://levantogroep.onlinevacatures.nl/vacature/solliciteren/205754

De gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 26 oktober 2021. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan afdeling HR via 088-7077600 of bel met teammanager Rob van Wijk, 06-21578839. Meer informatie over LEVANTOgroep is te vinden op onze website: www.levantogroep.nl