Mutsaersstichting zoekt een

Procescoördinator (psycholoog/orthopedagoog)

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Weert Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

Voor Midden-Limburg zoeken wij:

                                                  Procescoördinator (psycholoog/orthopedagoog)

                       24-36 uur per week

 

Heb je affiniteit met en/of ervaring op onder andere de vakgebieden trauma, hechting, neurobiologische ontwikkelingsstoornissen? Wil je werken in een gemotiveerd en gedreven team en jouw expertise inzetten om bij te dragen, aan de zorg voor kinderen en jeugdigen met psychische problematiek? Kom dan ons team versterken.

Hoe ziet jouw team eruit?

Als Procescoördinator ben je onderdeel van het ambulante team.

Je komt te werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

Het team is een multidisciplinair team bestaande uit diverse disciplines (o.a. psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeuten, psycholoog, systeemtherapeuten).

Bij de Mutsaersstichting werken we met hart en ziel en daar zijn we trots op. Hecht, innovatief, betrokken en met oog voor elkaar. Dat is de omschrijving van jouw team. Niet zo gek, want je maakt samen best veel mee. Jij, maar ook de collega’s zijn zelfsturend, open en zeggen eerlijk wat ze denken en voelen. Je komt terecht in een dynamisch team dat graag actief meedenkt in de behandeling van onze jongeren en hun systeem en van nature gespitst is op doorontwikkeling.

Hoe ziet jouw werk eruit?

In jouw rol als Procescoördinator ben je verantwoordelijk voor het coördineren van het behandelproces. Dit begint al op het moment dat een jongere wordt aangemeld. Je screent de aanmeldingen op indicaties en maakt een eerste inschatting van de problematiek van de jongeren en zijn systeem. Samen met de regiebehandelaar ben je betrokken bij de beoordeling van opname, voert het intakegesprek met de jongeren en ouders en stelt een hulpverleningsplan op. Dit plan gaat leidend zijn gedurende de opname voor het behandelteam, de jongere en ouders.

Tijdens de behandeling coördineer je de voortgang, stem je alles af met zowel interne als externe professionals, evalueer je en stel je behandeldoelen bij waar nodig in samenspraak met de regiebehandelaar, de jongere en het systeem. De lijnen zijn kort met de jongeren en het behandelteam, daarnaast zal je ook regelmatig contact hebben met de ouders, verwijzers, huisartsen en mogelijk andere instellingen.  Verslaglegging is hierin één van jouw dagdagelijkse taken en daarnaast kun je ook zelf behandelmodules uitvoeren. Systemisch denken en handelen is onmisbaar.

We werken vanuit de visie een kind een plan, waarbij de client en zijn sociale netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject, waarbij systemisch handelen voorop staat.

Wie zoeken wij? 

Allereerst doe je werk vanuit je hart, bent proactief, innovatief en trots op je eigen werk. Verder vragen wij:

 • Affiniteit en ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening.
 • Passie, pro-activiteit, stressbestendigheid en reflectievermogen.
 • Je kunt je staande houden in acute situaties en preventief en actief handelen.
 • Je durft en kunt je mening en visie delen.
 • Een afgeronde WO-opleiding of systeemtherapie opleidingsachtergrond met SKJ-registratie.
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol én gevarieerd. Maar er is meer.

 Wij bieden jou ook:

 • Een salaris conform cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een functie voor 24 tot 36 uur per week.
 • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW).
 • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen.
 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie of direct solliciteren?

Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl, onder vermelding van vacaturenummer 22-71. Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Henk Kooistra, HR-business partner (06-54388194)