Proteion zoekt een

Programmamanager

Dienstverband

32

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Horn

Werkvelden

Overige

Programmamanager Leren, Opleiden en Ontwikkelen en Arbeidsmarktpotentieel

Ben jij visionair ingesteld en een sterke verbinder? Spreken de thema’s leren, opleiden en ontwikkelen, en arbeidsmarktpotentieel jou aan? Dan pas jij bij ons!

Welke uitdaging ga je aan?

Als programmamanager bij Proteion ga je aan de slag met twee thema’s:
1. Leren, Opleiden en Ontwikkelen
2. Arbeidsmarktpotentieel

1. Leren, Ontwikkelen en Opleiden

We hechten veel waarde aan de groei en ontwikkeling van onze collega’s. Hierbij geven we medewerkers volop de kans te leren en het gewone bijzonder te maken. Van stageplek tot leerwerkplek. De zorgbranche heeft in de breedte behoefte aan medewerkers die kunnen meebewegen met de sterk veranderende zorgvraag en duurzaam inzetbaar zijn. Daarom gaan we het fundament van ons leerhuis verstevigen en een nieuwe structuur op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau neerzetten. Als programmamanager lever je hier een belangrijke bijdrage aan. Je zorgt voor een verankering van de thema’s leren, ontwikkelen en opleiden binnen de organisatie. Dit doe je door zowel bestaande als nieuwe instrumentaria te implementeren.   

2. Arbeidsmarktpotentieel

In de zorg- en welzijnssector, staan we voor de gezamenlijke uitdaging om een evenwichtige en gezonde arbeidsmarkt te creëren. Daarom delen en vermenigvuldigen we onze kennis en expertise op dit gebied met partners in de regio. We nemen deel aan diverse regionale programma’s op het gebied van:

·         Instroom, opleiden en behoud;

·         Kennis en expertise vergroten om arbeidstekort in de toekomst middels transformatie van zorg op te lossen;

·         Aanpak vanuit data-gedreven HR en strategische personeelsplanning.

Samen dragen deze onderdelen bij aan het positioneren van de regio waar het fantastisch is om te werken. We werken samen met de huisartsenzorg, ambulancezorg, ziekenhuis, VVT, revalidatie en geestelijke gezondheidszorg. Als programmamanager leg je verbindingen met ketenpartners, opleidingsorganisaties, onderwijsinstellingen, zorgverzekeraars en collega zorg- en welzijnsorganisaties. Dit zorgt voor een integrale aanpak die zichtbaar leidt tot het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek.

Zowel het thema leren, ontwikkelen en opleiden als het thema arbeidsmarktpotentieel vertaal je naar concreet beleid voor de organisatie. Je stelt een dynamisch plan van aanpak op en zorgt voor een adequate implementatie. Om dit te realiseren, leg je verbindingen binnen de organisatie om, waar mogelijk, tot breed gedragen doelstellingen te komen. Je stelt een meer-jaren planning op en maakt concrete organisatieafspraken. Naast het leggen van interne verbindingen, bouw en onderhoud je ook een netwerk met stakeholders in de regio. Diverse werkgroepen worden door jou aangestuurd en je zorgt voor goede, eenduidige besluitvorming. Hierbij heb je continu aandacht voor innovatie. Je zorgt ervoor dat alle betrokkenen, zowel intern als extern, van adequate informatie voorzien worden. Dit alles doe je onder verantwoording van de Raad van Bestuur.      

Daarom pas jij bij Proteion

Je beschikt over hbo of academisch werk- en denkniveau en 5 tot 10 jaar relevante werkervaring. Jij bent bekend met het begeleiden en sturen van samenwerkingsverbanden en hierin heb je in het verleden al successen behaald.

De zorgsector is voor jou niet vreemd. Je bent bekend met transformaties in de zorg en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en het onderwijs. Je hebt kennis van en ervaring met tactisch en strategisch beleid binnen zorgorganisaties, en in het specifiek op het gebied van leren, ontwikkelen en opleiden

Je bent duidelijk in je communicatie, visionair ingesteld en je beschikt over de vaardigheid om veranderingen in gang te zetten. Je bent de verbindende factor en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast ben je analytisch sterk en heb je ervaring met een data gedreven HR aanpak. 

Jij gaat enthousiast, oplossingsgericht en doelmatig te werk. Je neemt initiatief en bent communicatief vaardig. Dit laat je zien door het bouwen van netwerken en jouw sterke adviesvaardigheid.

Maar niet alleen wat je kunt telt. We zijn vooral benieuwd naar wie jij bent.


Gewoon

Wij bieden jou een projectovereenkomst voor 2 jaar voor gemiddeld 32 uur per week. Daarbij hoort een bruto maandsalaris in FWG 65 met een maximum van €5.584,67. Dit is bij een dienstverband van 36 uur per week. Ook krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een pensioen bij Zorg en Welzijn en 8% vakantietoeslag. Bij een gemiddelde arbeidsduur van 36 uren per week, heb je per kalenderjaar recht op 144 uren wettelijke en 58,4 uren bovenwettelijke doorbetaalde vakantie-uren. Natuurlijk bieden wij ook een reis- en onkostenvergoeding.


Bijzonder

Bij Proteion krijg je naast een leuke baan, een passend salaris en fijne collega’s nog veel meer extraatjes. Je krijgt tijdens Dag van de Zorg en de feestdagen een leuke verrassing, er zijn personeelsverenigingen actief en via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden Proteion (KAP) kun je belast loon inwisselen voor iets moois. We zien talent in jou en helpen je dit te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Tot hoe ver je groeit, bepaal je zelf. Je mag jezelf zijn, binnen onze professionele kaders. Jouw eigenheid maakt wie je bent.  

Jouw team
Voor onze cliënten zijn wij dichtbij en vertrouwd, voor onze medewerkers een gewilde werkgever en voor onze partners een sterke verbinder. Als programmamanager wordt je onderdeel van het team Beleid & Innovatie.  


'We delen en vermenigvuldigen onze kennis en expertise met partners in de keten!' 

 

Over Proteion

Vind jij die kleine momenten in je werk ook groots? Dan hoor jij bij ons.
Wij zijn Proteion. Natuurlijk zijn wij voor onze cliënten in Noord- en Midden-Limburg dichtbij en vertrouwd, maar dat zijn we vooral ook voor onze medewerkers. Wij zorgen voor wie bij ons werkt. En dat voel je. Want we zien wat jij kunt, maar vooral ook wie jij bent. We kijken vooruit naar de zorg van morgen en geven jou de kans om je professioneel te ontwikkelen. Maar tot welke hoogte je ook wilt groeien bij ons, we weten dat je het kleine niet uit het oog verliest. De momenten samen, dáár doen we het voor. Samen met je team, samen met de cliënt, maar ook samen met onze zorgpartners in de omgeving.
 

Dat is gewoon bijzonder,
Welkom bij Proteion

Heb je een vraag over deze vacature?
Suzanne heeft het antwoord!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Suzanne Hanssen
Programmamanager
0610120247
suzannehanssen@proteion.nl
 
Heb je vragen, opmerkingen of wil je even kennismaken?
Ik vertel je graag meer over de functie, je team of Proteion.