De Zorggroep zoekt een

Procesbegeleider vrijwilligers, regio Venray

Dienstverband

20 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Thuiszorg
Ben jij ''DE" schakel tussen de cliënt, vrijwilliger, mantelzorger en het zorgteam? Een uitdagende functie voor een ambitieuze professional die de kwaliteit heeft om zaken met elkaar te verbinden.

Wat ga je doen?
Binnen de Zorggroep zijn ruim 2650 vrijwilligers actief. Al deze vrijwilligers worden ondersteund door een team van Procesbegeleiders.
Binnen dit team zijn 14 Procesbegeleiders en 2 Administratieve medewerkers werkzaam.

Als Procesbegeleider ben jij verantwoordelijk voor de werving en selectie, de begeleiding en de ondersteuning van onze vrijwilligers.
Jij ziet het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers de zorgteams zo goed mogelijk ondersteunen. Je neemt hierin een coördinerende rol aan.

Centraal voor deze functie is het organiseren van de inzet van vrijwilligers binnen de organisatie. Je geeft hierin sturing.
Je bewaakt de doelmatigheid en bent verantwoordelijk voor het tactisch vrijwilligersbeleid en vertaalt dit in de uitvoering.

De rol van de Procesbegeleider vrijwilligers is:
 • Operationeel leidinggeven, begeleiden en coachen van vrijwilligers.
 • Beleidsuitvoering en advisering management.
 • Participeren binnen projecten.
Hiervoor zoek je actief de samenwerking op met zorgteams en diverse personen binnen de organisatie, zoals teamleden, teamcoaches en teammanagers.

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Procesbegeleider vrijwilligers schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 45, met een salaris van maximaal € 3.471,49 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.
Wij bieden een dienstverband voor 20 uur per week aan voor een jaar. Het is de intentie om het dienstverband na deze periode te verlengen.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor onze vrijwilligers is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris een:
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Vakantiegeld van 8%.
 • Aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het 'weg-na-het-werk'-programma.

Wat maakt jou de juiste Procesbegeleider vrijwilligers, regio Venray?
De Procesbegeleider vrijwilligers die wij zoeken is zeer competent in het verder ontwikkelen van een groep individuen die als vrijwilligers worden ingezet voor de organisatie. Wat verder belangrijk is, je:
 • Beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
 • Bent iemand met een uitstekende helikoperview en hebt bij voorkeur ervaring in de samenwerking met diverse stakeholders zoals gemeenten, re-integratiebureaus, en mantelzorg. Kortom je bent een echte netwerker!
 • Kunt goed het overzicht behouden en bent vaardig in het opstellen van beleidsplannen/ handboeken.
 • Beheerst de basisprincipes van communicatie, bent gespreks- en onderhandelingsvaardig.
 • Bent sociaal vaardig en hebt ervaring of affiniteit met het coachen en begeleiden van vrijwilligers, gericht op versterking van de professionele kwaliteiten en teamprestatie m.b.t. de te bieden zorg- en/ of dienstverlening.
 • Bent samenwerkingsgericht én resultaatgericht. Je bent sterk in het geven van feedback waardoor mensen groeien. Je hebt de drive en ambitie om te coördineren.
 • Hebt aanvullende kennis van financiële planning en budgetbeheer.
 • Hebt inzicht in de beleidsmatige ontwikkeling in de ouderenzorg, daarnaast inzicht in de sociale kaart.
 • Bent in het bezit van eigen vervoer.

Enthousiast geworden?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je cv toe. Je hebt tot uiterlijk woensdag 22 augustus 2022 de tijd om te reageren. De selectie gesprekken zullen plaats vinden op dinsdag 6 september.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Eerst meer weten?
Voor aanvullende informatie over deze vacature mag je contact opnemen met Nancy Arntz, Procesbegeleider vrijwilligers op telefoonnummer 06-38058924 of Heidi van de Winkel, Procesbegeleider vrijwilligers op telefoonnummer 06-41412318.