Maastricht UMC+ zoekt een

Programmamedewerker Healthy Sleep

Dienstverband

18 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Spreekt 'Gezond Leven', preventie, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gezondheid jou aan? Wil jij jezelf graag ontwikkelen én werken in een uitdagende omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Healthy Sleep MUMC+ is een nieuw programma voor onze medewerkers met als doel het verminderen van de schadelijke effecten van werken in de nachtdienst. Daarnaast streeft dit programma naar een verbetering van de slaapkwaliteit van iedereen die in ploegendiensten- en in onregelmatigheid werkt. Het programma omvat de volgende interventies: powernapstoelen, dag- en nachtbrillen, voorlichting over voeding, sportmogelijkheden voor de nachtdienst, informatieve webinars en intervisie.

Binnen deze functie werk je uitvoerend, planmatig en adviserend. Aan afwisseling in werkzaamheden geen gebrek dus!

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de verpleegafdelingen en eindgebruikers van het Healthy Sleep programma. Daarnaast zorg je voor de praktische inrichting van de interventies op de afdelingen, plan je in samenspraak met de afdelingen de intervisies, controleer je regelmatig of alles verloopt zoals gewenst en zorg je voor een evaluatie per afdeling. Andere teamleden zijn verantwoordelijk voor de wetenschappelijk evaluatie van het Healthy Sleep programma en doen ook de data-analyse. Jij zorgt er echter voor dat afdelingen betrokken zijn en deelnemen aan het onderzoek.

Naast je praktische werkzaamheden zorg je ook voor een plan van aanpak en een planning om binnen een jaar de interventies op alle afdelingen te implementeren, tussentijds te toetsen op functionaliteit én de eindevaluatie. Hiervoor ga je in gesprek met interne- en externe stakeholders.

Er worden twee kandidaten geworven voor 0,5 Fte voor het eerste jaar. Eén van de twee kandidaten krijgt een verlenging van een extra jaar. Verlenging na 2 jaar is afhankelijk van een positieve evaluatie van het programma én een structurele toekenning van formatie.

Je projectmatige taken zijn o.a.:
 • Ondersteunen van de programmaleider.
 • Communicatie verzorgen inzake deelname intervisies/webinars en de monitoring opvolging hiervan.
 • Medewerkers die gebruik maken van de interventies van Healthy Sleep kunnen met al hun vragen bij jou terecht.
 • Beheersen van de communicatiemiddelen (website, e-mail, nieuwsbrief en telefoon).
 • Afstemming met leveranciers.
 • Afhankelijk van de aard en inhoud het notuleren van projectvergaderingen.
Je adviserende taken zijn o.a:
 • Je adviseert de programmaleider van Healthy Sleep over het operationeel beleid en ondersteunt bij de uitvoering hiervan.
 • Daarnaast draag je zorg voor de planning van het programma.
 • Je stelt stuurinformatie op voor de leiding van het team.
 • Je stelt prioriteiten bij de uitvoering van de werkzaamheden.


Wat vragen wij van jou?
Je bent nieuwsgierig en je denkt continue na over mogelijkheden om Healthy Sleep MUMC+ verder te ontwikkelen en professionaliseren. Hierbij is het nemen van initiatief en het inspelen op ad hoc situaties van cruciaal belang.

Wat wordt er van jou verwacht in deze uitdagende functie:
 • Je ziet het werk zonder dat er expliciete opdrachten nodig zijn;
 • Je houdt je staande in een omgeving waar veel partijen diverse eisen aan je stellen. Je bent stressbestendig en kunt snel schakelen;
 • Je bent flexibel als persoon en qua inzetbaarheid;
 • Je beschikt over goede sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden die je helpen om samen met anderen tot te komen tot optimale dienstverlening;
 • Zelfstandig werken spreekt je aan, maar je bent tevens een collegiale teamplayer;
 • Je bent een kei in organiseren, plannen en accuraat werken met een grote zelfstandige en initiërende werkhouding
Wat vragen we?:
 • Je beschikt over een HBO- werk- en denkniveau met relevante vakkennis binnen de gezondheidszorg;
 • Bij voorkeur werkervaring in projectmatig werken;
 • Affiniteit met de zorg, gezondheid en/of projecten;
 • Zelfstandig kunnen werken en beschikken over een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent enthousiast.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het programma Healthy Sleep MUMC+ valt onder de Vakgroep Verpleegkunde. De directeur is jouw leidinggevende. Je werkt samen met een programmaleider (0.2 Fte) en een andere programma ondersteuner (0.5 Fte). Daarnaast zijn er verschillende externe partijen, medewerkers van de universiteit Maastricht en interne adviseurs betrokken, zij hebben echter geen formele uren toekenning.

Door de relatief kleine omvang van het programmateam is het vrijwel altijd mogelijk om laagdrempelig te overleggen met collega’s. Je krijgt veel vrijheid in je werkzaamheden, werkdagen en- tijdstippen zijn in overleg, ook thuiswerken is in overleg mogelijk. Leidend in beide gevallen is de continuïteit van het programma. Het kan daarom ook zijn dat je incidenteel buiten de reguliere kantooruren werkt.

Aanstelling
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 18 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc. Verlenging van de aanstelling met 1 jaar afhankelijk van is afhankelijk van verdere financiering.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.712,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.